Oldalletöltések száma: 9276084
2019. június 27. csütörtök 05:55,
László napja van.

Réz Éva a férfiak uralta világban lett az év női példaképe

rez evaMég a női egyenjogúságot törvényekkel biztosító országokban – például nálunk – sem könnyű a nőknek érvényesülniük a férfiak uralta világban még akkor sem, ha okosabbak, tehetségesebbek az adott szakterületen tevékenykedő uraknál. Erre hívja fel a figyelmet az év női példaképe díj.

   Összesen 14 kategóriában hirdettek győztest a Közép-Európai Startup Award (CESA) budapesti záróeseményén a Millenáris Startup Campuson – írta a News.microsoft.com. A díjak egyike volt a Female Role model of the Year, amelyet Réz Éva nyert el.

   Mielőtt a részletekbe mennénk, tisztáznunk kell egy ma már sokak által hallott, de a többség számára ismeretlen fogalmat, a startup jelentését. A Wikipédia szócikke szerint a startup (a magyar jogszabályok szóhasználatában korai fázisú vállalkozás) általában az újonnan alapított, nagy növekedési potenciállal rendelkező induló vállalkozásokat jelenti, amelyek többsége termék- vagy üzleti modell innovációjával foglalkozik.
   Több mint 150 technológiai startup vágott neki Kelet-Közép-Európa legrangosabb versenyének, amelynek döntőjébe 64 pályázó jutott. Közülük 14 kategóriában választotta ki a CESA szakmai zsűrije a legjelentősebbet, valamint az ökoszisztéma legaktívabb hazai szereplőit. A jövőformáló ötletek megvalósulását a Microsoft is támogatja, 2018-ban egy ígéretes startupot  egy női példaképet díjazottl.
   A Female Role model of the Year – vagyis az év női példaképének díját a rendkívül magasan képzett, mintegy tíz éves szakmai gyakorlattal rendelkező pénzügyi szakember, a budapesti Réz Éva nyerte el. A szakember kockázati tőkebefektetőként segíti a kelet-közép-európai startupok működését. Ahogy Csanak Gabriella, a Microsoft Magyarország marketing- és operatív igazgatója a díjátadón elmondta, Réz Éva aktív szerepet vállal a hazai startup ökoszisztéma fejlesztésében, nőként épít karriert egy jórészt férfiak által uralt területen. 
   A díj képviselte szemléletről elmondta, magától értetődővé kell válnia annak, hogy ugyanannyi tudásért és szorgalomért ugyanolyan karrierlehetőség, ugyanolyan teljesítményért és felelősségért pedig ugyanannyi megbecsülés jár férfinak és nőnek, különbség nélkül. Nemcsak azért, mert így tisztességes, hanem azért is, mert gazdaságilag így ésszerű. Ehhez pedig éppen a technológia adja a valaha volt legnagyobb segítséget – derül ki a News.microsoft.com információjából.