Oldalletöltések száma: 10637076
2020. február 25. kedd 15:46,
Géza napja van.

Ha nem tud mobil-internetezni a Velencei-tónál, nem a készülékében van a hiba

mobilinternet promotions huNyaralóktól évek óta hallani, hogy nyaranta Agárdon, Gárdonyban és vélhetően a tókörnyék más településein sem sikerül minden esetben rácsatlakozni a mobilinternetre. Vannak, akik mára kitapasztalták, hogy lakásuk, vagy kertjük melyik – sokszor kényelmetlen – pontján tudnak csak hozzáférni a nethez. Mint kiderült a baj nem csak velencei-tavi.

   A nyári szezon beállta óta sokszor egész hétvégékre használhatatlanná válik a Telekom és a T-Systems 4G mobilinternet-szolgáltatása a Velencei-tó és a Balaton környékén – hivatkozott a Napi.hu a Média1 írására.

   A szolgáltató ezzel szemben azt írta a hírportálnak, hogy helyi panaszok előfordulhatnak, de nincs tudomásunk strukturális, tömegeket érintő kapacitáskorlátokról. A Média1 szerint a Telekom nem a nyári szezonra jellemző magasabb igénybevételhez szükséges kapacitást telepítette a turisztikailag felkapott tavakhoz. A szolgáltató az egyik reklamáció után írásba adta, hogy egyelőre képtelen megbirkózni a problémákkal, és nem tervez cellabővítést sem – olvasható a portálon.
   A Magyar Telekom szerint a szakportál cikke egy Gárdonyban tapasztalt problémát nagyít fel. A szolgáltató szerint a cikkben állítottakkal szemben a Magyar Telekom 4G hálózata csaknem teljes országos lefedettséggel működik, a lakosságra vetített lefedettség meghaladja a 99 százalékot. A hálózat nemzetközi szinten is kiemelkedő minőségét független nemzetközi tanúsítványok is igazolják rendszeresen.
   A Magyar Telekom közölte, hogy 2014 és 2018 között közel 240 milliárd forintot költött Magyarországon mobil- és vezetékes hálózatainak infrastruktúrafejlesztésére, hozzátéve, hogy számolnak a növekvő adatigénnyel. A 2018-as szezonhoz képest mért 50 százalékkal nagyobb forgalombővüléssel szemben a 2019-es üdülési szezonra történő felkészülés keretében a nagy tavaink közvetlen környezetében több mint 60 százalékkal növelték a mobilkommunikációs hálózatot kiszolgáló cellák számát, ehhez több mint 80 helyen telepítettek újabb 4G mobilkommunikációs szolgáltatást biztosító berendezéseket.
   A Média1 szerint ugyanakkor a hálózat alultervezett a térségben manapság mutatkozó ügyféligényekhez képest, ezért a mobilnet-szolgáltatás sokszor teljesen használhatatlan, a szolgáltató pedig a reklamációra reagálva már írásban is elismerte, hogy másodpercenként akár 0 megabitre is lezuhan a letöltési sebesség, de mivel az általános szerződési feltételeiben minimális 0 megabit/sec sebességre vállal garanciát, így nem hajlandó visszatérítést sem adni az előfizetési díjból, valamint azt írták a technikus kollégákra hivatkozva, hogy nem lesz cellabővítés derül ki a Média1.hu cikkéből, amelyet a Napi.hu ismertetett.