Oldalletöltések száma: 6351895
2018. április 26. csütörtök 05:55,
Ervin napja van.

Úgy tűnik, még korai bezúzni a dízelautókat

diesel loqueteconte comA Volkswagen emlékezetes botránya után, amikor 2015. szeptember 21-én az Amerikai Környezetvédelmi Hatóság által sarokba szorított cég beismerte, hogy manipulálták egyes dízelautóik motorszoftverét, elszabadultak az indulatok a világban. Németországban már egyenesen a dízelautók kitiltását is engedélyezte a bíróság.

   Ugyanakkor ez cseppet sem egyszerű dolog, hiszen a nagyvilágban tízmillió számra futnak dízelolajjal meghajtott személyautók, buszok, vonatok, hajók, dolgoznak munkagépek. A német Bosch autóipari multi cég most azt állítja, hogy megmentette a dízelautókat – írta a Napi.hu.

Bővebben...

Játékkal kell fizetni a zsarolónak

pugb mweb co zaSajnálatosan mind gyakrabban kell beszámolnunk az úgynevezett zsarolóvírusok garázdálkodásáról. Ezek a számítógépes, vagy okostelefonos vírusok vagy csak szimplán kárt akarnak okozni, vagy a váltságdíjjal pénzt keresni. Most viszont egy új fajtájuk egészen másra akar bennünket kényszeríteni.

   Az ESET szakemberei újfajta zsarolóvírusra hívják fel a figyelmet, amely ezúttal nem pénzt, hanem egyórányi játékot kér az adatokat helyreállító kulcsért – írta az Itcafe.hu..

Bővebben...

Tilos lesz káromkodni, gyűlölködni, pornográf tartalmakat küldeni

karomkodas mentalfloss comA trágár beszéd, a káromkodás mára olyannyira a mindennapi kommunikáció része lett, hogy az ezt a nyelvet nem beszélő, elitélő embernek már arra sincs energiája, hogy felháborodjon rajta. A gyűlölet verbális térhódítása, pedig egészen elképesztő méreteket öltött. Egy óriáscég megpróbál valamit tenni ezek ellen.

   Május 1-jén új általános felhasználói szerződést vezet be a Microsoft, amely tiltja például a csúnya beszédet többek között a magyarok által gyakran használt Skype-on is – írta a Geeks.hu.

Bővebben...

Öreg autóban is lehet e-segélyhívó egy magyar fejlesztésnek köszönhetően

ecall euroncap comTegnap arról számolhattunk be, hogy március utolsó napján lép életbe az az uniós törvény, amely előírja, hogy minden új autóba e-segélyhívót kell beépíteni, amely egy ütközés pillanatában már hívja is a megfelelő hatóságot, mentőket. Az emberben felmerül a kérdés, ez miért nem lehetséges a régebbi járműveknél?

   Mint kiderült, lehet. Az Európai Unió támogatásával olyan használt autókba utólag beszerelhető automatikus segélyhívó rendszert fejlesztenek hazánkban, amelynek segítségével csökkenthető az autóbalesetek halálos áldozatainak száma – írta a Portfolio.hu.

Bővebben...

Áprilistól e-segélyhívó mentheti meg sok ezer ember életét

esegelyhivo europa euHa valamilyen új felszerelésnek értelme van az autóban, akkor az automatikus segélyhívó biztosan az. Bár vélhetően áprilistól az új autók emiatt drágábbak lesznek, a vásárlók ezúttal talán nem bosszankodnak majd az árnövekedés miatt

   Automatikus segélyhívóval kell felszerelni minden új gyártású személyautót, kisbuszt és könnyű tehergépkocsit Európában. A szabályozás március 31-től lép érvénybe – közölte az Európai Parlament hétfőn.

Bővebben...

Ha lelassult a számítógépe, okostelefonja, lehet, hogy bányásznak vele

kriptovalutabanyaszat gizbot com Aki internetet használ tudnia kell, hogy bár teljes biztonságban érzi magát, mindenfelől bűnözők veszik körül, akiknek adataira és ezzel együtt vagyonára fáj a foguk. Tevékenységüket jelentősen megkönnyítette a kriptovaluták megjelenése. A Bitcoinról már a Vé is írt.

   A kiberbűnözésben az új sláger a cryptojacking, vagyis a kriptovaluta-bányász programok futtatása a gyanútlan használók számítógépein – írta a Computerworld.hu.

Bővebben...

Energiazabáló az informatika, de csökkenthetjük a költségeinket

energia fogaysztas earthtimes orgAz igazi rezsicsökkentés az, ha takarékoskodunk az árammal. Igen ám, de ma már az összes háztartási gépünk mellett az okostelefonunk, modemünk, routerünk. laptopunk, vagy asztali számítógépünk, annak monitorja is árammal működik. Van így mód takarékoskodni?

   Eszközeink egyre kevesebbet fogyasztanak, de meglehet, hogy a legtöbbet akkor, amikor épp nem is használjuk azokat. A Pcworld.hu informatikai eszközeink áramfogyasztását járta körül.

Bővebben...

Ez a vírus biztosan nem áll meg Kína határainál

okostelefon virus knowledgesuttra comAnnyiszor írják le és mondják el a szakemberek, hogy legyünk óvatosak, ne bízzunk senkiben sem, hogy már a kevésbé óvatosak is kezdik sejteni, a netes kommunikáció veszélyes műfaj. De nem elég a figyelmeztetés, védekezni is kell a baj ellen.

   Kínai vírusterjesztők ötmillió androidos okostelefont fertőztek meg, amelyekből egy kártékony hálózatot építettek ki. Nem tudni mihez kezdenek a komoly arzenállal – írta a Biztonságportál.hu.

Bővebben...

Jön az RCS, mindent küldhetünk vele, csak csomagot nem

rcs szolgaltatas information age comHatalmas újdonság volt a mindennapi kommunikációnkban az SMS, a Short Message Service, vagyis a rövid üzenetszolgáltatás, amelyet a mobilinternet elterjedéséig előszeretettel használtunk. Mostanra viszont számtalan más lehetőségünk adódik az üzenetváltásra, de azért az SMS-t sem kell temetni.

   A Deutsche Telekom márciusban bevezeti az RCS (Rich Communication Services) szolgáltatását a Magyar Telekom lakossági és üzleti előfizetői számára is, ezáltal újítva meg az üzenetküldési lehetőséget – írta a Napi.hu a cég információjára hivatkozva.

Bővebben...

Ne lepődjön meg, ha késik a hálózati árammal működő órája

ora digitalis nakupka. czAmennyiben ön, kedves olvasónk, elkésett a munkából, mert rosszul jár az elektromos ébresztőórája, akkor örülhet, nem hibás, a hiba ugyanis egészen másutt van.

   Meglehetősen furcsa következménnyel jártak a 25 európai ország elektromos hálózatában január közepe óta tapasztalható jókora ingadozások: a hálózati áramról működő digitális ébresztőórák jó része pontatlanul jár – írta az Euronews.com.

Bővebben...