Oldalletöltések száma: 9276102
2019. június 27. csütörtök 05:59,
László napja van.

Feledtetheti az RCS az SMS-t, bár nem lesz könnyű dolga

rcs youtube comOly távolinak tűnik már a nagy rohanásban, pedig nem is volt olyan régen, amikor minden jelentős alkalomkor SMS-t küldtünk ismerőseinknek. Tettük ezt névnap, születésnap, karácsony, húsvét, vagy éppen egy szakítás alkalmával, bár ez utóbbi végképp nem tartozik az elegáns elintézési módok közé. Mára, bár használjuk még, az SMS kezd ódivatúvá lenni.

   A Telekom a múlt év márciusában jelentette be, hogy elkezdi bevezetni mobil hálózatán a RCS (Rich Communication Services) nevű szolgáltatást. A RCS gyakorlatilag azt kínálja, mint bármelyik internetes chatprogram, például a Facebook Messenger, Viber, Whatsapp).

Bővebben ...

Formatervezett, egyénre szabott csuklótámasz

csuklotamasz ikea comAz ma már közismert tény, hogy azoknál, akiket a munkájuk, hobbijuk naponta sok órára a számítógéphez köt, a kezükben állandó ínhüvelyi izgalom alakulhat ki és ez akár komoly fájdalmakkal is járhat. Ennek elkerülésére igen hasznos kiegészítőket készíttetett a svéd cégóriás.

   Az Ikea, a Unyq és az Area Academy partneri megállapodást kötött ergonomikusabb és könnyebb egyedi játékkiegészítők forgalmazására – írta a Híradó.hu a Theverge.com információja alapján.

Bővebben ...

Öt év múlva már lehet, hogy 5G-s hálózaton éljük netes életünket

5g tech pcma orgEgyelőre csak a kínai óriáscég és az USA első embere közötti huzakodás, vagy a kutatók által emlegetett veszélyek okán hall a legtöbb ember az 5G mobiltechnológiáról, a többség egyelőre azt sem tudja, hogy azt enni, vagy inni kell-e. Ugyanakkor állítólag pár év múlva a legtöbb információnk, adatunk 5G rendszeren érkezik majd az ehhez megfelelő készülékünkre.

   Sokkal gyorsabban terjedhet el az 5G technológia, mint ahogy az elemzőcégek korábban jósolták – állítja az Ericsson legfrissebb mobilitási jelentése. Bár a szolgáltatók csak mostanában kezdik bekapcsolni a legújabb technológiájú mobilhálózatukat, 2024 végére globálisan 1,9 milliárd 5G-s előfizetés lehet – írta a Bitport.hu.

Bővebben ...

Aligha lesz pihentetőbb az alvás egy alvásfigyelő alkalmazástól

alvasfigyelo app mendozapost comAz átlagos okostelefon-felhasználó igyekszik a valóban sokra képes telefonját még okosabbá tenni, ehhez számtalan alkalmazást is rátölt a készülékére. Ezek egy részét valóban használja is, hogy egészségesebben éljen, könnyebbé váljon az élete. Ilyenek például az alvásfigyelő alkalmazások is, amelyekről sok érdekesség derült ki.

   Az okostelefonokra letölthető alvásfigyelő alkalmazások esetenként olyan szorongást váltanak ki a felhasználóiknál, hogy a tökéletes alvási ciklusnak megfelelni akaró igyekezet még komolyabb alvászavarokat okoz náluk – számolt be a Guardian a különböző londoni kórházakban dolgozó-kutató neurológus és alvászavar-specialista, Guy Leschziner előadásáról. Minderről a Qubit.hu írt.

Bővebben ...

A fiatalok a közösségi portálokra hagyatkoznak, hogy hova menjenek nyaralni

tengerpar furdozó no elitedaily. omHa tetszik, ha nem, modern világunk a végsőkig globalizált, ahol már világméretű rendszerek irányítják valamennyiünk életét. Például, ha rákattintunk az interneten egy termékre vagy utazási célra, a következő klikkelésnél már célirányosan bombáznak bennünket e témák reklámjaival.

   A PayPal online fizetési szolgáltató nyaralási szokásokat vizsgáló friss elemzése szerint a negyven év alattiak kétharmada világszerte a közösségi médiumokban közzétett posztokból merít ötleteket a nyaraláshoz, a tizenévesek pedig tízből hatan az alapján választanak úticélt, hogy mennyire lesz könnyű az átélt élményekből népszerű Instagram posztot készíteni – írta az Itcafe.hu.

