Oldalletöltések száma: 6351816
2018. április 26. csütörtök 05:51,
Ervin napja van.

Napi két doboz sör árából már biztosított lehet a síelő

sibaleset dailymail co ukBár idehaza nagyrészt az emlékeinkből kell élnünk, ha hóra vágyunk, hiszen a jó ideje tartó januári tavaszban esély sem volt a havazásra, de a környező magas hegyekkel rendelkező országokban már javában tart a síidény és a hazai síelők közül is sokan készülnek a túrára. Nem árt, ha időben gondoskodnak biztosításukról.

   Minden évben elmondják a szakemberek, leírják az újságírók, mégis sokan elfeledkeznek arról, hogy az Európai Egészségbiztosítási Kártya (EEK) mellé mindenképpen szükséges utasbiztosítást is kötniük a sítúrákra készülőknek.

   A Magyar Biztosítók Szövetségének (MABISZ) becslése szerint a kiutazók kevesebb, mint fele köt utasbiztosítást. Pedig a kockázat nem kicsi: egy helikopteres mentés a magyar síelők legkedveltebb helyszínén, Ausztriában, Olaszországban vagy Franciaországban akár 2 millió forintba is kerülhet. S biztosítás nélkül ezt saját zsebből kell fedezni – írta a Biztosításiszemle.hu
   Még mindig sokan vélik úgy tévesen, hogy a külföldi megbetegedés, vagy sportbaleset esetén elegendő az egészségbiztosítási kártya, pedig az nem fedezi a síelésből származó sérülések gyógyítását.
   Óriási bajba kerülhet az a síelő, aki megfelelő biztosítás nélkül indul útnak, hiszen akár megtakarított pénze, de még lakása is rámehet a külföldi kezelésre. Pedig a drágább, szinte mindenre kiterjedő biztosítás sem kerül néhány, a sípálya hüttéjében, éttermében elfogyasztott sör áránál többe. Egy napra akár már személyenként ötszáz forintért is köthető utasbiztosítás. A legtöbb konstrukció olyan felelősségbiztosítást is tartalmaz, amely akkor is fizet, ha másnak okoz kárt a biztosított.