Oldalletöltések száma: 8450216
2019. március 23. szombat 05:32,
Emőke napja van.

Lassan felforrnak a tavaink, ahogy az Adria is

velenceitavi strand magyarkaland blogspot comTulajdonképpen már azt sem mondhatjuk, hogy rendkívüli az időjárásunk, olyannyira megváltozott a klímaváltozásnak köszönhetően, hogy ma már a rendkívülinek tűnő a normális. Idén például a nyarat igen korán, jószerével áprilisban kezdtük és a tavaink ennek megfelelően melegedtek fel és nincs ez másként a közeli tengerrel sem.

   Akik idén korán utaztak külföldi nyaralásra, hogy elkerüljék a tömeget, jól választottak, mert helyenként már 27 fokos az Adriai-tenger az elmúlt hetek szokatlanul meleg időjárása miatt – írta a 24.hu az Időképre hivatkozva.

   Már áprilisban olyan meleg volt az Adriai-tenger, mint júniusban szokott lenni, azóta pedig rendre 30 fokos a levegő csúcshőmérséklete. A klímaváltozást vizsgáló európai-mediterrán intézet, az Oceanlab legfrissebb adatai szerint az Adriai-tenger sok helyen 3 fokkal melegebb az ilyenkor szokásosnál. Magyarországon sem sokkal rosszabb (vagy jobb) a helyzet, a Velencei-tó és a Balaton vízhőmérséklete is elérte már egy 26-27 fokos – írta a 24.hu.
   Az Időkép.hu előrejelzése szerint a következő négy-öt napban a nappali felmelegedés eléri a harminc fokot és az éjszakák sem lesznek nagyon hűvösek, vagyis a tavak vízhőmérséklete valóban fürdésre csábító lesz.