Oldalletöltések száma: 10637116
2020. február 25. kedd 16:38,
Géza napja van.

Úgy dőlnek meg a csapadékrekordok, mintha ez a világ legtermészetesebb dolga lenne

bukkzserc sarfolyam hirek maAmikor a családok megszervezik a nyaralásukat, már akik tehetik persze, akkor sok szempont szerint teszik azt. Elhatározzák, hogy hova mennek majd, hány napra, mivel és persze az időpontot is. Ezt a legtöbben szeretik akkorra tenni, amikor az időjárás a legkiegyensúlyozottabb és várhatóan az üdülés alatt végig jó idő lesz.

   Sajnos egy ideje és mind gyakrabban ez utóbbi kiszámíthatatlanná vált. Korábban a július az augusztus első húsz napján volt a legstabilabb nyári időjárás, most viszont ez már messze nem igaz. Augusztus elsején például megdőlt a napi csapadékrekord.

   Mindezt az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentette be pénteken a honlapján. Mint kifejtették: mostanáig az augusztus 1-jei napi csapadékrekord 100,8 milliméter volt, amelyet 1937-ben Bakon mértek. Most augusztus első napján az intenzívebb zivatarokból néhány helyen 30-80 milliméter esőről érkezett jelentés. Az új rekordot a Borsod-Abaúj-Zemplén megyében található Bükkzsércen regisztrálták, ahol 110,6 milliméter csapadék hullott. Mint kiderült, idén ez már az 5. alkalom, hogy 100 milliméter feletti csapadékösszeggel napi rekord dől meg Magyarországon.
   A szolgálat honlapján látható előrejelzés szerint az esőzésnek továbbra is fennáll a lehetősége, bár azért a most kezdődött héten valamivel jobb lesz az idő. Egyelőre csak keddre és csütörtökre várható zivatar, vagyis az e héten a nyaralók jó eséllyel örülhetnek majd a jó időnek.