Oldalletöltések száma: 6351806
2018. április 26. csütörtök 05:50,
Ervin napja van.

Kisvárosnyi dollármilliomos él Magyarországon

dollarmilliomosok korkep skAz, hogy kit tartunk gazdagnak, igencsak nézőpont kérdése, mert egy minimálbérből élő magyar polgár számára a hazai politikusok, cég-, vagy bankvezetők milliós jövedelme is elérhetetlen gazdagságnak számít. Pedig hol vannak ők a valódi gazdagoktól...

   Összesen egy közepes magyar nagyvárosnyi, szám szerint nagyjából 160 ezer olyan ember él a világon, akinek vagyona eléri vagy meghaladja a 30 millió dollárt, másfél millióan kénytelenek megelégedni 5 és 30 millió dollár közötti vagyonnal, míg legalább egymillió dollárja nagyjából 15 millió embernek van a Földön – írta a Qubit.hu.

   A legnagyobb vagyon az USA-ban halmozódott fel, de Ázsia és kisebb részben Óceánia ott van Észak-Amerika nyomában. A japánok összvagyona kifejezetten számottevő, különösen Afrikához, Dél-Amerikához, illetve Kelet-Európához képest.
   Ha a földrészek összvagyonát nézzünk, nem meglepő módon Észak-Amerika vezet 73 billió (a billió magyarul milliószor milliót, azaz ezermilliárdot jelent) dollárral, második Ázsia majdnem 62, harmadik pedig Nyugat-Európa a maga 48 billió dollárjával. Legszegényebb Kelet-Európa, a kevesebb, mint 5 billiós összvagyonnal.
   Az egyes országokban élő dollármilliomosok számát tekintve természetesen igen nagy a szórás, érdemes egy kicsit itt elidőzni, és most csak annyit teszünk hozzá a Knight Frank 2017 report adatai szerint hazánkban nem kevesebb, mint 13 904 (6180 csak Budapesten) dollármilliomos található. (A Vé megjegyzése: ezt a számot kicsit sokalljuk, bár ha azt nézzük, hogy az adatok szerint csak Varsóban 19 200 dollármilliomossal számolnak a kutatók, akkor talán nem is oly nagy ez a szám…).