Oldalletöltések száma: 10637106
2020. február 25. kedd 16:26,
Géza napja van.

Ott van az elefánt, meg nincs is

elefant holgram facobook comA cirkuszimádók, elsősorban a gyerekek mindig is nagy érdeklődéssel figyelték a számukra egzotikus állatok, tigrisek, oroszlánok, elefántok, medvék, majmok és társaik szereplését, miközben fogalmuk sem volt arról, hogy ezek az állatok milyen, sokszor fájdalmas utat járnak be addig, amíg betanulnak egy-egy mutatványt.

   Ha nem is túl gyorsan, de mind több országban terjed az állatok szerepeltetésének tilalma a cirkuszokban. Hazánkban egy kormányrendelet 2010-től betiltotta az elefántok, orrszarvúak és a főemlősök cirkuszi szerepeltetését. Németországban egy cirkusz ügyesen oldotta ezt meg: Szerepeltet is állatokat meg nem is.

   Mindeddig ez elképzelhetetlen volt, hogy cirkuszi állatmutatványok, az állatok megtörése és kizsákmányolása nélkül kerüljön a közönség elé, nem véletlenül zárnak be a világ legismertebb és legrégebbi cirkuszai egymás után.
   Ahogy az Euronews.com hírportálon olvasható, a lübecki Roncalli cirkusz egészen megdöbbentő megoldással állt elő. Az elefántokat, oroszlánokat és lovakat hologramokkal helyettesítik műsoraikban, sőt az új technika lényegében végtelen lehetőséget rejt magában. A hatalmas sátorban hőlégballonok repkedhetnek, vagy hatalmas aranyhalak úszhatnak át a manézs felett.
   A világ első hologram cirkuszának ötletét a Super Bowl 2018-as döntője inspirálta, ahol Justin Timberlake a világhírű énekes-zeneszerző Prince fénymása mellett szórakoztatta a közönséget. Németország legnagyobb utazócirkusza jövőre már a 3D nyomtatásnak is szerepet szán programjában – derül ki az Euronews.com híréből.