Oldalletöltések száma: 6685003
2018. június 23. szombat 23:08,
Zoltán napja van.

Okosodik a kocka, de ez már nem ugyanaz a játék

gocube kickstarter comA magyar Rubik Ernő találmánya, a háromdimenziós mechanikus logikai játék 1974-es megszületését követően olyan világkarriert futott be, amely csak kevés más játékra jellemző, ha van egyáltalán még egy játék, amellyel annyi ember játszott és játszik ma is világszerte. Most viszont a kocka is megokosodik.

   A GoCube egy olyan újhullámos Rubik-kocka, amely extra funkciókat kínál. A felhasználók akár egymással is versenyezhetnek – tudta meg a Pcworld.hu.

Bővebben...

Foci vébé alatt könnyen lehetünk áldozatok

footballvb pixabay comA ma kezdődő soros labdarúgó-világbajnokság annak ellenére is, hogy a magyar válogatott hagyományosan nem szerepel a legjobbak viadalán, sok érdekességet és izgalmat ígér a magyar szurkolóknak. A szurkolás mellett még a tévénézőknek sem szabad egyetlen pillanatra sem megfeledkezniük a biztonságról.

   A csapatok és szurkolók mellett ugyanis a csalók is készen állnak a tornára, és folyamatosan keresik a lehetőséget arra, hogy pénzt csikarjanak ki az óvatlan nézőktől. Az Eset.hu feltérképezte azokat a fenyegetéseket, amelyekkel a VB-hez kapcsolódóan találkozhatunk. Az alábbiakban ezekből mutatunk be néhányat.

Bővebben...

Bankszámla nem, csak egy okostelefon kell majd a pénzfelvételhez

paypal mobilfizetes planet sansfil comManapság, amikor a pénzkímélő eszközök egyre elterjedtebbek a világban, itthon még mindig nagyon sok ember akkor érzi, hogy van pénze, ha a bankók és érmék ott lapulnak a pénztárcájában, vagy otthon az íróasztalában. Pedig már bankkártya sem kell a pénzfelvételhez, vagy fizetéshez.

   A Mastercard és a Diebold Nixdorf ATM-gyártó közösen dolgozik azokon az automatákon, amelyekkel telefonról is fel lehet venni pénzt, sőt még bankszámla sem kell a használatukhoz figyelt fel a hírre a Fintechradar.hu.

Bővebben...

Ha nincs kőműves, elő a 3D-nyomtatóval

3d hazak hollandia fox6now comAki már egyszer is építkezett, tudja, hogy jó kőművest találni nem egyszerű feladat. Ráadásul egyetlen kiváló mester sem lehet olyan pontos, mint egy jól programozott gép. Kínában már négy évvel ezelőtt is bevetették a lakáshiány megoldására a 3D-s háznyomtatókat, amilyenekkel most Hollandiában építenek házakat.

   Eindhovenben épülnek Európa első olyan lakóházai, amelyek felhúzásához háromdimenziós nyomtatót használnak. Az új technológia a kőműves munkát váltja fel – adta hírül a The Guardian brit napilap honlapja.

Bővebben...

Kényelmesedő világ: már a napernyőt sem kell majd tartani

dron napernyo soranews24 comA drónok egyértelműen bekerültek a mindennapjainkat meghatározó, befolyásoló eszközök közé. Az egykor katonai célokra kifejlesztett repülőalkalmatosságok sokat segíthetnek például a közlekedési helyzetek felderítésében, vagy zavarhatják magánszféránkat, ha a valaki ezzel leselkedik kertünk felett.

   Most egy újabb felhasználási módot találtak ki a drónok számára. Nemsokára már a napernyőt sem kell kézben tartanunk majd, mert drónhajtású napernyőt fejlesztett ki egy japán cég, amely szerint a speciális ernyő a fej felett lebegve óvja meg használóját a napsugaraktól.

Bővebben...

Elég kiküldeni a pályára a robotot, az pontosan felfesti a vonalakat

palyafelfesto robot autorai nlPár napon belül két nagyon fontos eseményről kaptunk hírt. Az egyik, hogy már Magyarországon is van robotsebész, hiszen sikeres agyműtétet hajtottak végre robottal, és alig kisebb jelentőségű az a hír, amely szerint hamarosan már a focipályák vonalait is robotok fogják felhúzni.

   Focipálya-felfestő robotot épített a Nissan. A cég autonóm mobilitási technológiáit használó szerkezetet mutatott be a BL-döntőn – írta a Vezess.hu.

Bővebben...

Ha piros a karika, mehet az étel a kukába

smarterware ételminosegjelzo ovie lifeA Vé többször is foglalkozott már a kidobott élelmiszerekkel, azok hatalmas mennyiségével. Általában az emberek bevásárláskor sok felesleges terméket is megvesznek, amelyek aztán csendesen megromlanak a hűtőben. Bár aki egy cetlire felírt listával vásárol, az könnyen elkerülheti mindezt.

   Persze a cetli cseppet sem korszerű megoldás, akkor, amikor okos eszközök sora segít bennünket. A Pcworld.hu figyelt fel a chicagói startup megoldására, amely az Ovie nevet viseli.

Bővebben...

Átlagos ütemű fejlődéssel az előkelő 23. hely a miénk

digitalizatio axonpost comAz informatika, a digitalizáció ezer módon szövi át a világunkat, határozza meg életünket. Ha ügyet akarunk intézni, csak leülünk számítógépünk elé, vagy kézbe vesszük tabletünket, okostelefonunkat és pár kattintással már tesszük is a dolgunkat. Igaz, ehhez megfelelő feltételek kellenek.

   Az Európai Unió digitális gazdaság és társadalom fejlettségét mérő mutatója (DESI) szerint az elmúlt néhány évben Magyarország átlagos ütemben fejlődött a digitalizáció terén, 2018-ban az uniós tagállamok között a 23. helyen áll – közölte az Európai Bizottság a múlt héten.

Bővebben...

Oly gyors a töltés, hogy elég összedugni a töltőt a telefonnal és az máris feltöltődött

okostelefon gyorstoltes groupon comImádjuk az okostelefonunkat, naponta ezerszer is kézbe vesszük, telefonálunk, böngészünk az interneten, chatelünk, vagy e-mailezünk vele. Ez viszont nagyon gyorsan leszívja az akkumulátorának erejét és újra tölteni kell a készüléket, ami viszont olykor sok időt is igénybe vehet.

   A világ hatalmas, de a technológia egyre hatékonyabban hozza közelebb egymáshoz az embereket, és ahogyan ezáltal a világ zsugorodik, úgy válik egyre fontosabbá, hogy minden minél gyorsabban történjen, köztük az elektromos berendezéseink feltöltése is – írta az Arxiv.org cikke nyomán az Arsratio.hu.

Bővebben...

Hamarosan a rádiózás is más lesz

podcast muylinux comA múlt század első felében élt embereknek a rádió a világot nyitotta meg. Olyan hírforrás, szórakozási lehetőség volt, amelynek felülmúlhatósága elképzelhetetlennek tűnt. Egészen a tévé megjelenéséig. Aztán jött az internet. A rádió egyelőre még tarja magát, bár meglehet, lassan másként.

   Az Egyesült Királyságban először fordult elő, hogy a rádióadásokat többen hallgatták digitális eszközökről, mint a hagyományosnak mondható analóg módszerrel – írta a G7.24.hu portál.

Bővebben...