Oldalletöltések száma: 8657709
2019. április 18. csütörtök 21:19,
Andrea és Ilma napja van.

Velence nem akarja eladni a Korzót, de lakások még lehetnek a tetején

velence korzo femina huA múlt év vége felé kapott szárnyra a hír, miszerint a velencei Velence Korzó üzemeltetője a 2009-es üzemeltetési szerződésre hivatkozva a korábban sokak ellenérzését kiváltó, mára közkedveltté vált létesítmény tetejére 16 lakást építtetne. Az ügy a héten került újra a kisváros képviselő-testülete elé.

   Legutóbb szerdán ült össze Velence város képviselő-testülete, hogy megtárgyalja azt, amiről már évek óta szó van: a Velence Korzó legfelső szintjén, de még a betonpergolák alatti vonalon tizenhat lakást szeretne építtetni az üzemeltető cég – írta a Feol.hu. Ahogy a Fejér Megyei Hírlap korábban megírta, a beruházás nem járna emeletráépítéssel, csak a felső szint néhány, most még teraszként funkcionáló részét építenék be.

   A képviselői indítványként napirendre kerülő pont arról szólt, hogy vajon Velence önkormányzatának képviselő-testülete hozzájárulát adja-e a város kizárólagos tulajdonában lévő Velence Korzón a bérlőnek az általa tervezett tizenhat társasházi lakás ráépítéséhez? Vagyis, kívánnak-e fellebbezni az építési engedéllyel kapcsolatban – ugyanis a határidők sürgetik a várost.
   Az ülésen elhangzott, a témában, pontosabban, hogy hozzájárul-e a város a ráépítéshez vagy sem – már népszavazási kezdeményezések is voltak, amelyek között van érvényes, hárommal kapcsolatosan pedig bírósági eljárás van folyamatban. Végül most sem került pont a történet végére, annyi viszont kiderült, hogy a város nem kívánja eladni a Korzót – olvasható a Feol.hu információjában.