Oldalletöltések száma: 8657298
2019. április 18. csütörtök 20:21,
Andrea és Ilma napja van.

Bajmentes táplálkozásban segít az új app

freezon appMinden hírolvasó ember előtt ismert az a sajnálatos eset, amikor egy brit nő egy magyarországi étteremben kapott ételtől esett kómába, majd öt évet töltött kórházban, mielőtt pár héttel ezelőtt hazaengedhették. Nagyon sokan szenvednek valamilyen ételallergiában, ételintolarenciában.

   A gluténérzékenyeknek és a vegánoknak is segítséget nyújthat a magyar Freezon, amely képes listába szedni minden olyan éttermet, kávézót és pékséget a világon, ahol speciális étrendhez igazodó termékek kaphatók – írta a Hvg.hu.

Bővebben ...

ISA nem engedi, hogy autóversenyt rendezzünk a közutakon

isa carsafetyuae comSzinte naponta hallhatunk olyan fejlesztésekről, amelyek biztonságosabbá tehetik a mind nagyobb forgalmat a világ közútjain. Az autók látványosan okosodnak és egyelőre ugyan a legtöbb jól felszerelt autóban még az ember állítja be az egyes adatokat, szabályozókat, de a jövőben ez biztosan másként lesz.

   Egy frissen kidolgozott EU-rendelet értelmében 2022-től intelligens sebességasszisztenssel (ISA) kellene felszerelni az új szárazföldi gépjárműveket, hogy ne lehessen átlépni az egyes tagországokban érvényes sebességhatárt velük – írta a Theengineer.co.uk cikke alapján a Gyártástrend,hu.

Bővebben ...

Velencei-tavi szakember a világraszóló fejlesztés hőse

blazsovszky gyorgy netbriefing huNapjainkban a politikusok a legismertebb emberek, hiszen a hírekben rendszeresen szerepelnek és nap mint nap elhangzik a nevük. Pedig sokkal érdekesebbek lehetnének azok az emberek, akiket legfeljebb csak szűkebb szakmai közösségük ismer, miközben valóban világraszóló teljesítményt nyújtanak.

   A Velencei-tó környezetében sok nagytudású, értékes ember él, akiknek munkássága még a szomszédjaik előtt sem ismert. Ilyen a fiatal Blazsovszky György is, akinek újítása rengeteg ember légi utazását teheti biztonságosabbá.

Bővebben ...

Októbertől kihúzhatunk majd baj nélkül

pebdrive techadvisor co ukSzámtalan olyan filmet lehet látni a tévében, amelyekben valakik egy idegen számítógépről akarnak megszerezni információkat és miután igen rövid az idejük, amint átmásolták a kiválasztott dokumentumot, villámgyorsan kitépik a gépből a pendrive-jukat, nehogy lebukjanak. Nagy hibát vétenek ezzel.

   Legtöbbször persze akkor sem történik baj, ha szabálytalanul távolítják el az USB-s eszközöt, de bármikor előfordulhat, hogy megsérül a rajta tárolt fájlrendszer, így meg olvashatatlanná válhatnak a rajta tárolt adatok. Ezen kíván változtatni a Microsoft.

Bővebben ...

Sok órányi felvételt képes magába szívni és megőrizi az új kártya

micro sd tartosOlyan messze járunk már az adatrögzítésben, hogy sok fiatal talán nem is találkozott bakelit lemezzel, orsós, kazettás magnó- vagy, videókazettával, mert ezeket nagyobb kapacitású eszközök váltották fel. És persze nincs megállás továbbra sem.

   A Kingston Digital Europe Co LLP bemutatta tartós micro SD-kártyáját, amely kifejezetten nagy adatírási terheléssel járó alkalmazásokhoz készült, például otthoni biztonsági és térfigyelő kamerák, valamint autós fedélzeti és testkamerák felvételeinek tárolására – írta a Computerworld.hu.

Bővebben ...

