Oldalletöltések száma: 6478791
2018. május 22. kedd 00:31,
Júlia és Rita napja van.

Télboszorka napjai meg vannak számlálva, legalábbis Velencén

velence karneval 1Velencében mintegy ezer éves hagyománya van a karneválnak, amely a vízre épült település látványának különlegessége mellett még tovább növelte a város hírnevét, Velencén viszont még igen vékony a története az álarcos karneválnak, de csak idő és szándék kérdése, hogy nagy múltú társához hasonlóan híres legyen.

   „Az úr 2018. évének második havában, annak tízedik napján, napkeltétől napnyugtáig tartó farsangi mulatsággal örvendezzünk ismét a tavasz közeledtére!” – áll a felhívás Velence város honlapján.

   Majd így folytatódik: „Alkonyat után a parti homok lankás buckái között, a Velencei-tó pompás partján immár hagyományosan, ünnepélyes keretek között égettessék el a Télboszorka, melynek teste a nap folyamán általunk legyen teleaggatva minden, az úr 2017. évében elszenvedett búval és bánattal!”
   Harmadik alkalommal rendezik meg a már hagyományossá vált télbúcsúztató Velencei Karnevált a Velence Korzón február 10-én. A délelőtt tíztől este kilencig tartó eseményen lesz reneszánsz táncház, divatbemutató, lesznek középkori játékok és piactér is, ahol nem lesz hiány kézműves sátrakban és bódékban sem.
   Délután negyed háromkor indul a Zöldliget Általános Iskola elől a karneváli felvonulás gólyalábasokkal, síppal és dobbal, hogy a Velence Korzóra érve folytatódjon a program. Természetesen a Télboszorkát ezúttal is tűzhalál leli, erre a sötétedés után kerül sor a vízparton.
   Az esemény házigazdája a székesfehérvári Szabad Színház társulata és a Sub Rosa régizenei együttese, míg műsorvezető Rákóczi Ferenc lesz. A programok látogatása ingyenes, ezekről bővebb információt az esemény Facebook-oldalán, vagy a város honlapján lehet találni.