Oldalletöltések száma: 8215997
2019. február 20. szerda 22:15,
Aladár és Álmos napja van.

Aktívak az újságírók az internetes közösségi térben

ujsagirok online lelekrevalok blog huHa sok évtizeddel ezelőtt napi munkájáról kérdeztek egy újságírót, akkor a hírek, információk begyűjtéséről, interjúk, tudósítások, riportok anyagainak felvételéről, majd a cikkek szerkesztőségbeli megírásáról számolhatott be. Manapság az újságírói munka ezekhez képest sok újdonságot is tartalmaz.

   Előtérbe került az online újságírás, blogírás, jelenlét a közösségi portálokon. Az Instagramot rendszeresen használó újságírók száma négyszeresére nőtt 2014 óta a legfrissebb Trendlabor Médiaindex felmérés eredményei szerint, így mostanra a sajtó munkatársainak közel fele megtalálható a legnépszerűbb fotómegosztón – írta a Technokrata.hu.

Bővebben ...

Zsebben a segélyhívó

baleset(1)A közlekedés veszélyes üzem, ezt a közhelyszerű kijelentést mindenki tudja, aki valamilyen járművel kimerészkedik a közutakra. Sajnálatos módon emiatt bárkit baleset érhet, amely miatt olyan állapotba kerülhet, hogy nem képes segítséget kérni. De szerencsére okosvilágban élünk.

   Egy magyar fejlesztésű applikáció az ilyen helyzetekben segít: automatikusan érzékeli a balesetet, és riasztja azt, akit, amit a felhasználó előzetesen beállított a készülékén. Ez lehet akár a 112-es egységes európai segélyhívó szám is – írta a Híradó.hu.

Bővebben ...

Különleges sztetoszkóp segít majd a tüdőgyulladásos betegeken

stetoskop tudogyullaad gyartastrend hujpgA tüdőgyulladást leggyakrabban valamilyen kórokozó váltja ki, ritkábban irritáló gáz, füst vagy allergiát okozó por, permet, gomba is okozhatja. A betegséget nem mindig könnyű idejében felismerni. Gyakran megfázásra vagy influenzára hasonlít, ezért nem biztos, hogy felmerül a betegnél a tüdőgyulladás gyanúja.

   Világszerte évente emberek milliói halnak meg tüdőgyulladásban, és az öt éven aluli gyerekek elhalálozásának 16 százalékáért – vezető halálokként – ez a kór a felelős. A megfelelően képzett orvosokban és felszerelésekben szűkölködő országokban különösen sok áldozatot szed a betegség – olvasható a Gyártástrend.hu oldalon.

Bővebben ...

A fiatalok között már nem menő az e-mail, de a Facebook sem

instagram nbcnews comAz eltökélt haza internetezők még emlékeznek az iWiW-re és társaira, amelyek ma már lassan az emlékezet homályába vesznek. Helyüket átvette az egy ideig egyeduralkodó Facebook, amelyet miután megjelentek rajta az idősebbek is, a fiatalok nagyrészt elhagytak. 

   Minden egyes nap több mint három órát tölt az interneten a hazai fiatalok többsége. Az időtöltés nagy része természetesen a mobilokhoz kapcsolódik, míg a közösségi oldalak közül korosztályukban a Facebook helyett már sokkal inkább az Instagram a népszerű – írta a Hwsw.hu.

Bővebben ...

Már e-mailben is visszaadható a kölcsönkért pénz

penzkuldés email kimgarst comSokaknak már az is nagy eredmény, hogy banki átutalásuk akár azonnal, de legfeljebb négy órán belül megtörténik. S hogy ez mennyire nagy vívmány, azt azok tudják leginkább, akik még emlékeznek a pénz egyik személytől vagy számlától, a másikig napokig tartó utazására. Most még erre is rátettek egy lapáttal.

   A PayPal 25 európai országban, köztük Magyarországon is bevezeti elsősorban a családi és baráti körben fennálló kis összegű tartozások rendezésére kínált díjmentes szolgáltatását – írta az Azénpénzem.hu a társaság bejelentése nyomán.

Bővebben ...

Hálószobai napnyugta

glow thegadgeteer comKisgyerekkorban általában megnyugtató az éjszakai félelmek ellen egy égve hagyott lámpa, később ez már zavaró lehet és sokan el sem tudnak aludni, ha valami világít a közelükben. Persze mint mindenben ebben is lehet kivétel.

   A Casper Glow egy különleges, henger alakú kis lámpa, amely a bekapcsolás után a naplementéhez hasonló módon csökkenti a fényerejét, a szemnek sokkal barátibb körülményeket teremtve ezzel – olvasható a Hvg.hu írásában.

Bővebben ...

E-mailezés ötösei

email shredit comMára a levelezés legelfogadottabb és leggyorsabb módja az e-mailküldés, legyen az magánlevél, vagy hivatali ügyintézés, így aztán egy-egy népszerűbb, nagyobb baráti körrel rendelkező, vagy munkája révén sokakkal kapcsolatot tartó ember naponta igen sok e-maillel küzdhet meg.

   Az amerikai Forbes.com összeszedett pár olyan módszert, amellyel az e-mailezés könnyebben kezelhetővé és átláthatóbbá válik. A tanácsokat az ötös szám köré csoportosították. Minderről a Forbes.hu írt.

Bővebben ...

Minden második ember rendelkezik internettel a Földön

internet afrika egmontinstitute beHa ma egy vállalkozónak nincs e-mail-címe, az olyan, mintha ő sem lenne. A vezetékes és mobiltelefonok ellenére ugyanis nehéz vele kapcsolatot tartani, őt elérni. Akinek meg nincs weboldala, az pedig gyanús, komolytalan lehet az ügyfél szemében. Különösen azért, mert már igen sok embernek van internete.

   Először a történelem során a Föld lakosságának több mint feléhez jut el az internet, állapította meg a Nemzetközi Távközlési Unió (ITU) 2018-as évzáró jelentése – írta a Computerworld.hu.

Bővebben ...

Az áramszámla felét nem, de tizenöt százalékát megtakaríthatjuk a LED-ekkel

led fenyMa még jóval drágábbak a LED fényforrások, mint voltak a hagyományos izzók, de sokan mégis teljes háztartásukban kicserélik a lámpákban a világító testeket, mert úgy tudják, hogy ezzel a villanyszámlájuknak akár felét is megtakaríthatják. Ez, mint kiderült, nagy tévedés.

   Jelentősen csökkenthető a háztartások villamosenergia felhasználása LED-es fényforrásokkal – mondta az Inforádiónak Nagy János. A Magyar Világítástechnikai Társaság elnöke szerint azonban csak a cserével az áramszámla felét biztosan senki sem képes megtakarítani – írta az Infostart.hu.

Bővebben ...

Pár év múlva már a mobilunk mondja meg, hogy mi a bajunk

face2gene itunes apple comMa már olyan okosak az okostelefonok, hogy szinte mindent tudnak, legfeljebb mosogatni nem. A jövő a mindentudás terén szinte beláthatatlan távlatokat rejt. Például egészen közel vagyunk ahhoz, hogy mobilunk mondja meg, betegek vagyunk-e, vagy sem.

   Az arcfelismerés lassan alapkövetelmény egy jobb telefon esetében, ezért a hírek szerint a nem túl távoli jövőben az orvosi vizsgálat elfogadott részét képezheti majd – derül ki a Pcworld.hu írásából.

Bővebben ...