Oldalletöltések száma: 8942287
2019. május 25. szombat 01:52,
Orbán napja van.

Mérséklődik az influenza terjedése, de még itt van

influenza1Úgy tűnik, ha lassan is, de lecseng az idei influenzajárvány. Már többfelé is akadnak az országban kórházak, egészségügyi intézmények, amelyek feloldották a látogatási tilalmat, ez sajnos Fejér megyére továbbra sem igaz.

   Fejér megyében, március 4. és 10. között 750 beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel. Ez 34,1 % -kal kevesebb az előző heti adatnál, azonban még meghaladja a járványküszöb-értéket – olvasható a Fejér Megyei Kormányhivatal közleményében.

   A 10. héten a megye valamennyi járási népegészségügyi illetékességi területén csökkent az influenzaszerű panaszokkal orvoshoz fordulók aránya, az előző héthez viszonyítva. Az influenza aktivitása a „mérsékelt” tartományban van. Az influenzaszerű megbetegedésekben az óvodáskorú és az egy éven aluli gyermekek voltak a legérintettebbek. Influenzaszerű megbetegedések halmozódásáról a 10. héten nem érkezett bejelentés.
   A kórházban ápolt betegek védelme érdekében, Fejér megye valamennyi fekvőbeteg intézményében a kórházi látogatási tilalom valamennyi osztályra kiterjedően továbbra is érvényben marad – derül ki a közleményből.