Oldalletöltések száma: 7409501
2018. október 16. kedd 09:31,
Gál napja van.

Lojax az új ellenség és szinte mindent túlél

hacker digitaltrends comNagyon sokan jószerével semmiféle védelmet nem alkalmaznak számítógépükön, laptopjukon, tabletjükön, miközben a pénzsóvár, adathalász, vagy csak szimplán ártani akaró víruskészítők ezerszámra ontják a különféle kárt okozó vírusokat a világhálón, hátha rosszabb lesz a sorsa ettől a világnak.

   A Lojax nevű vírus jellemzően közép- és kelet-európai rendszerek elleni támadásokban tűnt fel eddig. Az újfajta kibertámadás alapjául szolgáló rootkit (olyan szoftver, amely folyamatos belépést tesz lehetővé a behatolónak) szinte letörölhetetlen, még a merevlemezek törlése sem segít – írta a Napi.hu az Eset figyelmeztetése nyomán.

Bővebben...

Búcsú a jó öreg Skype-tól

skype regi youtube comAz internet számtalan áldásos lehetőségével élünk nap mint nap, ezek közé tartoznak a kapcsolatteremtés, kapcsolattartás különféle módjai a cseteléstől, a közösségi portálok megosztásain, üzenetein át a különféle ingyenes kommunikációs alkalmazásokig. Hazánkban rendkívül népszerű a Skype szolgáltatása, bár ezen sokat rontott az alkalmazás megújítása és emiatt most sokan nem fognak örülni a hírnek.

   Novemberben megszűnik a Skype klasszikus változata, csak az új, modern külsővel felszerelt marad. Ahogy a Geeks.hu írta, a terv mindvégig ez is volt, csakhogy a cég számításai keresztülhúzták a felhasználók, mert rengeteg visszajelzés érkezett, amelyben a használói követelték a régi változat megtartását.

Bővebben...

Közösen fejlesztenek rendszert az uniós országok és ebben mi is benne vagyunk

szerver faceb arstechnica comAz informatika, számítástechnika vitathatatlanul nem csak korunk, de belátható jövőnk egyik legfontosabb ágazata, amelynek folyamatos fejlesztése meghaladja egy-egy ország adottságait, arról nem is beszélve, hogy az egyes informatikai rendszerek sok esetben jószerével az egész világgal össze vannak kötve.

   Az Európai Unió Tanácsa szakminiszterei csúcstechnológiát alkalmazó infrastruktúra kialakításáról állapodtak meg, amelynek célja egy nagy teljesítményű közös uniós számítástechnikai fejlesztés – közölte az uniós tanács pénteken.

Bővebben...

Nyolc alatt nem jó, a húsz már sokat érhet

jelszo insights.dice comA legtöbben nemigen figyelnek oda a wifijük jelszavára, sőt a legtöbben valószínűleg nem is tudják azt, legfeljebb valamelyik fiók mélyén egy papírfecnin, vagy egy dossziéban lapul a többnyire pár karakterből álló kulcsszó. pedig a vezeték nélküli hálózatok titkosításában nemrég felfedezett hibából kiderült, hogy a túl rövid jelszavak veszélyesek.

   A wifi-csatornák titkosításához használt WPA2-es protokollt 15 év után válthatja le az új szabvány, a WPA3. Ennek tesztelésekor futott bele egy biztonsági kutató egy esetbe, amelyből kiderült, hogy a túl gyenge jelszóval védett WPA/WPA2-kapcsolatokat nem is olyan nehéz feltörni – írta a Hvg.hu.

Bővebben...

Attól, hogy idősebb valaki, még nem biztos, hogy fél az elektronikus kütyüktől

kutyu idos ember opicomo itA fiatalabbak körében erősen tartja magát a vélemény, miszerint az idősek lemaradtak a technikai fejlődésben, nem értenek az új technológiákhoz, sőt nem is akarják megtanulni a szinte naponta megjelenő elektronikus kütyük, informatikai eszközök használatát. Ez egyre inkább nem igaz, bár tény, hogy idősebb korban az ember már nehezebben tanul újat.

   Mindennek ellentmond az a felmérés, amelyet a Doro senior-telefon gyártója készíttetett és amely szerint az európai lakosok körében háromból két idős ember kifejezetten érdeklődik az új technológiák iránt, különösen, ha az biztonságérzetüket javítja. Minderről a Computerworld.hu írt.

