Oldalletöltések száma: 8450403
2019. március 23. szombat 06:01,
Emőke napja van.

Kényelmesedő világ: már a napernyőt sem kell majd tartani

dron napernyo soranews24 comA drónok egyértelműen bekerültek a mindennapjainkat meghatározó, befolyásoló eszközök közé. Az egykor katonai célokra kifejlesztett repülőalkalmatosságok sokat segíthetnek például a közlekedési helyzetek felderítésében, vagy zavarhatják magánszféránkat, ha a valaki ezzel leselkedik kertünk felett.

   Most egy újabb felhasználási módot találtak ki a drónok számára. Nemsokára már a napernyőt sem kell kézben tartanunk majd, mert drónhajtású napernyőt fejlesztett ki egy japán cég, amely szerint a speciális ernyő a fej felett lebegve óvja meg használóját a napsugaraktól.

   Az Asahi Power Service vállalat már jövőre szeretné piacra dobni a fejlesztést, amelyet első körben olyanoknak szán, akiknek a hagyományos fejfedőknél nagyobb kiterjedésű, de kéz nélkül működő árnyékolóra van szükségük, vagyis a golfozóknak – olvasható a PhysOrg tudományos-ismeretterjesztő hírportálon.
   A cég szerint a drónnal való esetleges ütközések okozta fejsérülések és az önműködő repülőgépekre vonatkozó szabályozások miatt a speciális ernyőt eleinte csak elzárt magánterületeken, például golfpályákon lehetne használni.
   A 150 centiméter átmérőjű és öt kilogrammot nyomó prototípus jelenleg még csak 5 percet tud a levegőben tölteni egyetlen töltéssel. A cég reményei szerint azonban viszonylag rövid időn belül sikerül legkevesebb 20 percre növelniük a repülési időt, részben a szerkezet súlyának csökkentésével.
   A drónra szerelt kamerák felelősek azért, hogy a szerkezet követni tudja a használóját és a megfelelő fej felett maradjon. A cég nagyjából 30 ezer jenért (mintegy 74 ezer forintért) akarja piacra dobni a terméket, ami meglehetősen magas összeg egy ernyőért, amely az eső ellen egyelőre nem nyújt védelmet.