Oldalletöltések száma: 7789366
2018. december 11. kedd 23:00,
Árpád és Árpádina napja van.

A legnagyobb légkörszennyezők közül sem fizet mindenki a tettéért adót

repulo fustol theconversation comDivatja van manapság a dízelüzemű autókat kárhoztatni a klímaváltozásért, pedig messze nagyobb környezetszennyezők vannak e motoroknál. Például a szarvasmarhatartás, amely jelentősen növeli az üvegházhatású gázokat a légkörben, a fával, szénnel és hulladékkal fűtés, a káros anyagokat a légkörbe ömlesztő gyárak, vagy éppen a légi közlekedés.

   Bár a légi forgalom egységnyi, utaskilométerenkénti szén-dioxid-kibocsátása duplája a személygépkocsikénak, és 1990 óta meg is duplázódott a kibocsátás, a kerozinra mégsem vetnek ki ásványolaj-adót, a nemzetközi repülőjegyekre pedig áfát – kifogásolta a Verkehrsclub Österreich (VCÖ) osztrák környezetvédelmi szervezet a múlt héten publikált jelentése szerint. Erről az Infostart.hu számolt be.

Bővebben ...

A többség a nyári időszámítást választaná

oraatallitas cbc caSokan üdvözölték idehaza is azt a bejelentést, miszerint jövőre megszűnik az Európai Unióban az óraátállítás, de később módosult az időpont. Az Európai Bizottság eredeti javaslatával szemben jövőre még nem törlik el a nyári és téli időszámítás közötti váltást, erre csak 2021-ben kerül majd sor. Az óraátállítás megléte, vagy megszüntetése nagyon megosztja az embereket, ahogy az is, melyik időzóna lenne az ideális.

   Úgy tűnik a magyarok már döntöttek, legalábbi egy felmérés szerint. A megkérdezettek 78 százaléka szerint jobb lenne, ha nem állítanánk át évente kétszer az órát, hanem egy időszámítás lenne hazánkban. A válaszadók kétharmada szerint a nyári időszámítást kellene megtartani, amikor este tovább van világos –derült ki a Publicus Intézet felméréséből, amelyről a Portfolio.hu számolt be.

Bővebben ...

Összevissza vezetett a mellékutcában, előállították

ittas vezeto financialexpress com Az agárdi Árpád utca a még csak közepesen forgalmas utcák közé sem tartozik, olyannyira nem, hogy nappal is van időszak, amikor óránkét csak néhány autó halad el a házak előtt. Az autós joggal gondolhatná, hogy arrafelé nemigen veszi észre valaki is, ha némi alkohollal a vérében vezeti járművét. Mint kiderült, ez tévedés.

   A járőrök december 8-án Agárdon, az Árpád utcában figyeltek fel egy gépjárműre, amelynek vezetője nem az út vonalvezetésének megfelelően közlekedett. A 33 éves gárdonyi férfinél az intézkedéskor alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket jelzett, ezért a rendőrök elfogták, további mintavételre előállították, majd a jogsértés miatt közigazgatási bírságot szabtak ki – írta a Police.hu.

Bővebben ...

Bekerült a top 50-be három magyar sütemény

rigojancsi torta hirmagazin euMég csak találgatni sem érdemes arra vonatkozóan, hogy hányféle süteményt sütnek a háziasszonyok, konyhában jártas férfiak, cukrászok és pékek a világ összes országában, hiszen édességet az édesszájú emberek mindenhol örömmel fogyasztanak. A rengeteg finomság között szép számmal vannak magyar nyalánkságok is.
   
   A CNN szakújságírója, a desszertekkel és a gasztroturizmussal foglalkozó Jen Rose Smith összegyűjtötte a világ 50 legjobb desszertjét, amelyek között három magyar sütemény is helyet kapott – írta a Pénzcentrum.hu. Annyit azért tegyünk hozzá, hogy az ízlések (és mint tudjuk a pofonok) különbözők, ráadásul ízlésekről még csak vitatkozni sem érdemes.

