Oldalletöltések száma: 7028965
2018. augusztus 17. péntek 08:55,
Jácint napja van.

Valótlan halálhírek, időközben felnőtt kisgyerekek, előkerült eltűntek

likeA Facebookon időnként egészen elképesztő ismeretekre is szert tehet az ember. Sokadszor is meggyászolhatja kedvelt színészét, megcsodálhatja ismerőseinek gyermekeit, unokát, szörnyülködhet a hamis hírek sokaságán és a legnagyobb jóindulattal terjesztheti tovább a sötétséget.

   Bármit is posztolunk a Facebookon az kikerül a világhálóra és attól kezdve ellenőrzésünk alól is. Ezért érdemes alaposan meggondolni, hogy mit töltünk fel a közösségi oldalra. A Párpercegészség.blog.hu összegyűjtötte, hogy miket nem ajánlatos feltennünk.

Bővebben...

Nem az egyéjszakás kalandokat akarják segíteni

facebook dating huffingtonpost comMiközben soha nem volt ennyire nyitott és nyilvános a világ, mint a Föld nyugati típusú társadalmaiban és sohasem volt annyi lehetőség az ismerkedésre, mint napjainkban, sok fiatal mégis igen nehezen találja meg párját. És itt nem az egyéjszakás, futó kalandokról van szó, hanem a tartalmasabb kapcsolatokról.

   Vélhetően ezt érzékelte a Facebook vezetősége is amikor egy társkereső létrehozásáról határoztak. Ez nem egy alkalmazás lesz, hanem a Facebookba magába épül be, és a komolyabb kapcsolatok kialakítását igyekszik elősegíteni – írta a Computerworld.hu.

Bővebben...

Önfegyelmező beállítás lesz a Facebookon

facebookozas kanadavilaga comNémi túlzással azt is állíthatjuk, hogy aki manapság nincs a Facebookon (vagy valamelyik másik közösségi portálon) az nincs. Persze ez nem igaz, de tény, hogy világszerte mind többen fedezik fel a közösségi lét előnyeit, olyannyira, hogy a többmilliárd felhasználó közül nagyon sokan függővé is válnak.

   Bár mindez jó például a Facebook üzemeltetőinek, mégis hamarosan egy számlálót építenek a rendszerbe, hogy mindenki nyomon követhesse, mennyire lett Facebook-függő. Minderről a Geeks.hu tájékoztatta a facebookosokat.

Bővebben...

Katonáknak készül az app, de nekünk is megmondja majd, hány kávét ihatunk

kave amerikai katona plus google comFelsorolni is nehéz azokat a fejlesztéseket, amelyeket a világ legfejlettebb hadseregei hajtanak végre ütőképességük növelése érdekében. Szerencsére ezek jó része végül békés célokat szolgál, amikor publikussá válik és használatát a civilek számára is engedélyezik. Jó példa erre az internet, vagy a GPS.

   Az amerikai hadsereg és a védelmi minisztérium közösen fejlesztett ki egy algoritmust. A matematikai modell abban segít, hogy mikor és mennyi kávét kell innia a katonáknak ahhoz, hogy a legoptimálisabban használhassák ki a koffein ébren tartó hatását – írta a G7.

Bővebben...

Ez a felhő nem hoz esőt, nem takarja el a Napot

felho szamitastech information age comMentsd a felhőbe! Ez a mondat sokak számára teljesen érthető, miközben még a használói is csak felszínesen ismerik a cloud computing, avagy számítástechnikai felhő, vagy köznyelven egyszerűen csak felhő lényegét. Pedig nem árt tudni, hogy miről van szó, a felhőalapú számítástechnika napjainkat és közeljövőnket is meghatározza.

   Többféle felhőalapú szolgáltatás van, közös bennük, hogy ezeket nem egy megnevezett hardvereszközön, hanem a szolgáltató eszközein elosztva, a szolgáltatás üzemeltetési részleteit a felhasználótól elrejtve működtetik. Ezeket a szolgáltatásokat a felhasználók hálózaton keresztül érhetik el, publikus felhő esetében az interneten keresztül, privát felhő esetében a helyi hálózaton vagy az interneten.

