Oldalletöltések száma: 7028975
2018. augusztus 17. péntek 08:56,
Jácint napja van.

Használják, kimossák, szárítják, majd újra felhúzzák

ovszer youtube comMár egy közepesen képzett, hasonló szinten kulturált és a higiéniával valamennyire is tisztában lévő ember is képes végiggondolni, hogy tettei, cselekedetei mivel járnak. Pedig sokak szexuális kulturáltsága, higiéniás ismeretei fájdalmasan szegényesek.

   Mint kiderült ugyanis, vannak, akik használt óvszerrel szeretkeznek. Hogy pontosan mennyien, azt nem tudni, de éppen elegen ahhoz, hogy az amerikai egészségügyi hatóságok figyelmeztetést adjanak ki a gyakorlat ellen – írta a 24.hu. Aligha tévedünk, ha úgy gondoljuk, ez a cseppet sem követendő gyakorlat idehaza sem ismeretlen.

Bővebben...

Gender, avagy az elvárt nemi szerepek

gender armradio amHíradások sora szól manapság arról, hogy a kormány egyetlen tollvonással meg akarja szüntetni a két egyetemen is folyó genderképzést. Az emberek igen nagy többsége miután azt sem tudja, hogy a gendert eszik-e vagy isszák, nem nagyon izgatja fel emiatt magát. De tulajdonképpen mi is az a gender? Előre szólunk, nem lesz könnyű olvasmány.

   A társadalomban megfigyelhető nemi szerepekre irányuló, a pszichológia és szociológia tárgykörébe tartozó kutatások tárgyát képezi a genderelmélet, más néven a társadalmi nem elmélete, mely a tanult nemi szerepekkel és annak társadalmi vonatkozásaival foglalkozó elmélet – olvasható a Wikipedia szócikkében.

Bővebben...

Megfáradtak, betegek, nem akarnak újra dolgozni

nyugdijasok sakkoznak alo rsNagy hiány van a dolgos kezekből a munkaerőpiacon, olyannyira, hogy a kormányzat különféle módszerekkel szeretné a nyugállományú embereket visszacsábítani a munka világába. Persze attól, hogy valaki nyugdíjas, még nem buta, ha nem éri meg neki, vagy nem szorul rá, esze ágában sincs újra elkötelezni magát.

   Felmérte a magyar nyugdíjasok munkavállalási kedvét a GKI Zrt., kutatásukból pedig az derül ki, hogy hiába akarja velük enyhíteni a munkaerőhiányt a kormány, nyolcvan százalékuk nem vállalna semmilyen kiegészítő jövedelemszerző tevékenységet – írta a Hvg.hu.

Bővebben...

Van, amit sohasem szabad kidobni

iratok eurozamowienia plNagy valószínűséggel nem tévedünk, ha azt állítjuk, hogy minden családban vannak olyan fiókok, amelyek dugig vannak ezeréves iratokkal, számlákkal, jegyzőkönyvekkel, adásvételi szerződésekkel, nyugtákkal. Nincs ez másként a cégekkel sem, de vajon meddig kell őrizniük a vállalkozásoknak, vállalkozóknak az egykor fontos papírokat?

   Az adók megállapításához használatos bizonylatokat öt évig, a számviteli bizonylatokat nyolc évig kell megőrizni, de vannak kivételek – derül ki az Adózóna.hu Hunyadné Szűts Veronika igazságügy adó- és járulékszakértő olvasók kérdésére adott tanácsait tartalmazó összeállításából.

Bővebben...

Búcsú a Fejér megyei dinnyéktől

dinnye netkaptar huAzt látjuk, hogy a korán érkezett nyár miatt jóval előbbre tart a természet, mint más években. Egyes gyümölcsök igen gyorsan leértek, más fajtáknál pedig gyengébb lett a termés, mint amire a gazdák számítottak. A dinnyeszezon is két héttel korábban kezdődött idén.

   Véget ért a dinnyeszezon Fejér megyében, a nyár eleji sok csapadék, majd az azt követő hőség is megviselte a termést – közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Fejér megyei szervezete pénteken az MTI-vel.

Bővebben...

Nyár helyett mostantól más lesz

klimavaltozas tailsofwonders comAkinek elege van a hőségből, és alig várja már a kicsit hűvösebb, kellemesebb időt, nem árt, ha felkészül arra, hogy hátralévő életében, fokozottabban gyermekei és unokái életében az egykori nyarak már nemigen jönnek majd vissza. Legalábbis az éghajlatkutatók szerint.

   Tudósok arra figyelmeztetnek, hogy ideje hozzászokni a rekordmagas hőmérséklethez és az ezzel járó hőhullámokhoz, mivel ez lesz az új normális időjárás a klímaváltozás miatt – írta az Euronews.com.

Bővebben...