Bővebben...

Ha túlmelegszik, vagy lelassul az okostelefonunk, lehet, hogy bányásznak vele

kriptovaluta banyaszat itweb co zaNagyjából a legtöbben úgy használják – és olyan hiányát is érzik, ha nincs náluk – okostelefonjukat, mintha az testük szerves része lenne. Napjaik minden pillanatában velük van, óránként számtalanszor előveszik, telefonálnak, interneteznek vele és közben nemigen gondolnak arra, hogy ez is egy, ráadásul mind hatékonyabb támadási felület velük, adataikkal szemben.

   Az ESET internetes biztonsági cég szakértői szerint, ha mobilunk rendszeresen túlmelegszik, egyre lassabban fut, és hamar lemerül, valószínű, hogy kriptovalutát bányásznak vele – írta a Computerworld.hu.

Bővebben...

Kétszer gyorsabban utaznak majd a Viber üzenetek

viber technokrata huNagyon sok magyar okostelefonhasználó is rendszeresen kommunikál a Viberen, azon az alkalmazáson, amellyel ingyenesen telefonálhat jószerével a világ minden tájára és küldhet üzeneteket. Az ingyenesség persze nem egészen igaz, kell ugyanis hozzá mobilinternet-előfizetés, ami ugyebár Magyarországon nem túl olcsó.

   Kétszer gyorsabb üzenetkézbesítési sebességet ígér az androidos és iPhone-os alkalmazását is megújító Viber. A funkcionális továbbfejlesztés mellé új külső is jár – tudta meg a Hvg.hu.

Bővebben...

Egy-két kapcsoló balra tolásával felgyorsítható a számítógépünk

windows beallitas veto infoSzívesen töltünk le számítógépünkre, laptopunkra, tabletünkre olyan nélkülözhetetlennek tűnő alkalmazásokat, amelyeket barátaink ajánlottak, vagy olvastunk róluk az interneten, aztán a legtöbben ezeket szinte alig használjuk.

   Az alkalmazások viszont ott vannak és ha már a gépünkre telepítettük, folyamatosan futnak, hátha munkába állítjuk őket. Egyes windowsos programok a háttérben futva várnak bevetésre, akkor is, amikor nem használjuk azokat, de ezzel feleslegesen foglalják le az erőforrásokat, laptopok esetében pedig még az akkumulátor-üzemidőt is csökkentik – hívta fel a figyelmet minderre a Computerworld.hu.

Bővebben...

Hashtag, ha még nem ismerné

hashtag merca20 com

Tizenegy évvel ezelőtt született meg, de az internethasználók jelentős része még csak mostanában ismerkedik a fogalommal. A közösségi portálokon számtalan kettőskereszt előjelű szóval lehet találkozni és ez a hashtag vagy kiejtve: hesteg. Nem árt megismerkedni vele, hiszen ez is napjaink részévé vált.

   A Wikipedia szócikke szerint a hashtag a metaadat (adat az adatról) egyik formája, amely egy szóból vagy kifejezésből áll, amely elé hash jelet (#) tesznek. A hashtageket gyakran használják a közösségi hálókon, hogy azonosítsák, kategorizálják az érdeklődési köröket, topikokat (témákat), illetve megkönnyítsék a kulcsszavak szerinti kutatást.

Bővebben...

Értesítést kérhetünk SMS-ben, vagy e-mailben az áramszünetekről

aramszunet kaposvarmost huAz ember igen bosszús tud lenni, ha éppen tévét néz, neten szörfözik, esedékes mosását, porszívózását végzi, ám egyik pillanatról a másikra elmegy az áram, mert egy tervezett és előre jelzett üzemszünetről van szó, de erről ő még csak nem is hallott. Az E.ON mostantól Google alapú térképen teszi elérhetővé a tervezett üzemszüneteket Facebook és weboldalán.

   A felületen utca szintű keresésre van lehetőség, illetve egy másik fejlesztésnek köszönhetően a meghibásodás miatti áramszünetekről is kérhető személyre szabott értesítés SMS-ben vagy e-mailen. A cél az, hogy az energiavállalat ügyfelei a lehető legegyszerűbben tájékozódhassanak a lakóhelyüket és saját ingatlanjaikat érintő eseményekről – írta a Computerworld.hu.

Bővebben...