Oldalletöltések száma: 9480052
2019. július 19. péntek 01:36,
Emília napja van.

Másfél kilométernyi kerékpáros biztonság Velencén

kerekparut uj velencen feol hu6Velencén végre összenő a kerékpárút – írtuk novemberben annak nyomán, hogy kiderült, komoly összeget kapott a város a hiányzó kerékpárútszakasz megépítésére.

   A Széchenyi program keretein belül kapott 170 millió forintot kerékpárút fejlesztésre Velence – hangzott el a projektet lezáró sajtótájékoztatón, csütörtökön Velencén.

   Velencén tulajdonképpen létezett egy olyan kerékpárút, amely összekötötte azt a két szakaszt, amely a Velence Korzó előtt és utána lehetővé tette a biztonságos kerekezést, de ez az út, amely a nyaranta zsúfolt szabadstrandon fut keresztül gyakorlatilag nem felelt meg a feladatának. Ezért a bringások kiszorultak a közútra, az autók közé.
   A kerékpárút megépítésével a szakemberek decemberen elkészültek, legfeljebb a szükséges jelek felfestésénél vannak még hiányosságok. Az új szakasz a keresztnél indul és a Holland lakóparkig tart, kiváltja többek közt a Juventusnál, illetve a Tóbíró strandnál lévő megkopott kerékpárutat. Ez valamivel több mint másfél kilométer, amelynek egy részét megépítették, más részénél kiszélesítették a gyalogjárdát. Ezeken a helyeken kijelölték a kerékpárosok szakaszát, máshol pedig csak felfestés mutatja a kerékpárutat. Az új szakasz hivatalos átadója a május 18-ai Tour de Velencei-tó kerékpáros verseny ideje alatt lesz – derül ki a Feol.hu tudósításából.