A rák gyors, kíméletes felismerését ígéri egy új eszköz

rakteszter wearable technologies comSokféle betegségtől rettegnek az emberek, de vélhetően a legtöbben a ráktól. A daganatos betegségek korai felfedezése nagyot javít a gyógyulási, túlélési esélyeken, de vajon mikor kezdje el a magára figyelő ember a szűréseket és egyáltalán: lehetséges-e, hogy valamennyi rákfajtára vizsgáljanak valakit?

   A Michigani Egyetem (UMich) tudósai olyan hordozható eszközt fejlesztettek ki, amely hamarosan felváltja a hagyományos biopsziás vizsgálatokat a rák diagnosztizálásánál – írta a Wearable-technologies.com.

Bővebben ...

Lépett egy nagyot a Facebook és az Instagram a rasszizmus ellen

rasszizmusAkit zavart, eddig is letilthatta a Facebookon azokat az ismerőseit, akik számára elfogadhatatlan tartalmakat posztoltak, vagy osztottak meg és akiket nem akart követni, vagyis látni. Ennek ellenére még a legóvatosabbak is számtalan szélsőséges eszmét megosztó, közvetítő kommenttel, tartalommal találkozhatnak.

   Ebben lesz mostantól némi változás. A Facebook törölni fogja a fehér felsőbbrendűséget hirdető nacionalista tartalmakat, miután számos kritika érte, hogy nem tesz eleget a gyűlöletbeszéd megfékezésére – írta az Index.hu.

Bővebben ...

Ártalmasan közel vannak a fejünkhöz, állítják a tudósok

headset rizknows comNem könnyű eligazodni a különféle tudományos kutatások eredményeiben, ha arról van szó, hogy ártalmas-e a kütyüink okozta sugárzás. Az emberiség léte kezdete óta különféle sugárzások tömegével él együtt, amelyekhez a technológia fejlődésével a tévék, rádiók, mobiltelefonok és vezeték nélküli eszközök sugárzása is társul.

   A közelmúltban az ENSZ és az Egészségügyi Világszervezet (WHO) 250 tudósa kiáltványt fogalmazott meg, szerintük a vezeték nélküli fülhallgatók bizonyíthatóan veszélyesek, mert ártalmasan közel vannak a fejünkhöz – írta a Medicalonline.hu az Infostart.hu híre alapján.

Bővebben ...

Ha lassúnak érzi, megtudhatja, hogy milyen gyors az internetje

Iinternet indiamart comgen bosszantó, hogyha valaki előfizet egy komoly széles sávú internetre, amely nagyon gyors letöltési és feltöltési sebességet ígér, de ennek ellenére az illető úgy érzi, hogy gépe egy vicinális sebességével halad. Mostantól igen könnyű ellenőrizni, hogy hogyan is teljesít a szolgáltató.

   Ebben a hónapban már teljes mértékben a BME TMIT-en fejlesztett módszerrel és mérőrendszerrel tudhatja meg bárki, hogy mennyire gyors az internet hozzáférése – írta a Computerworld.hu. Ehhez mindössze regisztrálni kell a megadott oldalon.

Bővebben ...

Azonnal kimutatja majd a bajt egy apró készülék

borrak vizsgalo technologynetworks comAhogy egyre inkább meghatározza életünket a kílamváltozás, úgy kell felkészülnünk a káros hatások korlátozására a betegségeket kiváltó okok kivédésére, de legalábbis az ellenük való védekezésre. A napozás például pár éve már komoly veszélyekkel jár, igen gyorsan lehet bőrrákot szerezni,, ha nem vigyáz az ember.

   A melanóma a bőrrák legveszélyesebb, gyakran halálos kimenetelű típusa. A British Columbia University (UBC) szakemberei feltaláltak egy készüléket, amely pillanatok alatt azonosítani képes az éppen kifejlődő tumort az ember bőrén. Az új eszköz viszonylag olcsó, és könnyen használható – írta a Technology.org cikke alapján a Gyártástrend.hu.

Bővebben ...