Oldalletöltések száma: 9276279
2019. június 27. csütörtök 06:32,
László napja van.

Időt takarít meg az okos berendezés és ezzel akár életet is menthet

smarttester uzletresz hu Egy 2017-es adat szerint jóval több mint hatezer háziorvos és házi gyermekorvos dolgozik Magyarországon, mégpedig különösen a kisebb településeken modern felszerelések hiányában. A betegeknek, ha laborvizsgálatra van szükségük, olykor nagyon sok kilométert kell ehhez utazniuk. Pedig lenne egy egyszerű megoldás is.

   Már kétszázat legyártottak abból a magyar fejlesztésű okos minilaborból, amelynek segítségével egy háziorvos, mentőorvos vagy sürgősségi orvos is képes helyben olyan vérvizsgálatokat végezni, amelyekhez korábban komplett laboratóriumi analízisre volt szükség – mondta Zettwitz Sándor, a fejlesztést végző cég ügyvezető-tulajdonosa.

   A szakember szerint ezáltal mind a beteg, mind a kezelőorvos rengeteg időt és energiát megspórol az állapotfelmérés, vagy a diagnózis felállítása során, ez pedig adott esetben életeket is menthet.
   A SmartTester nevű hi-tech orvostechnológiai eszköz egyelőre a diabétesz, a szív- és érrendszeri rendellenességek, illetve a test gyulladásos állapota kapcsán képes vizsgálatokat végezni. A tervek között szerepel a diagnosztikai spektrum további betegségekre, a prosztata rosszindulatú elváltozására, a szívgyengeség meghatározására való kiterjesztése. A technológia a fejlesztés későbbi szakaszában akár 15-20 betegség kivizsgálására is alkalmas lehet – derül ki az MTI híréből.