Oldalletöltések száma: 8450263
2019. március 23. szombat 05:40,
Emőke napja van.

Velencén másfél hétig kelendő lehet a füldugó

efott 2017 efott huVelence egy 5700 lakosú kisváros a Velencei-tó partján, nyaranta kedvelt fürdőhely, ahova egy-egy kánikulai hétvégi napon sok tízezren zarándokolnak el, de egy ideje az év egy hetében százezernél is többen lepik el a települést. A főiskolások és egyetemisták megszerették a tóparti kisvárost.

   A tegnap megnyílt a 43. EFOTT, vagyis az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója július 19-éig tart majd. A fesztiválnak Velence már negyedszer ad otthont, a szervezők idén is mintegy százezer embert várnak az eseményre – tudatta a Híradó.hu.

   Velence önkormányzata a helyieknek nyújtott kedvezményes jegyekkel, a forgalomirányítás megszervezésével és a folyamatos akusztikai ellenőrzésekkel sokat tesz annak érdekében, hogy a fesztiválra érkező napi több tízezer ember jól érezze magát, de mindez ne legyen nagy teher a településen élőknek.
   Maszlavér Gábor fesztiváligazgató szerint az EFOTT nemcsak fesztivál, hanem komplex élmény, amely 24 órás programot kínál a résztvevőknek 22 hektáron. A zenei programok 12 helyszínen zajlanak, több mint 250 produkció lesz látható és hallható. Az eseményen nem csak zenei, de sport, kulturális és számtalan más programon is részt vehetnek a látogatók.
   Az EFOTT záróeseménye egy színpadi elemekben és látványvilágban gazdag négyórás koncertfolyam lesz, amelyen az elmúlt négy évtized magyar könnyűzenéjének fontos pillanatait idézik fel közös produkciókkal – számolt be az eseményről a Híradó.hu.