Oldalletöltések száma: 6685078
2018. június 23. szombat 23:15,
Zoltán napja van.

Már nem téli a téli, de még ma is így nevezzük

teliszalami utajovobe euNagyon kevés ember akad, aki ne szeretné a hagyományos magyar téliszalámit. E csemegéhez a múlt évszázad második felében sokszor csak igen ritkán, vagy komoly kapcsolatokkal lehetett csak hozzájutni. Ma már sok változata kapható, de a klasszikus ízű hazai mai is kedvenc. Na, de miért téli a szalámi?

   A szalámi egy olasz klasszikus, a magyar változat tulajdonképpen ezeknek a nemespenésszel érlelt, disznóhúsból készült termékeknek a leszármazottja – írta a Nosalty.hu/ízhuszár.

Bővebben...

Művészbejárón léphetünk be Tiboldi Máriával a varázslatos színházi világba

tiboldimaria konyvTiboldi Mária országos népszerűségnek örvendő művész és közismert személyiség, különösen az idősebb, operettkedvelő közönség körében. A velencei kötődésű primadonna májusban jelentette meg könyvét, Művészbejáró címen.

   Tiboldi Mária 1961-ben végezett a főiskolán. A szépségéről, kiváló hangjáról, énektudásáról és színészi játékáról híres művész a magyar operettek kiváló tolmácsolójaként Moszkvától, Tokióig bejárta szinte az egész világot. Életrajzi kötetét június 30-án ismerheti meg a velencei-tavi közönség is.

Bővebben...

Európában is egyedülálló a velencei kiállítás

talajvedelem agrarium7 huAzt nehezen feltételezzük, hogy tömegek állnak majd sorba, hogy bejussanak a velencei tárlatra, de érdekessége és egyedisége talán még a mezőgazdaság iránt kevésbé fogékonyak figyelmét is felkeltheti.

   Velencén, a Fejér Megyei Kormányhivatal épületegyüttesében létezik egy Európában is egyedülálló kiállítás a növény- és talajvédelem 60 éves történetéről – közölte a Fejér Megyei Kormányhivatal az OrientPress Hírügynökséggel.

Bővebben...

Dinnyehéjból lesz a kiváló saláta

dinnyehej salata thegreenestdollar comA kereskedésekben már kapható idei görögdinnye, igaz, ezek még nem a magyar föld terményei, arra kicsit várni kell, de majdnem olyan finomak, mintha nálunk termettek volna. Az ember, amikor megvesz egy sokkilós gyümölcsöt, legfeljebb azt sajnálja, hogy a héját nem válthatja vissza, az megy a szemétbe.

   Mindezt, aki eddig így tette, helytelenül tette, a dinnye héja ugyanis értékes táplálék. Mindmáig csak nagyon kevesen tudják, hogy a görögdinnye héja legalább olyan kedvező élelmiszer, mint az ízletes, édes gyümölcshús. A Tudásfája.com arra is rávilágított, hogy miért.

Bővebben...

Meglepően sok fiatal nem tanul és nem is dolgozik

semmitteves oromterv blog huMostanában egyre-másra arról lehet híreket hallani, hogy a magyar fiatalok milyen számban törekszenek külföldön továbbtanulni, vagy ott dolgozni. Mint kiderült, a fiatalok másik, cseppet sem elhanyagolható része egyáltalán nem vívódik a jövőjén.

   Hét magyar fiatalból egy nem tanul és nem dolgozik – számolta ki az Eurostat. Az unió statisztikai hivatala arra jutott, hogy a 18 és 24 év közötti magyarok 14,1 százaléka nincs jelen sem az oktatási rendszerben, sem a munkaerőpiacon – írta a Hvg.hu.

Bővebben...

A nyomtatott lapoknál az olvasottság nem fontos, ha állami hirdetésekről van szó

ujsagos pavilon dldh huA választást megelőző években ömlött ránk a kormánypropaganda. Az óriásplakátok, a televíziók kikerülhetetlen társadalmi célú reklámjai mellett a nyomtatott sajtó is részesült az állami pénzekből, de messze nem az olvasottság, eladott példányszámok arányában. Éppen ellenkezőleg.

   Míg a G7 számítása alapján tavaly kizárólag ellenzéki újságok kerültek be az öt legnagyobb példányszámban eladott napi- és hetilap közé, a hirdetések döntő többségét három, az olvasottságában messze elmaradó kormányszócső kapta.

Bővebben...

