Oldalletöltések száma: 9276072
2019. június 27. csütörtök 05:54,
László napja van.

Székesfehérvár teljes lakosságának kétszeresénél is több magyar él Németországban

kulfoldi munkaEgyre kevesebb olyan család van ma Magyarországon, amelynek tagjai közül legalább egy ember ne próbálkozna meg a külföldi munkavállalással. Ennek megfelelően ideológiai beállítottság szerint kisebb számháború folyik arról, hogy vajon hány magyar ember él külföldön. Most kaptunk egy, bizonyára pontos részeredményt.

   Tíz év alatt a 3,4-szereresére nőtt a németországi magyarok száma, és most is folyamatosan költöznek ki a magyarok Németországba – írta a német statisztikai hivatal adatai alapján a G7.hu, amelyről az Euronews.com számolt be.

   A hivatalos adatok szerint 2017 év végén több mint 207 ezer magyar élt Németországban. Ennél viszont valószínűleg ma többen vannak kint, mert egyrészt a Destatis csak azokról a külföldi állampolgárokról tud adatokat közölni, akik német lakcímre vannak bejelentve, másrészt azóta eltelt egy év. Ez azt jelenti, hogy azokról, akik például egy magyar cég kiküldött dolgozójaként, esetleg szürkén vagy feketén dolgoznak Németországban, nincs adat.
   A 2017-es év végi adatok alapján minden 51. bevándorló volt magyar, ám a lakosságnak még így is csak 0,3 százalékát adják. A városok közül Berlinben élt a legtöbb magyar (9405 fő), ha viszont a városok környékét is nézzük, akkor München a legnépszerűbb célpont (8585 München városban, további 3125 pedig München járásban élt).
   Bajorországban a kint lakók 35 százaléka, vagyis 73 ezer magyar él, ezzel ez a legmagyarabb német tartomány. A második legnépszerűbb a szintén dél-német Baden-Württenberg, ahol a magyarok 24 százaléka lakik, a harmadik pedig Észak-Rajna-Vesztfália 11 százalékkal.
   A statisztikákből az is kiderül, hogy aki Németországba költözik, jó eséllyel sokáig ott is marad. A 2010-2017-es adatokat nézve látható, hogy egyre több ideje élnek a magyarok Németországban, ugyanakkor nyolc év után csökken a magyar állampolgárok száma, mert ennyi idő után lehet megszerezni a német állampolgárságot – írta a G7.hu cikke alapján az Euronews.com.