Oldalletöltések száma: 8450318
2019. március 23. szombat 05:45,
Emőke napja van.

Bankszámla nem, csak egy okostelefon kell majd a pénzfelvételhez

paypal mobilfizetes planet sansfil comManapság, amikor a pénzkímélő eszközök egyre elterjedtebbek a világban, itthon még mindig nagyon sok ember akkor érzi, hogy van pénze, ha a bankók és érmék ott lapulnak a pénztárcájában, vagy otthon az íróasztalában. Pedig már bankkártya sem kell a pénzfelvételhez, vagy fizetéshez.

   A Mastercard és a Diebold Nixdorf ATM-gyártó közösen dolgozik azokon az automatákon, amelyekkel telefonról is fel lehet venni pénzt, sőt még bankszámla sem kell a használatukhoz figyelt fel a hírre a Fintechradar.hu.

   A banki világ egyik alapfogalma a „bankolatlan”. Azokat az embereket értik alatta, akiknek nincs számlájuk, nem vesznek igénybe banki szolgáltatásokat, nincs hitelminősítésük és a fentiek miatt nem is kapnának hitelt. Mivel világszerte közel kétmilliárdra teszik a számukat, mindenki gondolkodik azon, hogyan lehetne szolgáltatásokat eladni nekik.
   A Mastercard kísérlete nem csak őket célozza, hanem azokat a fiatalokat is, akik a felmérések szerint egyre kevesebb készpénzt használnak. A 18-34 közöttiek havi tíz készpénzes tranzakciót végeznek átlagosan havonta az USA-ban, az 55 évnél idősebbek másfélszer ennyit. A készpénz azonban nem tűnik el teljesen, a pár ezer forintos, azaz 10 dollár körüli vásárlásokra a többség a készpénzt használja elsődlegesen.
   A kártya nélküli ATM-ek jelenleg NFC-t (Near Field Communication, kis hatótávolságú, vezeték nélküli adatátviteli technika) és QR-kódokat (kétdimenziós vonalkódokat) használnak kapcsolatteremtésre. Ez után a telefonon futó és támogatott alkalmazások távirányíthatják a bankautomatát. Elvben tehát semmi akadálya nincs annak, hogy a Venmo vagy a Paypal (online és mobilfizetési lehetőségek) egyenlegéről vegyen ki pénzt az ügyfél, ha a Mastercard és a fizetési szolgáltató korábban megteremtette ennek a lehetőségét – írta a Fintechradar.hu.