Oldalletöltések száma: 8450155
2019. március 23. szombat 05:18,
Emőke napja van.

Tűzoltó olimpiára mennek az ifjú pázmándi lánglovagok

tuzoltoverseny as tuzoltoszvetseg huAzt nem gondolhatjuk, hogy a tűzoltók a gyors meggazdagodás reményében teszik kockára nap mint nap az életüket mások testi épségének, vagyonának megóvása érdekében. Ehhez az embert próbáló feladathoz már gyerekkortól nagyon elhivatottnak kell lenni és sok áldozatot kell hozni.

   Édesapáik és nagyapáik álmát váltották valóra a pázmándi önkéntes tűzoltó egyesület ifjúsági fiúcsapatának tagjai a hétvégén az országos tűzoltó versenyen – olvasható a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hírlevelében.

   A fiúknak felmenőik nyomdokaiba lépve csaknem húsz év után sikerült megszerezniük az elsőséget és ezzel a lehetőséget, hogy jövőre ők képviseljék Magyarországot a nemzetközi mezőnyben. A pázmándi lánycsapat a kimagasló teljesítményével már a korábbi években is bizonyított, és idén újra aranyéremmel tértek haza.
   A Magyar Tűzoltó Szövetség szervezésében minden második évben tartanak országos tűzoltóversenyeket. A IX. Országos Ifjúsági és a VIII. Országos Hagyományos Tűzoltó Versenynek július 6. és 8. között Tata adott otthont. A felnőtteknek férfi és női kategóriában két versenyszámot tartottak: kismotorfecskendő-szerelést, amelynek során a versenyzőknek tűzoltásra alkalmas állapotba kell összeszerelniük a tömlőket és a sugárcsövet, valamint végrehajtaniuk a 8x50 méteres váltófutást, amelyben különböző akadályokat kell leküzdeniük a pályán. Összesített versenyben a férfi csapat hatodik, míg a senior csapat a korcsoportja mezőnyében a második helyen végzett.
   Az ifjúsági tűzoltó versenyen a 10-16 év közötti lány- és fiúcsapatok versenyeztek a CTIF szabályok szerint. Az indulók idén is két számban mérték össze tudásukat: akadálypályán és négyszáz méteres váltófutásban. A két versenyszámban elért összetett eredmény alapján került ki a győztes csapat. A pázmándi önkéntes tűzoltó egyesület ifjúsági lány- és fiúcsapata egyaránt aranyérmet szerzett. A IX. Országos Ifjúsági Tűzoltó Verseny vándorserlege lány és fiú kategóriában is a pázmándi önkéntes tűzoltó egyesülethez került, így jövő nyáron ők képviselik majd Magyarországot a tűzoltó olimpián Svájcban.
   A hétvégén több pázmándi tűzoltócsalád pályára lépett, ki-ki a maga korcsoportjában. Az ifjúsági csapat felkészítését végző Lőrincz László a felnőtt férfi csapatban állt rajthoz, míg édesapja a szenior csapatot erősítette, fiai pedig aranyérmet szereztek – tudatta a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.