Oldalletöltések száma: 6351887
2018. április 26. csütörtök 05:55,
Ervin napja van.

A magyar állampolgárság a 18. legértékesebb a világon

honositasi okirat atv.huNapjainkban világszerte óriási tömegek vándorolnak, életüket féltve menekülnek a háborúk elől, keresnek élhető területeket, megélhetést, új hazát. Az Egyesült Államok, Kanada mellett igen kívánatosak a nyugat-európai országok és sokak álma, hogy ezek valamelyikének állampolgárai lehessenek.

   Idén is elkészült a Henley & Partners által összeállított, a világ állampolgárságait osztályozó index (Kochenov Quality of Nationality Index, QNI), amely objektív szempontok alapján igyekszik meghatározni egy-egy állampolgárság értékét és vonzerejét – írta a Portfolio.

Bővebben...

Korszerű egészségügy helyett populizmus

korházi wc civilhetes netValahogy úgy vannak az ország vezetői a bennünket érintő történésekkel, állapotokkal, mit a házastárs, akit megcsal a párja. Jószerével már mindenki tud róla, csak az érintett éli akarva-akaratlanul nagy tudatlanságban az életét. A magyar egészségügy katasztrofális helyzetét is sokfelé látják, csak a magyar kormány nem.

   Az ország vezetőjének újraválasztása okán a világ egyik legrégebbi és legnevesebb orvosi szaklapja, a The Lancet arról írt, milyen egészségügyi következményei vannak egy országban annak, ha kormány a populizmust helyezi előtérbe, az egészséggel pedig nem törődik – összegzi a cikket a Napi.hu.

Bővebben...

Hétfőn itt a világvége, élvezzük még ki a hétvégét

vilagvege techworm netAz április parlamenti választások után az önfeledten ünneplők mellett nem kevesen kerültek világvége hangulatba. Ők egy kicsit elkapkodták, mert állítólag a világvége csak ezután jön el, de ezúttal szinte biztosan. Másnap majd meglátjuk, hogy bevált-e a jóslat.

   Eddig minden apokalipszis jóslatot megúsztunk, de ezúttal tényleg közel a katasztrófa, pedig még csak 2018 első felében járunk. Néhány önjelölt próféta most biztosra megy – derül ki a Femina.hu cikkéből.

Bővebben...

Jobb minőségű étrendnél jobban telik a kuka

etel kukaMinden szakember azt javasolja, hogy figyeljünk oda, mit eszünk, ételeink jó minőségű alapanyagokból készüljenek. Egészségünk érdekében közel sem mindegy, hogy milyen az étrendünk. Ahogy az ételpazarlás szempontjából sem.

   Nagyobb mértékű élelmiszerpazarlást eredményez a jobb minőségű étrend – mutatták ki amerikai kutatók tanulmányukban, amely szerint az amerikaiak fejenként naponta 422 gramm élelmet dobnak ki. (A Vé megjegyzése: a fejlett társadalmakra mindenfelé, így nálunk is jellemző az ételpazarlás.)

Bővebben...

Nem fújják az arcunkba az IQOS füstjét

iqos iqos co ukJól tudjuk, hogy dohányos polgártársaink nemigen értik a nemdohányzók problémáját, nem is képesek azok helyébe képzelni magukat, akiket zavar a dohányfüst. Állítólag őket cseppet sem zavarja, hogy a másik ember nem fúj füstöt.

   A Philip Morris International (PMI) a cég története és egyben a dohányipar legnagyobb átalakítása előtt áll – adta hírül a Wyborcza.pl. A dohányosok nagy része eltávolodik a hagyományos füstölni valóktól az e-cigaretták felé, ezért a PMI kifejlesztette ezekkel rokon saját termékét, az IQOS-t.

Bővebben...

Csak az aggódjon, aki rendetlenkedik az úton

sebessegmeres police huA rutinos autós amellett, hogy együtt él a forgalommal, figyeli a gyalogosokat, fél szemmel folyamatosan még az út melletti helyeket is pásztázza, rendőröket, sebességmérő kamerákat keresve. Lassan mindezt abba lehet majd hagyni, de nem azért, mintha a rendőrök a továbbiakban ne mérnék a sebességet

   A civil rendőrautókba telepített kamerákkal azonnal rövidre lehet zárni a szabályszegések elkövetése után esetlegesen felmerülő kételyeket. Félhetnek a vezetés közbeni telefonálók, a leállósáv-használók és a záróvonalat átlépők is – írta a Police.hu híre nyomán az Infostart.hu.

Bővebben...