Bővebben ...

Biztonsági tanácsok a karácsonyi vásárláshoz

zsebtolvaj 1Minden évben megírjuk a rendőrök intelmeit a jeles ünnepek előtt, hogy a várható nagy tömegben, ahol szép számmal akadnak haszonleső bűnözők is, senki se váljon áldozattá. Már javában tart és csak fokozódni fog az ajándékvásárlási forgatag, amely kiváló lehetőséget nyújt az arra szakosodott szakembereknek, hogy megkönnyítsék értékeiktől embertársaikat.

   Ahogy nő a forgalom az üzletek, a bevásárlóközpontok és a vásárok környékén, úgy nő meg a vagyon elleni bűncselekmények, például zseblopások, táskákból, járművekből történő lopások és a gépjárműlopások száma is. A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a Police.hu rendőrségi portálon keresztül ezúttal is szolgáltak néhány jó tanáccsal.

Bővebben ...

A magyar ember nem hisz az ufókban és nem bízik a politikusokban, újságírókban

bizalmatlansag leadingwithtrust comNaponta több közvéleménykutatás eredménye lát napvilágot, ezek egy része pártmegrendelésre készül, másikakra függetlennek tűnő nemzetközi kutatócégek kapnak megbízást, hogy egy-egy témakörben több országban kérdezzék meg a lakosukat. A legújabb nemzetközi felmérés eredményeit – ha még nem látták – nem ártana vezető politikusoknak is elemezniük.

   A magyarok többsége nem tartja demokratikusnak Magyarországot, nem bízik a politikai rendszerben, de nem hisz az ufókban és a világot irányító titkos szervezetekben sem, 48 százalékunk szerint a kormány hazudik arról, hány bevándorló van az országban és többségünk szerint a kormánynak békén kellene hagynia a cégeket, hogy úgy működjenek, ahogyan jónak látják – írta a Ténygyár.hu

Bővebben ...

Aki betegen sem maradhat otthon, árt magának és munkatársainak

betegen munkahelyen monste comMiközben a parlament a munkavállalók terheit komoly mértékben növelő, jogaikat csorbító javaslatot készül elfogadni, amely ellen a legújabb felmérés szerint a lakosság 83 %-a tiltakozik, már most sem könnyű alkalmazottnak lenni. Sokan annyira féltik az állásukat, hogy még betegen is bemennek dolgozni, komolyan veszélyeztetve ezzel egészségüket.

   Az AeraMax megbízásából készült kutatásból kiderül, hogy az irodisták mintegy harmada (32,5%) betegen is bemegy dolgozni. Az egy légtérben eltöltött nyolc óra pedig jelentősen növelheti a vírusfertőzések kockázatát. Előfordulhat, hogy egy munkavállaló csak a tünetek súlyosbodása után dönt úgy, hogy inkább otthon marad, de addigra már megfertőzte a munkatársait – írta a 24.hu.

Bővebben ...

Betöltötték a tíz évet, specialitásuk a kapszulás vizsgálat

kapszula. m endo kapszula huAnnak, aki manapság ki akar gyógyulni a betegségéből, két lehetősége van: felkeresi háziorvosát, aki beutalja egy szakrendelésre, ahonnan majd esetleg, ha történetesen műtétre lesz szüksége egy kórházi osztályra kerül. Mindez a hosszú várólisták miatt cseppet sem egyszerű mutatvány. A másik lehetőség, hogy ha teheti, felkeres egy jó hírű magánrendelőt.

   Székesfehérváron is szaporodnak a magánorvosi központok,, ezek közül az egyik legrégebbi az Endo-Kapszula Magánorvosi Centrum, amely tíz éve fogadja szép környezetben, modern ellátással, tapasztalt szakemberekkel a gyógyulni vágyókat. A jubileum alkalmából bensőséges ünnepségen emlékeztek meg az alapítók és a meghívott vendégek az elmúlt évtized sikereiről.

