Oldalletöltések száma: 8020674
2019. január 24. csütörtök 11:51,
Timót napja van.

Keveset legyen a fejünknél, ágyunknál, testünknél

oksotelefon fulnel pxhere comAz biztos, hogy az egyik leggyakoribb karácsonyi ajándék idén is az okostelefon lesz. A mobil kommunikációs eszköz nélkül ma már aligha vagyunk képesek elképzelni az életünket, annak ellenére, hogy még mindig nem tudjuk biztosan, hogy valójában káros-e, vagy veszélytelen az eszköz az egészségünkre.

   Időről időre felröppen a hír, miszerint a mobiltelefon sugárzása veszélyes az egészségünkre. Egy amerikai tudós szerint a veszély valós, emiatt Kalifornia illetékes hatósága figyelmeztette is a lakosságot – írta a Piacésprofit.hu.

   Joel Moskowitz, a Kaliforniai Egyetem-Berkeley professzora perelte az állam közegészségügyi hatóságát annak érdekében, hogy hozzák nyilvánosságra a még korábban készült vizsgálatának eredményét arról, milyen kihatással van a mobiltelefonok használata az emberi szervezetre. A kutató ugyanis arra az eredményre jutott, hogy a mobilok növelhetik a daganatos betegségek kockázatát, ezért fontosak bizonyos elővigyázatossági rendszabályok.
   A hatóság a bíróság ítélete alapján most közzétette erre vonatkozó ajánlásait. Így azt tanácsolják az USA legnépesebb állama lakóinak, hogy lehetőleg ne hordják a készüléket állandóan testük közelében, mint például a zsebükben és ne tartsák azt hosszabb ideig a fülüknél, sem pedig ágyuknál, amikor alszanak.
   Felhívják a figyelmet arra is, hogy gyorsan mozgó autóban, vonatban, buszban a telefon több energiát bocsát ki, hogy fenntarthassa az összeköttetést, ezért kezelésénél ilyenkor fokozott óvatosság kívánatos.
   A közegészségügy vezető kaliforniai illetékesei hozzátették: jóllehet a tudomány, a technika a mobiltelefonok területén is fejlődik, vannak szakértők, akik aggódnak a hosszú távú használatuk okozta kockázatok miatt és ezt mindenképpen célszerű figyelembe venni – írta a Piacésprofit.hu.