A focisták nem, de Budapest kijutott a labdarúgó-világbajnokságra

labdarugo vb klip bp hirekma huJavában tart már az idei labdarúgó-világbajnokság, de sajnos és természetesen a magyar válogatott nélkül. Ennek ellenére egy klip erejéig fővárosunk is ott lesz a világ tévénézőinek képernyőjén, bár csak kevés nézőnek lesz fogalma arról, hogy a városkép, amit a tévében lát, az magyar. Bár talán jobb is.

   Az Admiral Film május végén forgatta le az oroszországi futball világbajnokság hivatalos dalának, a Live it Up!-nak a videóját. A háromnapos forgatás főszereplői Will Smith, Nicky Jam és Era Istrefi előadóművészek, valamint a futball világsztár Ronaldinho voltak – tudta meg a We Love Budapest.

Bővebben...

A 13. cikkely szépen tönkretenné az internetet

internet pixabay comÉppen csak túl vagyunk a GDRP bevezetését jelentő sokkon és máris egy újabb uniós törvénytervezet borzolja a kedélyeket. De amíg az adataink védelmét szolgáló európai rendelet valóban az egyszerű embereket, internet-felhasználókat védi, az új tervezet már a net lényegét, sőt létét veszélyezteti.

   Az Európai Unió politikusai 17 év után először nyúlnának hozzá a jelenlegi hatályos szerzői jogi törvényhez, de olyan szerencsétlenül, hogy az a szabad internet végét jelentheti – írta a Hvg.hu.

Bővebben...

A kickbike olyan gyors, mint a drótszamár, de ülni nem lehet rajta

kickbike osztalykirandulas huA velencei-tavi kerékpárútakon is lehet időnként találkozni rollerezőkkel, olykor egész csoporttal. De ezek a rollerek nem azok a kétkerekű, lábbal lökdösött jószágok, amilyeneket gyermekeink kapnak, ha jól viselik magukat, ezek már komoly járművek.

   A városi közlekedésben gyakran látunk rollerrel közlekedőket. Ez a kis kerekű eszköz pillanatok alatt összecsukható, vállra is tehető, járművön is könnyen utazhatunk vele. Van azonban egy ma még kevésbé ismert változata, az óriáskerekű roller, angolul kickbike vagy footbike – olvasható a National Geographic oldalán.

Bővebben...

Lassan felforrnak a tavaink, ahogy az Adria is

velenceitavi strand magyarkaland blogspot comTulajdonképpen már azt sem mondhatjuk, hogy rendkívüli az időjárásunk, olyannyira megváltozott a klímaváltozásnak köszönhetően, hogy ma már a rendkívülinek tűnő a normális. Idén például a nyarat igen korán, jószerével áprilisban kezdtük és a tavaink ennek megfelelően melegedtek fel és nincs ez másként a közeli tengerrel sem.

   Akik idén korán utaztak külföldi nyaralásra, hogy elkerüljék a tömeget, jól választottak, mert helyenként már 27 fokos az Adriai-tenger az elmúlt hetek szokatlanul meleg időjárása miatt – írta a 24.hu az Időképre hivatkozva.

Bővebben...

Minél többen használnak légkondit, annál melegebb lesz az éghajlat

legkondikHa tetszik, ha nem, bele kell törődnünk, hogy a klímaváltozás miatt mind enyhébbek lesznek a telek és melegebbek a nyarak. Ahogy már az idei tavaszon is tapasztaltuk, eltűnik a tavasz és az ősz, lesz két évszak, a nyár pedig elviselhetetlenül meleggé válik az előrejelzések szerint. Védekezünk, ahogy tudunk.

   Ennek viszont ára van. 2050-re világszerte 8 milliárd légkondicionáló gép lesz, és ez hatalmas terhelést jelent majd a környezetnek, sőt, még a globális felmelegedésre is hatással lesz – írta a Greenfo.hu.

Bővebben...

Van sajt a trappistán túl is

sajtokA sajt megosztja az embereket. Vannak, akik imádják minden fajtáját, akadnak, akik az igazán szagos, ízletes változatokat kedvelik, mások meg rájuk sem tudnak nézni. Pedig általában nagyon finomak és kiváló élettani hatásuk is van. Ennek ellenére a magyarok igencsak hátul kullognak a sajt fogyasztásában.

   Hazánkban a gyerekmenük nagy klasszikusa a rántott verzió és a szendvicsek elengedhetetlen tartozéka a trappista, amely mifelénk a legnépszerűbb sajttípus, és nem is szívesen kísérletezünk mással – olvasható az Agrárszektor.hu összeállításában.

Bővebben...