Oldalletöltések száma: 8020384
2019. január 24. csütörtök 11:11,
Timót napja van.

Csúszópénzes adok-kapok

Magyarország a felmérések szerint a közepesen korrupt országok közé tartozik. Sokan úgy vélik, hogy ők nem korruptak, ha orvosnak hálapénzt, szolgáltatásért, gyorsabb ügyintézésért csúszópénzt, jattot adnak.

   Még többen vélik úgy, jó lenne tenni a korrupció ellen. Bár szerkesztőségünk cseppet sem híve a névtelen feljelentéseknek, hisszük, hogy a borravalós, feketepénzes világnak véget kellene vetni. Íme, egy lehetőség a tisztább közélet megteremtéséért.

   A hazai visszásságokat bemutató, tényfeltáró írásokat közlő Átlátszó.hu által létrehozott Fizettem.hu oldalon bárki megoszthatja a nyilvánossággal saját történetét arról, hogy hol, mikor, ki és mennyi kenőpénzt fizettetett vele, esetleg ő miért fizetett feketén valakinek.
   Jó tapasztalatokat, példákat is be lehet küldeni, hiszen megírható az is, ha visszautasították csúszópénzét, vagy a beíró utasította el a felajánlott összeget. A beküldött történetek előzetes moderáció után kerülnek ki az oldalra és szükség esetén névtelenné is teszik ezeket.
   A portál munkatársai a megírt történetben bevallott összegek alapján folyamatosan nyomon követik, hogy az egyes szektorokban mennyi kenőpénzt fizetnek az emberek. A fizettem.hu ugyanis egy olyan kezdeményezés, amelynek célja, hogy az állampolgárok kollektív energiáját hasznosítsa a hálapénz és a korrupció elleni küzdelemben. Ahogy írták az alkotói, ez a weboldal arra ad lehetőséget, hogy információt gyűjtsenek a hazánkban történő korrupciós esetek természetéről, számáról, típusairól, helyszíneiről, sémáiról, összegeiről. Biztosan nem maradnak munka nélkül.