Attól, hogy nem átlátszó, még jó benne fürödni

strand velence nlcafe huAki úgy érezte, hogy az idei június nagyon csapadékos volt, helyesen vélekedett, de aki a sok zápor és zivatar, valamint néhány felhőszakadás nyomán von le következtetéseket a mögöttünk maradt július csapadékosságáról, az bizony erősen téved. Igencsak más az érzet és más a valóság.

   Fejér megyében júniusban, területi átlagban 97,1 milliméter csapadék hullott, ami a sokéves havi mennyiség közel másfélszerese, 145 százaléka. A területi egyenlőtlenségek az évszaknak megfelelően nagyok voltak: 70 és 152 mm közötti csapadékot észleltek állomásaikon – tudta meg a Fejér Megyei Hírlap Tóth Sándortól, a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság műszaki igazgatóhelyettesétől.

Bővebben...

Meddig járjunk ugyanazzal a szatyorral a boltba?

nejlonzacsko trueactivist comLassan még a nehezebb felfogású embereknél is tudatosulhat, hogy valamit mindannyiunknak tenni kell, ha nem akarunk egy élhetetlen Földön vegetálni. Jelenleg ugyanis rohamléptekben pusztítjuk bolygónk légkörét, természeti értékeit, kincseit, többek között a mérhetetlen mennyiségű műanyag felhasználásával majd szemétbe dobásával.

   Az szupermarketekben kapható hagyományos nejlonszatyrok a nyugati világban egyre nagyobb közellenséggé válnak, sok helyen már ki is tiltották őket az üzletekből. A cél nyilvánvalóan az, hogy a műanyagok visszaszorításával próbálják csökkenteni a plasztikszemét mennyiségét – írta G7.

Bővebben...

Az idei nyári szünet még véget sem ért, de már tudjuk a következő kezdetét

tabor nyari refbanhida huA diákok még javában élvezik a vakációt, hiszen közel egy hónap van még belőle hátra, de a boltokban látható iskola eszközkínálat, a szülők bevásárlásai már nap mint nap emlékeztetheti őket arra, hogy még a legszebb napok is véget érnek egyszer. De vajon mennyit kell majd várniuk a következő pihenőre?

   2018/19-es tanév kezdete előtt az Eduline.hu azt vizsgálta, hogy mikor lesznek hosszabb szünetek az oktatási év során. Nos, legközelebb az őszi szünet következik és kilenc napos lesz.

Bővebben...

Aki azt hiszi, hogy párjának nincsenek érzelmei, téved

erzelmek es 123rf comSok nő panaszkodik a párjára, vagy általánosítva a férfiakra, hogy felszínesek az érzelmeik és ha vannak is, nem tudják azokat kifejezni, kimutatni. Pedig ez a megállapítás is túl általános és nem fedi teljesen az igazságot, mert ugyan a férfiak kevésbé szeretnek lelkizni, személyiségük általában sokkal lényegre törőbb, azért nagyon is komoly érzelmekkel rendelkeznek.

   Ahhoz, hogy lelkileg egészséges felnőttek legyünk, jó kapcsolatokat alakítsunk ki, képesek legyünk kezelni a konfliktusainkat, kétségtelenül szükségünk van érzelmi ügyességre saját és mások érzelmeinek felismerésére, kezelésére – olvasható a Hvg.hu összeállításában.

Bővebben...

Másfél évtizeden belül nagy bajban lehet az internet

internet deepwaterdesal comModern világunk olyannyira az elektromosságra és az internet szolgáltatásaira épül, hogy ezáltal igen törékennyé, sebezhetővé is vált. Már a legkisebb hiba is megállíthatja, meghiúsíthatja mindennapi életünket.

   Akár már 15 éven belül víz alá kerülhet a globális internetes infrastruktúra egy része, ez pedig a továbbgyűrűző hatások miatt jelentős fennakadásokat okozhat a kommunikációban, derült ki a wisconsini és az oregoni egyetemek kutatóinak új, közös tanulmányából, amit egyelőre még csak egy konferencián mutattak be – írta a 444.hu.

Bővebben...

Megunták a vállalkozók a kft.-ket

vallalkozas mapbiquity comAki vállalkozásra adja a fejét, több gazdasági tárasági forma közül választhat. A betéti társaság, korlátolt felelősségű társaság, részvénytárasság, vagy egyéni vállalkozás is megfelelő keret lehet, de hogy mit válasszon a vállalkozni vágyó, az rengeteg tényezőtől függ.

   Elfordultak a kft.-ktől, és beleszerettek az egyéni vállalkozásokba a magyarok az elmúlt években – derül ki a KSH kedden kiadott jelentéséből. Míg 2013 előtt egyértelműen a kft. volt a hazai vállalkozók kedvenc vállalkozási formája, 2016-ban már alig feleannyi ilyen típusú gazdasági társaságot alapítottak, mint öt esztendővel korábban – írta a G7.

Bővebben...