Oldalletöltések száma: 10637081
2020. február 25. kedd 15:55,
Géza napja van.

Vicceseket mondott egy komoly pap

darwin es az orosz pap nemzeti.netNyár van, ahogy korábban nevezték, uborkaszezon, vagyis olyan időszak amikor kevés az igazán nagy hír. Ilyenkor kacsák, vagy mai kifejezéssel élve, fake news, vagyis álhírek látnak napvilágot, bár ehhez ma már egyáltalán nem kell uborkaszezon. Az alábbi „hírt” mi is kétkedéssel fogadjuk, de nyáron ez is elmegy…

   Egy moszkvai pap, Artyemij Vlagyimirov például arról számolt be, hogy amikor meglátogatta Charles Darwin londoni sírját, a biológiai evolúció atyjának számító tudós személyesen vele közölte, visszavonja tanait – írta a Hvg.hu.

   Darwin a „Fajok eredete” című, 1871-ben publikált könyvében írta le, hogy az ember a majomtól származik, s sok pap, illetve vallási vezető a mai napig nem hajlandó elfogadni a brit tudós érvelését. Így volt ezzel Artyemij Vlagyimirov is. „Nem vagyok híve ennek a majom-teóriának, ezért papként fontosnak tartottam, hogy beszéljek vele” – mondta egy tévéinterjúban az egyik moszkvai templom papja, aki a napokban látogatta meg Darwin londoni sírját.
   A pap így folytatta: a sírkőhöz fordultam, s megkérdeztem: Charles, hogy érzed magad? Mit gondolsz most, szerinted van közvetlen kapcsolat a fajok, például a zebra és a zsiráf között? Aztán nagyon meglepődött, mert kapott választ. „Atyám – mondta állítólag a papnak az éppen több mint 117 éve halott tudós – ne hagyd magad elcsábítani az elméletem által. Visszavonom az általam közzétett teóriát. Vlagyimirov szerint egyébként az evolúciós tanok visszavonása az ortodoxia győzelmét jelenti.
   Az interjú nagy visszhangot keltett, s néhány nap múlva Vlagyimirov azt állította, szavait kiragadták az összefüggésből, s csak viccelt – olvasható a Hvg.hu oldalon.
   (A „hír” leközléséért pedig elnézést kérünk).