Oldalletöltések száma: 9276076
2019. június 27. csütörtök 05:55,
László napja van.

Több balatoni településen már olcsóbbak a nyaralók, mint a Velencei-tónál

velencei to legifelv velenceito infoDübörög az ingatlanpiac, aki mostanában akarja értékesíteni házát, lakását, vagy nyaralóját, komoly érdeklődésre és magas árra számíthat. Azzal, hogy a Velencei-tó térségének a fővárossal kiváló az összeköttetése, jó a vonat és buszközlekedés, közel az autópálya, az ingatlanjai meglehetősen kelendőkké váltak.

   A Velencei-tónál a balatoni helyzethez hasonlóan a nyaralók ára magasabb, mint a térségi lakóingatlanoké, ráadásul a tókörnyéken tavaly az üdülőingatlanok közül a legnagyobb volt a drágulás – írta az Azénpénzem.hu.

Bővebben ...

Drónnal találták meg az elkóborolt pákozdi lovat

szaniszlo monika facebookRohamosan fejlődő világunkban szinte naponta kell új és újabb eszközökkel megbarátkoznunk. Mert míg egy-egy digitális kütyü, vagy újdonságnak számító eszköz eleinte csak a kevesek szórakozását jelenti, vagy életét könnyíti, addig nem sokkal később már tömegessé válik a használata. ilyen például a drón is, amellyel mind többen játszanak, vagy éppen dolgoznak.

   Nem mindennapi lókeresésről kapott információt a Feol.hu. A Magyar Nemzeti Mentődrónpilóták Egyesületének Fejér megyei tagjától kértek ugyanis segítséget egy több napja elveszett ló ügyében.

Bővebben ...

Négy ember meg ötven kiló krumpli

citroen 2cv elso citrone huAzt cseppet sem állíthatjuk, hogy ez a legkedveltebb márka idehaza, de igen kevés olyan ember van, aki ennek ellenére ne ismerné a Citroënt. Ez az a gyár, amely olykor a megszokottól eltérő stílusú járművekkel szerzett nem csak közismertséget, de jelentős bevételeket is.

   Megalapításának 100. évfordulóját ünnepli idén a Citroën. A céget André Citroën mérnök alapította, és már kezdetben is alig egy év leforgása alatt 10 ezer modelljük talált gazdára – írta az Euronews.com.
   

Bővebben ...

A Velencei-tónál még sokfelé lehet ingyenesen strandolni

tobirokozi szabadstrand strand huA múlt hét egyik híre volt, hogy Keszthely elveszett, mármint a szabadstrandok hívei számára, mert az ottani önkormányzat eladja az utolsó ingyenesen használható strandszakaszt is. Szerencsére a Velencei-tónál még akad olyan hely, ahol nem kell fizetni a tó használatáért.

   Egy többgyerekes családnak, vagy egy szegényebb embernek közel sem mindegy, hogy egy röpke, vagy hosszabb fürdőzésért, strandolásért kell-e fizetnie, vagy ingyenesen használhatja a partszakaszt. Persze ott is csak a fürdés ingyenes minden más szolgáltatás pénzbe kerül.

Bővebben ...

Az alapítóról nevezik el a megújult gárdonyi könyvtárat

konyvtar gardony velencei to huAz ember azt hihetné, hogy az internetes világban – és az olvasási kedv világszerte tapasztalható csökkenésével – a közkönyvtárak lassan elavult intézménnyé válnak, de ez messze nem így van. Nagyon sokan ragaszkodnak még a papíralapú könyvekhez és ugyancsak sokan vannak, akik nem tudják megfizetni az egyes kötetek borsos árait. Számukra hallatlanul fontosak a könyvtárak.

   Aki napjainkban Gárdony központjában jár, biztosan észreveszi azt a nagyszabású munkálatot, amely a gárdonyi könyvtárban zajlik. A város közismert intézménye ugyanis teljes rekonstrukción esik át és a tervek szerint augusztus közepén nyithatja meg újra kapuját az olvasni vágyók előtt.

Bővebben ...

Lassan el kell köszönnünk a kisboltoktól

abc csesztve huNéhány évtizede, ha az ember venni akart valamit, betért a közelben található kisboltba és megvette – ha megkapta – amire szüksége volt. Ma már többnyire az első utunk a közeli szupermarketbe vezet, ahol egy helyen sokféle terméket is megtalálunk. De amennyire jó ez a vásárló szempontjából, olyan rossz a kisboltok vállalkozói, dolgozói számára.

   Az év vége óta eltűnt négyszáz cég és velük együtt négyezer dolgozó az élelmiszer-kiskereskedelemből. A kisboltok képtelenek lépést tartani a nagy láncokkal – írta a Világgazdaság.

Bővebben ...