A klímaváltozás miatt tízmilliók kelhetnek útra, de többnyire nem felénk

kerites magyar hataron thenational.aeMa Magyarországon minden más közügyet felülír az illegális migrációtól félés. Történik ez úgy, hogy migráns (menekült) csak az óriásplakátokon látható. De a félelem belátható időn belül jogos is lehet, mert komoly esély van arra, hogy menekültek soha nem látott tömege keljen útra, hogy élhető területet találjon magának.

   A modernkori népvándorlásnak gazdasági, társadalmi, politikai és környezeti oka van, ugyanakkor nagyságrendekkel több ember kel vándorútra a saját országán belül, mint a határokon túlra. Az éghajlatváltozás óriási kényszerítő erő az országon belüli migrációra – írta a Ténygyár.hu.

Bővebben...

Buli, bor, pálinka, hal- és vadételek, szóval nem lesz ez rossz

velenceitavi hal vad fesztivalportal huMár elmúlt tízéves és ez meg is látszik rajta, évről évre érettebb lesz, és mind többeket vonz. A Velencei-tavi Hal-, Vad-, Bor- és Pálinkafesztivál mára már bekerült sokak programjába mint egy olyan esemény, amely kiváló alkalmat ad egy velencei-tavi kiránduláshoz.

   A tizenegyedik velencei-tavi fesztivál idén is szórakoztatja, és finom ételekkel, italokkal kényezteti majd a látogatóit. Meg lehet ismerkedni a velencei-tavi borrégió boraival, az Agárdi Pálinkafőzde és más hazai főzdék pálinkáival, a hazai hal- és vadételekkel. S persze minden nap szól a zene is Gárdony város kulturális és gasztronómiai fesztiválján.

Bővebben...

Frissült a Duolingo, még több tanulásra serkent

duolingo megujult 001Magyarországi megjelenése óta kísérjük figyelemmel a Duolingot, a kiváló ingyenes és igen szórakoztató nyelvoktató alkalmazást. Most komoly megújulásáról tájékoztathatjuk olvasóinkat, bár meglehet, nem mindenkinek fogja elnyerni tetszését a változtatás.

   Eddigi legnagyobb frissítését végezte el szolgáltatásban a Duolingo nyelvtanító app. A cég reméli, hogy ezzel sikerül megállítani, hogy a mélyebb nyelvi szintek elsajátítására törekvő felhasználók elpártoljanak a szolgáltatástól – írta a Hwsw.hu.

Bővebben...

Csak takarékoskodni kell egy kicsit és lehet menni az űrbe üdülni

aurora station refinedguy comA legtöbb családban, már ha telik rá, minden évben felmerül a kérdés, hogy hova menjenek üdülni. A kínálat óriási, hiszen a téli síelésektől, wellnessezésektől kezdve a nyári velencei-tavi, balatoni nyaralásokon túl még ott az egész világ. Lehet, hogy a világot nemsokára már a világűr is jelenti majd.

   Bár tehetős emberek már fizettek azért, hogy kijuthassanak az űrbe, vagy vendégeskedjenek a Nemzetközi Űrállomáson (ISS), az űrturizmus egyelőre még csak ígéret, de meglehet, hogy ez a helyzet hamarosan változni fog – írta az Itcafe.hu.

Bővebben...

Rendesek a magyar autósok, még ha autóban ülve ez nem is látszik

ittas vezeto kevinmd comAki rendszeresen vezet autót, tapasztalhatja, hogy autós társai milyen sokszor hagyják figyelmen kívül a közlekedési szabályokat, de még a józan ész kívánta óvatosság sem jellemző rájuk. Ezek után természetesen meglepő, hogy úgy összességében mégiscsak szabálykövetők a magyar autósok.

   A magyar autóvezetők európai viszonylatban is jelentős arányban tartják be a közlekedésbiztonsági előírásokat, azok között is első helyen az alkoholtilalmat – közölte a La Libre Belgique című belga napilap egy belga felmérésre hivatkozva hétfőn. Minderről a Világgazdaság írt.

Bővebben...

Dakszlik a múzeumban

tacsko szalkas szoru dogsmonthly co ukRégebben úgy ismerték a tacskókat, mint az idős, többnyire hölgy gazdájuk után kullogó kövérkés jószágokat, pedig a tacskók, a rövid-, szálkás- és hosszú szőrű fajták igencsak kemény munka- és vadászkutyák. A német területről származó kutyák odahaza már múzeummal is dicsekedhetnek.

   Kutyaformájú kenyértől, óriási aranyozott kutyaszoborig számtalan kiállítási tárgy idézi meg a tacskót egy, a németországi Passauban húsvéthétfőn megnyílt múzeumban, amelyet teljes egészében a német eredetű vadászkutyának szenteltek.

Bővebben...