Bővebben...

Leszáll majd a drón és kijavítja a kátyúkat

dron utjavito euronews comAz autósok ismerik azt a télvégi, majd még hónapokig tartó állapotot, amikor úgy kell vezetniük az autójukat, mintha egy szlalompályán lennének, csakhogy kikerüljük az egymást nagy sűrűséggel követő kátyúkat. Nem csak mifelénk jelentenek ezek gondot.

   Már korábban is írtunk az útjavításra felhasználható 3D-s technológiáról. A Leeds-i Egyetem kutatói mostanában egy olyan drónt próbálnak kifejleszteni és bevetni pár éven belül, amely képes önállóan kiszúrni és feltölteni a repedéseket az úton, ezzel csökkentve a javítási költségeket, és a kátyúk számát is – írta az Euronews.com.

Bővebben...

Tengerészeknek találták ki, autók utasain segít

seetroen motorbox comAz autóban, buszon utasként hosszabb távon utazók igyekeznek valamivel elütni az időt, a többségük vagy internetezik, vagy olvas. E két elfoglaltság viszont azzal is járhat, hogy könnyen hányingert kap az utas. Mostantól egy újfajta, ám cseppet sem elegáns szemüveg ennek elejét veheti.

   Európa-szerte több mint 30 millió gyermek és felnőtt szenved a kinetózisnak is nevezett tünetegyüttestől, de a Citroen Seetroen ennek véget vethet. Az újdonságot a Hvg.hu fedezte fel.

Bővebben...

Ital a laptopban: pánik a legrosszabb tanácsadó

laptop ital A számítógéphasználók legtöbbje előszeretettel eszik, iszik munka, böngészés, vagy éppen online társalgás közben a PC-je, vagy laptopja mellett, felett. Ezzel csak az a baj, hogy a morzsa belehullik, a kávé, üdítő, vagy sör meg beleömlik a billentyűzetbe, a gépbe, a folyadék pedig komoly károkat tud okozni. A legtöbben ilyenkor pánikba esnek.

   A laptop mellett, felett való ivás még akkor sem jelent feltétlenül halálos ítéletet a gép számára, ha használója beleönti az italt, már ha tudja az illető, hogy mit kell tennie ilyen esetben. A The New York Times hasznos tanácsokat ad az előbb, vagy utóbb biztosan bekövetkező baleset esetére.

Bővebben...

Ha tudni akarjuk, hogy van-e szagunk, a kütyü segít eldönteni

szaglokeszulek holabuzz comAmikor az ember nyaranta felszáll egy légkondicionáló nélküli, utasokkal zsúfolt járműre, bizonyára hamar megérzi azt az emberszagot, amely a mosatlan ruhák, mosdatlan, erősen izzadó embertestek, lábszagok elegyéből áll. Vannak, akik mindezt megszokták – magukon – és már nem is érzik a bűzt.

   Nem így az utastársak, akik fintorogva próbálnak elvonulni a szagok elől, bár ez a tömegben igencsak nehéz. A szagos embertársainknak fejlesztették ki azt a készüléket, amely megmondja, hogy mit éreznek belőle mások.

Bővebben...

Okosodik a kocka, de ez már nem ugyanaz a játék

gocube kickstarter comA magyar Rubik Ernő találmánya, a háromdimenziós mechanikus logikai játék 1974-es megszületését követően olyan világkarriert futott be, amely csak kevés más játékra jellemző, ha van egyáltalán még egy játék, amellyel annyi ember játszott és játszik ma is világszerte. Most viszont a kocka is megokosodik.

   A GoCube egy olyan újhullámos Rubik-kocka, amely extra funkciókat kínál. A felhasználók akár egymással is versenyezhetnek – tudta meg a Pcworld.hu.

Bővebben...