Oldalletöltések száma: 8450258
2019. március 23. szombat 05:39,
Emőke napja van.

A kickbike olyan gyors, mint a drótszamár, de ülni nem lehet rajta

kickbike osztalykirandulas huA velencei-tavi kerékpárútakon is lehet időnként találkozni rollerezőkkel, olykor egész csoporttal. De ezek a rollerek nem azok a kétkerekű, lábbal lökdösött jószágok, amilyeneket gyermekeink kapnak, ha jól viselik magukat, ezek már komoly járművek.

   A városi közlekedésben gyakran látunk rollerrel közlekedőket. Ez a kis kerekű eszköz pillanatok alatt összecsukható, vállra is tehető, járművön is könnyen utazhatunk vele. Van azonban egy ma még kevésbé ismert változata, az óriáskerekű roller, angolul kickbike vagy footbike – olvasható a National Geographic oldalán.

   Az óriáskerekű roller egyesíti a bicikli és a roller előnyeit. A finn atléta Hannu Vierikko célja egy olyan sporteszköz megalkotása volt, amellyel úgy fejthető ki erőteljes izommunka, hogy az kíméli az ízületeket.
   Az atléta 1990 táján megalkotta a kickbike-ot, amelynek sebessége a kerékpáréval vetekszik, stabilabban irányítató, használatához nem kell különösebb tanulás, hajtásával jó sok kalória égethető el.
   Hazánkban még viszonylag ritkán találkozunk óriásrolleresekkel, de Hollandiában, Finnországban, Csehországban jóval ismertebb az újfajta jármű. Létezik városi és túrázásra alkalmas változata is, ez utóbbinak vastag kerekei a legnagyobb sárban-latyakban sem mondanak csődöt. Magyarországon a már említett Velencei-tó mellett több városban is kipróbálható a kickbike, például Veszprémben, Tatán, vagy Tihanyban – írta az Ng.hu.