Oldalletöltések száma: 10637078
2020. február 25. kedd 15:50,
Géza napja van.

Rekordszámú evezőst várnak a sukorói világbajnokságra

evezos palya celtorony facebook vvsiTöbbnyire csak a bennfentesek, a sportág elkötelezett hívei tudják, hogy Magyarország, azon belül a Velencei-tó már volt helyszíne egy evezős veterán, vagy masters világbajnokságnak, mégpedig 1996-ban. Akik akkortájt születtek már felnőtt emberek, akik akkoriban versenyeztek, ma már a veteránok között állhatnak rajthoz. Éppen egy hónap múlva ez meg is történhet.

   Az Evezős Masters Világbajnokság szeptember 11-i rajtjáig gyakorlatilag újjá kellett építeni a versenypálya partszakaszát. Ennek egyik, sok évtizede nagyon várt része volt a part rézsűs, hullámelnyelő kialakítása, emellett aszfaltozott út is épült a pálya mellett.

   Ahogy a Feol.hu írta, a sukorói partszakaszon, a versenypálya mellett kétezer méter hosszúságban már le is terítették az aszfaltburkolatot. A pálya mentén konténeres vizesblokkokat alakítanak ki, amelyek a világbajnokság után is hosszútávon szolgálják majd a létesítmény látogatóinak kényelmét. Időben elkészül a céltorony melletti háromszáz férőhelyes, könnyűszerkezetes lelátó is. A látványos külsejű céltorony mögötti félszigeten a kiszolgáló egységek, bemelegítő sátrak ugyancsak a helyükre kerülnek.
   A világbajnokság szervezői rekordrészvételre számítanak, ez nagy valószínűséggel teljesül is majd, hiszen a veterán evezős világbajnokságok nem csak sport, de komoly turisztikai értékkel is bírnak, mert a világ minden tájáról érkező evezősöket sokszor kísérik el a családtagok, barátok is.
   Az biztos, hogy a jó hangulatú, nagyszabású eseményre érdemes lesz kilátogatni a sukorói versenypályára, ugyanis ott azok is sok érdekességet láthatnak majd, akik eddig nemigen ismerték az evezős sportot.