Oldalletöltések száma: 8450255
2019. március 23. szombat 05:38,
Emőke napja van.

Mindig a vonat az erősebb

vasuti baleset agardon police huA Velencei-tó mellett élők már tudják, hogy ha a látóhatáron megjelenik egy szerelvény, az akár pár másodperc múlva el is robog az ember mellett. Ráadásul az új vonatok csendesek, alig észlelhetők, emiatt aztán sokan kerülnek vészhelyzetbe, olykor nagy bajba.

   Még egy hét sem telt el azóta, hogy Dinnyés közelében egy ember került a vonat alá és veszítette életét. Bár ebben az esetben vélhetően ez is volt a szándéka, az eset tragikusságán mindez mit sem változtat. Sajnálatos módon tegnap újabb vonatbaleset helyszíne volt Agárd, ahol egy személyvonat ütött el egy gyalogost. A férfi életét vesztette.

   A Police.hu tájékoztatása és a rendelkezésre álló adatok szerint Agárdon, a Strand utcában lévő vasúti átjárónál egy menetrend szerint közlekedő személyvonat elé lépett egy férfi július 4-én délelőtt. A balesetben a gyalogosan közlekedő férfi életét vesztette. A rendőrség vizsgálja a baleset bekövetkezésének körülményeit – tájékoztatott a Police.hu.
   A baleset körülményeiről vélhetően csak később tudunk meg többet, de azt már most elmondhatjuk, hogy a vonatokkal nem érdemes kikezdeni, minden esetben azok az erősebbek. Ezért sokkal körültekintőbben kell a síneken áthaladni. S bár a felújított vonalon hosszú és a vasúti pályán átkeléshez a gyalogosokat kétszer is megfordító rámpán kell felmenni, sok helyütt a sínek takarásban vannak, vagyis még figyelmesebbnek kell ott lenni.