Bővebben ...

Fában élhetne tovább az ember

temetes foldlabdaban newskarnataka comA temetés nem az a téma, amelyre könnyed beszélgetések közben szokott rátérni az ember, ugyanakkor sajnos nagyon is foglalkozni kell vele, hiszen az emberek, a családtagok halandók, vagyis előbb-vagy utóbb sor kerül mindenki végtisztességére. A temetésnek ma már számtalan módja lehetséges, a hagyományos koporsóstól, a hamvasztás utáni szétszóratásig és hamarosan jöhet egy még szebb ceremónia is.

   Azzal, hogy a Föld népessége rohamosan gyarapodok, egyre több temetőre is szükség van, de az erre szánható területek végesek. Lehet egy nap eljön az az idő, amikor el lehet felejteni a fából készült koporsót, a földbe süllyesztett, kőlapokkal borított síremlékeket, és egy sokkal környezetbarátabb megoldás veszi át a temetkezési szokások helyét – írta a Drportal.hu a Filantropikum.com cikke nyomán.

Bővebben ...

Ha a gyereket bocsánatkérésre kötelezzük, biztos, hogy nem úgy gondolja

nevel felnott gyerek loinhacviet infoKérj bocsánatot! Ugyan milyen gyakran halljuk ezt más szülőktől, vagy mondjuk mi magunk, amikor ráripakodunk rosszcsont gyermekükre illetlen viselkedése miatt. A gyerek aztán ilyenkor vérmérséklete, önérzete szerint vagy dacosan hallgat, vagy kényszeredetten elrebegi: bocsánat. Mint kiderült, helytelen az ilyen szülői magatartás.

   A Michigani Egyetem kutatóinak a Merrill-Palmer Quarterly című folyóirat internetes kiadásában megjelent tanulmány szerint a színlelt bocsánatkéréskor épp a gesztus lényege, a megbánás kifejezése és a kapcsolat helyreállítására tett erőfeszítés veszik el, ezért a gyerekek számára ilyenkor még ellenszenvesebbé válhat a bocsánatkérő személy.

Bővebben ...

Ha csak a táblákon múlna máris kevesebb lenne a kutyaürülék Velencén

velencekutyapiszoktabla feol huEgy kutyának hasonló igényei vannak, mint egy embernek. Ennie, innia kell és időnként ürítenie. A kulturált ember ez utóbbi esetben elvonul a mellékhelyiségbe, elvégzi a dolgát és vízöblítéssel el is tüntet mindennek a nyomát. A kutya – mit tehetne mást? – ott hagyja a végterméket. A gazdájának ugyanakkor dolga lenne, hogy mindezt eltakarítsa.

   Mindez ugyanakkor cseppet sem általános. Az pedig különösen szerencsétlen, sőt igencsak bosszantó, amikor a gyalogos gyanútlanul beleép a kutyaürülékbe. Ezt szeretné végre elkerülni Velence önkormányzata azzal, hogy a kutyaürülék összeszedésére felhívó táblákat helyeztetett ki. Minderről a Feol.hu írt.

Bővebben ...

Mindenki szeretné megérni a tavaszt, de ehhez úgy is kell közlekedni

auto havas uton intblog onspot comNovember vége van és ha normális üzemben működik az időjárás, akkor most bizony téli időnek kell lennie hóval, havas vagy, olykor sajnos ónos esővel és mínuszokkal. Az autósok rosszabb látási és útviszonyok mellett autóznak, erre pedig nem csak az autójukat, de magukat is fel kell készíteniük.

   Az elmúlt napokban Fejér megye közútjain több olyan közúti közlekedési baleset is történt, amelyek a megváltozott időjárási- és útviszonyok figyelmen kívül hagyása miatt következtek be. A téli időszak a balesetek megelőzése érdekében a járművezetőktől és a gyalogosoktól is tudatos felkészülést, fokozott óvatosságot és figyelmet igényel – hívta fel rá a figyelmet a Police.hu.

Bővebben ...