Bővebben ...

Közel az éjjel is áramot termelő napelem

eghbolt ejszaka deviantart comMiközben idehaza a világtrenddel ellentétes módon egy megkérdőjelezhető gigaberuházással és felfoghatatlan mennyiségű pénzből, hitelből épül a második paksi atomerőműblokk, addig világszerte a nap- és szélenergia hasznosításában látják a szakemberek a növekvő áramigény kielégítésének legolcsóbb és környezetbarát módját.

   A napelemek egyértelmű hátránya, hogy a működésükhöz szükség van a Napból érkező fényre. Azonban korábbi megfigyelések szerint egy, a világűr felé irányzott földi berendezés segítségével is lehet energiát begyűjteni, a napenergia begyűjtéséhez is használt optoelektronikai fizika felhasználásával – írta az Aip.scitation.org híre alapján az Arsratio.hu.

Bővebben ...

Értelmetlen a rendszeres jelszócsere, de azért még sok alkalmazás kéri

jelszocsere internetAki használ számítógépet, okostelefont, mindenképpen arra kényszerül, hogy jelszavakat jegyezzen meg, sőt egyes alkalmazások időnkénti jelszócserét is követelnek. Erre persze a felhasználó egy viszonylag könnyen megjegyezhető módszerrel ugyanazokat a karaktereket használja, alkalmanként megforgatva.

   Már a Windows 10 sem fog ahhoz ragaszkodni a jövőben, hogy a felhasználók időnként jelszót cseréljenek. A cég azzal érvel, hogy a kapcsolódó kutatások szerint a gyakori jelszócsere egyszerűen értelmetlen – írta a Fintechradar.hu.

Bővebben ...

A stresszes emberek hamarosan otthon is megmérhetik, mennyire feszültek

stressz meres twitter comA stressz a modern ember életének velejárója, a közbeszédben az egyes embereket érő folyamatos feszültséget vagy tartós idegességet jelenti. A stressznek számtalan kiváltó oka lehet, ahogy az is változó, hogy egy adott történés az egyik embert stresszessé teszi, míg a másikat alig érinti meg. A stressz ugyanakkor számos betegség okozója lehet, köztük például a ráknak is.

   Amerikai kutatók olyan tesztkészüléken dolgoznak, amellyel az otthonában mérheti meg valaki, hogy mennyire stresszes – írta a Hvg.hu.

Bővebben ...

Nemeïo, a mindent tudó csodabillentyűzet

nemeio keyboard spiria comVan kétségünk afelől, hogy a találmány meghódítja majd a világot, hiszen e téren meglehetősen röghöz, pontosabban billentyűzethez kötöttek vagyunk, de mint érdekesség nem árt, ha megismerjük, mert még a végén kiderül, mégiscsak ez az évszázad találmánya.

   A francia kutatók egy különleges, mindenki által alkalmazható számítógépes billentyűzet prototípust hozták létre, amely hamarosan megváltoztathatja az erről a mindennapos eszközről alkotott fogalmainkat. Az újdonság egymagában képes bármilyen nyelven és karakterekkel dolgozni – derül ki a Worldcrunch.com írásából.

Bővebben ...

Magyar találmánnyal védhetjük ki a vadak okozta baleseteket

vadriaszto siren7 huEgy állatot elgázolni önmagában is lélekromboló esemény, de ha mindez súlyos anyagi kárral, vagy éppen az autós sérülésével, halálával végződik akkor már tragédia is. A vadbalesetet nehéz megelőzni, legfeljebb az útszakaszon ajánlott sebesség betartásával csökkenthető a kockázat nagysága. Éppen ezért minden olyan újdonság, ami javít ezen a helyzeten, komoly figyelmet érdemel.

   Magyarországon évente több ezer bejelentett vadbaleset történik, viszont az utakon elpusztult nagyobb állatok számát már 30 ezerre teszik a szakértők. A Siren7 vadfigyelmeztető rendszerrel ezeknek a baleseteknek a döntő többsége elkerülhető, ugyanis a forgalomban lévő vadsípokkal szemben ez a magyar szabadalom bizonyítottan működik – írta a Figyelő.hu.

Bővebben ...