Oldalletöltések száma: 6351824
2018. április 26. csütörtök 05:52,
Ervin napja van.

Csodálatos közeljövő, amikor már csak percekig kell tölteni az okostelefont

usb c dice bgAmióta szinte mindenkinek a zsebében, táskájában okostelefon lapul, szinte mindannyian megismertük a napi, akár többször töltés szükségességének cseppet sem kellemes érzését. Ráadásul az akkumulátorok felöltése időigényes, emiatt sokan este felteszik a telefont a töltőre és reggel leveszik onnan, mint kiderült, rosszat téve ezzel az akkunak.

   Míg a nagyobb elektronikai eszközeink esetében ez nem jellemző, a kisebb készülékeket – okostelefonokat, fényképezőgépeket, okosórákat – mára szinte kizárólag USB-szabvány használatával töltjük – írta a Bitport.hu.

   Elterjedtsége miatt azonban nehéz a hiányosságaitól megszabadulni. A számlájára felírható legnagyobb probléma a töltési teljesítménye, lassúsága. A legmodernebb USB-C szabványtól eltekintve, amely töltők akár néhány tíz perc alatt is sok tíz százaléknyi töltöttséget tudnak belenyomni a telefonokba, a töltési folyamat többsége két-három órát igénylő idegőrlő feladat.
   A Las Vegas-i CES-en (Consumer Electronics Show) bemutatott USB Fast Charger projekt radikálisan növelné a töltés tempóját. A USB Fast Charger technológia lehetővé tenné, hogy harmadik féltől származó adapterrel is ugyanolyan töltési hatékonyságot érhessenek el a hordozható eszközök tulajdonosai, mint a sajáttal.
Akinek már USB-C csatlakozóval szerelt modern készüléke van, tudja, hogy az bármilyen helyzetben csatlakoztatható és ez nem csak kényelmi szempont, de vélhetően ez és a USB Fast Charger hozza majd el mindenki számára elérhető gyorstöltés időszakát.