Ha megszomjazik, nézzen a térképre

kutak playgoogle comAz emberi lényektől mind zsúfoltabb világunkban ott, ahol az élelmezés miatti haszonállattartás és a mezőgazdaság az édesvízkészletek jelentős részét használja el vagy szennyezi be, mindinkább hiánycikké válik az iható víz. Szerencsére idehaza még nem szenvedünk ivóvízhiányban, de sokszor éppen akkor nem találunk vizet amikor a leginkább megszomjazunk.

   Ezen segíthet egy webes szolgáltatás, amely térképen, településenként mutatja, hogy hol találhatóak bárki által ingyenesen használható ivókutak az országban – írta a Hvg.hu. A nyaralás előtt nem árt letölteni az appot a telefonokra.

Bővebben ...

Praktikák hőség idejére

arnyekolas ablakvaros hujpgAz emberek a hűvös téli, tavaszi napok után már nagyon várták a kellemes meleget, de ez nagyjából el is maradt, helyette azonnal ránk tört a kánikula, a lakások meg gyorsan olyannyira felmelegedtek, hogy még éjszaka is nehéz pihentető hűvöset találni.

   Sokan próbálkoznak valamilyen praktikával a jobb hőmérséklet megtartásához, és van, amelyik működik is. A tapasztalatok segítenek költséghatékony, de működő trükköket találni a meleg elviseléséhez.

Bővebben ...

Finomabb a házi lekvár, nem vitás, de lehet, hogy a bolti olcsóbb

lekvarfozesA hagyományos háztartást vezető háziasszonyok közül a gyümölcsszezonban nagyon sokan állnak neki, hogy télire eltegyék a lekvárt. Nagyon jó ugyanis ínségesebb időkben bemenni a spejzba és leemelni egy házi készítésű lekvárt. A nagy munkát nem csak azért végzik el a háziasszonyok, mert finomabb, amit ők csinálnak, hanem azért is mert így jobban jönnek ki anyagilag.

   A Pénzcentrum.hu annak járt utána, hogy valóban olcsóbb-e az a lekvár, amelyet otthon készítünk, vagy jobb megvenni ugyanazt a mennyiséget a boltban.

Bővebben ...

Megette már a heti plasztikkártyáját?

bankkartyat eszik straitstimes com Tízezer-számra esszük, isszuk a műanyag részecskéket, de ez valószínűleg nem jó nekünk,írtuk a minap annak nyomán, hogy egyre több riasztó adat lát napvilágot az emberiséget, a környezetet, az egyes emberek egészségét fenyegető, mindent ellepő és vészesen sokasodó beborító műanyagszemét megoldhatatlannak tűnő problémája miatt.

   Olyan súlyos a műanyagszennyezettség a világon, hogy hetente öt gramm, vagyis egy bankkártyányi műanyagot ehetünk meg – mutatta ki a Természetvédelmi Világalap számára az ausztráliai Newcastle Egyetem kutatói által készített, a napokban bemutatott tanulmány, amelyről az Eurónews.com adott hírt.

Bővebben ...

Négyszázezernél is több magyar gyerek lehet bántalmazott, szomorú felnőttkor vár rájuk

gyermekbantalmazas pakistantoday com pkAz emberek többsége napjainkban a kormányzati propaganda hatására egy, a legtöbbek által egyáltalán nem tapasztalt jelenségtől, az iszlámhívők migrációjától tart, miközben idehaza a mindennapokban sokkal súlyosabb veszedelmekkel kell szembenéznünk. Például a gyermekbántalmazókkal, akik messze többen vannak, mint a nálunk letelepedni akaró migránsok.

   A gyermekkori negatív, stresszes élmények, mint az elhanyagolás, a fizikai vagy szexuális bántalmazás, egy szenvedélybeteggel való együttélés, illetve az ezek következtében kialakuló krónikus stressz károsan hat a felnőttkori egészségre és a felnőttkori szenvedélybetegség kialakulásában is fontos a szerepe – olvasható a Napi.hu cikkében.

Bővebben ...

Attól, hogy fizetni kell érte, még nem lesz környezetbarát

muanyagzacsko 24 huA Velencei-tó térségében is szolgáltató Aldiban a vásárlók megszokták, hogy ha zöldséget, gyümölcsöt vesznek, ahhoz bátran letéphetnek néhány vékony műanyag zacskót, hogy azokba tegyék a portékát. Lehet, hogy hamarosan mindezt csak pénzért tehetik meg a vásárlók.

   Sajtóértesülések szerint a német gyökerű élelmiszerlánc hamarosan bejelenti, hogy a jövőben 1 eurócentet számláz minden zacskóért. A Süddeutsche Zeitung iparági forrásokra hivatkozva azt írta, hogy a döntés megszületett az Aldinál, a bevezetés időpontját azonban egyelőre nem tudta közölni – írta a G7.hu.

Bővebben ...