Oldalletöltések száma: 9276311
2019. június 27. csütörtök 06:38,
László napja van.

Velencén még a matekóra is angolul zajlik

zoldliget iskola pedintezet baptistaoktatas huOlyan világban élünk, amelyben legalább egy idegen nyelven tudni szinte már alapkövetelmény. Sajnálatos módon idehaza igen rosszak a tapasztalatok a nyelvtanulás iránti hajlandóság terén éppúgy, mint a nyelvoktatás minőségében. Sokat segíthet ezen, ha a diákok például kéttannyelvű iskolában tanulhatnak.

   Huszonhét tanulóval, egy gimnáziumi osztállyal bővülve kezdte meg az idei tanévet a velencei Zöldliget Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Baptista Általános Iskola és Gimnázium. Mindez fontos fejlődésnek számít, mert az egész megyében jelenleg Velence mellett csak egy székesfehérvári oktatási intézményben működik két tanítási nyelvű gimnáziumi osztály – írta a Feol.hu.

   Ahogy Czuppon István igazgató a hírportálnak elmondta, az új osztályban az oktatás nyelve a magyar és az angol, választható tantárgy a spanyol és a német. Heti hat angol órát tartanak, emellett a matematika, a földrajz és a célnyelvi civilizáció tantárgyak oktatása is angolul történik, ez összesen tizenkét nyelvi órát jelent egy héten. A gimnáziumi osztályukba olyan tanulókat várta és várnak, akik két tanítási nyelvű képzésben vettek részt az általános iskolájukban.
   Az iskola 2017-ben pályázott nyolc tanterem építésére, de döntés még nem született. Ha megkapják a működési engedélyt, átmeneti jelleggel három osztály konténerben tanul majd, igaz, ezek körülményei talán még a többi osztályteremnél is jobbak.
   Czuppon István úgy véli, nagy előny, hogy a fenntartónak köszönhetően a tanulókkal két anyanyelvi lektor is foglalkozik: egy amerikai tanár az angolt, egy panamai pedig a spanyolt gyakorolja a fiatalokkal, távolabbi céljuk, hogy a Velencén végzettek nemzetközi érettségit szerezzenek – írta a Feol.hu.