Oldalletöltések száma: 8942270
2019. május 25. szombat 01:48,
Orbán napja van.

Egyetlen kábelt sem kell majd a tévébe csatlakoztatni, ha nézni akarjuk

tv kabel nelkul wellkeptwallet comBár ma már egyre több eszközünk mobil, mégis számtalan kábelre van szükségünk ahhoz, hogy tévénket, DVD-lejátszónkat, házimozinkat, rádiónkat, informatikai eszközeinket működtessük. Ezek a kábelek aztán annak rendje és módja szerint összetekerednek, kicsúsznak csatlakozójukból. Már talán nem sokáig.

   A Samsung évekkel ezelőtt mutatta be One Connect Box elnevezésű koncepcióját, amelynek részeként az elektronika nagy részét, hardvereket és a csatlakozókat egy külső dobozba építik, ez pedig mindössze egyetlen vezetékkel csatlakozik a képernyőhöz. Hamarosan teljesen kábelfüggetlen lehet majd a tévénk – derül ki az Itcafe.hu írásából.

   A vállalat a jelek szerint pedig a tökéletes vezeték nélküliségre törekszik, hiszen a holland LetsGoDigital oldal felfedezte, hogy a cég egy olyan szabadalmat nyújtott be, amelynek révén kábel nélkül juttathatná el a létfontosságú energiát a képernyőhöz. A rendszer elektromágneses sugárzás révén oldaná meg az energiatovábbítást, és ehhez egy apró transzmittert kellene a készülék hátuljánál, láthatatlanul elhelyezni. Ennek pedig nyilván csak akkor van bármi értelme, ha a tartalomtovábbítás is vezeték nélkül történne.
   A koncepció egyébként nem új és nem egyedi. A Haier 2010-ben az IFA-n már kiállított egy működő, tévék mellé szánt prototípus, amiből viszont nem lett semmi. A pletykák szerint a Sony is egy hasonló eszközön dolgozik, és ezt már be is mutatta zárt ajtók mögött néhány partnernek – olvasható az Itcafe.hu információjában.
   Arról sajnos nem tudunk beszámolni, hogy a vezetéknélküli tévékészülék mikortól lesz kapható a közeli nagyáruházban, de a technológia oly gyorsan fejlődik, hogy kijelenthetjük: hamarosan.