Oldalletöltések száma: 10408178
2019. október 20. vasárnap 21:13,
Vendel és Irén napja van.

Formatervezett, egyénre szabott csuklótámasz

csuklotamasz ikea comAz ma már közismert tény, hogy azoknál, akiket a munkájuk, hobbijuk naponta sok órára a számítógéphez köt, a kezükben állandó ínhüvelyi izgalom alakulhat ki és ez akár komoly fájdalmakkal is járhat. Ennek elkerülésére igen hasznos kiegészítőket készíttetett a svéd cégóriás.

   Az Ikea, a Unyq és az Area Academy partneri megállapodást kötött ergonomikusabb és könnyebb egyedi játékkiegészítők forgalmazására – írta a Híradó.hu a Theverge.com információja alapján.

   A svéd IKEA, az amerikai 3D-s nyomtatással speciális orvosi segédeszközökkel foglalkozó vállalat, a Unyq és az e-sport cég, az Area Academy azért hozta létre a 3D-s nyomtatási üzletágát, hogy személyre szabott kiegészítőket készítsen a számítógépes és a mozgáskorlátozott játékosok számára. Az Uppkoppla néven jegyzett eszközök személyre szabott segédeszközöket biztosítanak a játékosoknak. Az első termékek közé tartozik a csuklótámasz, a texturált gombsapka a jobb tapadás érdekében, és az egér zsinórtartója. Ezeket a termékeket egyedi igények alapján gyártják majd le. A játékgyűjtemény eredményei később segítenek a fogyatékkal élőknek vagy a fizikai korlátokkal élőknek megfelelő termékek fejlesztésében.
   Ahogy a fejlesztéseket a Unyq az Instagramon indokolta, a játékosok idejük nagy részét online töltik, órákig ülve, amely hatalmas fizikai terhelést jelent a testnek. A tervezők szándéka az, hogy az egyedi felszerelésű játékkiegészítők ergonomikusabbak és könnyebbek lesznek. Remélik, hogy a cégek együttműködésből a fizikai fogyatékossággal küzdő játékosok – és a talán még egészéges, de a sok számítógépezés miatt veszélyeztetett dolgozók – számára hozzáférhetőbb termékek jönnek majd létre – írta a Theverge.com.