Oldalletöltések száma: 8942178
2019. május 25. szombat 01:34,
Orbán napja van.

Azonnal kimutatja majd a bajt egy apró készülék

borrak vizsgalo technologynetworks comAhogy egyre inkább meghatározza életünket a kílamváltozás, úgy kell felkészülnünk a káros hatások korlátozására a betegségeket kiváltó okok kivédésére, de legalábbis az ellenük való védekezésre. A napozás például pár éve már komoly veszélyekkel jár, igen gyorsan lehet bőrrákot szerezni,, ha nem vigyáz az ember.

   A melanóma a bőrrák legveszélyesebb, gyakran halálos kimenetelű típusa. A British Columbia University (UBC) szakemberei feltaláltak egy készüléket, amely pillanatok alatt azonosítani képes az éppen kifejlődő tumort az ember bőrén. Az új eszköz viszonylag olcsó, és könnyen használható – írta a Technology.org cikke alapján a Gyártástrend.hu.

   Csak annyi a feladat, hogy az eszköz által kibocsátott lézersugarat a megvizsgálni kívánt bőrfelületre kell irányítani. Az egész módszer azon a fizikai törvényen alapszik, hogy ha a fény valamin áthalad, a hullámai is megváltoznak. A rákos sejtek jobban összetömörülnek, és így a rajtuk átrepülő csóva tulajdonságai megváltoznak. A szabálytalan alakú daganat ráadásul össze-vissza szórja a sugarakat. A szerkezet által érzékelt körülmények azonnal, egy külső monitoron numerikus, ám könnyen értelmezhető adatok formájában jelennek meg a felhasználó számára.
   A szonda előnye még, hogy viszonylag olcsó lesz, ha egyáltalán forgalomba kerül. Bár a teszteken pontosnak bizonyult, de még további klinikai vizsgálatokon és engedélyeztetési folyamatokon is át kell esnie. A feltalálók orvosi környezetbe szánják a szerkezetet és nem otthoni alkalmazásra – derül ki a Technology.org híréből.