Oldalletöltések száma: 8450091
2019. március 23. szombat 05:08,
Emőke napja van.

Nem lett volna szabad megtörténnie: meghalt Kozma Ágnes

kozma agiOly elképzelhetetlennek tűnt a szomorú hír, hogy több forrásból is ellenőriznem kellett. Sajnos ezúttal nem egy rosszindulatú fake news-ról, egy buta álhírről volt szó. A velencei-tavi térségi televíziónak, a Tó Tévének egykori szerkesztője, műsorvezetője itt hagyott bennünket.

   A Fehérvár Médiacentrum, tette közzé azt a megdöbbentő hírt, miszerint alig két hónappal 50. születésnapja után, június 12-én elhunyt Kozma Ágnes újságíró.

   Kozma Ágnes rádiósként került a Tó Tévé stábjába, szerkesztő-műsorvezetőként. S bár Áginak főszerkesztőként munkahelyi vezetője voltam, kapcsolatom – ahogy közte és a többi kolléga között is – inkább volt baráti, mint munkakapcsolat. Kozma Ágnes ugyanis kiváló, a feladatát tudó és magas szinten végző, felkészült újságíró volt, akit nemigen kellett vezetni.
   A Tó Tévében több állandó magazinműsor szerkesztőjeként szerettette meg magát a nézőkkel, nyugodt, kulturált beszéde, szép hangja, képernyőre illő arca kellemes benyomást keltett, műsorai okosan szerkesztettek, érdekesek voltak.
   Kozma Ágnest a Tó Tévé mellett nagyon sokan rádiós műsoraiból, vagy nagyobb rendezvények konferanszaként ismerték. Több mint húsz évvel ezelőtt szólalt meg először a Vörösmarty Rádióban, mint műsorvezető, hírszerkesztő. A marosvásárhelyi születésű újságíró élete úgy hozta, hogy Székesfehérvárra érkezését követően nem sokkal már a mikrofon mögött ülve adott tájékoztatást a város mindennapi életéről, kiemelten szem előtt tartva kedvenc területét, a kultúrát. Az évek során több ezer emberrel beszélgetett, a rádiózás, televíziózás mellett írásait, interjúit az utolsó napokig olvashatták a város honlapján. Hosszú évekig volt a rádió Esti beszélgetések című műsorának háziasszonya, emellett több évig oktatta a fehérvári fiatalokat az újságírás alapjaira.
   Sokak számára elérhetetlenül szép ívű pályája során elnyerte a Penna Regia díjat, Fejér Megye Sajtódíját, a Fejér Megyei Príma Primissima különdíját és a Fejér Megye Gazdaságáért Sajtódíjat. A földi létet nagyon korán itt hagyó Kozma Ágnest Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Vörösmarty Rádió saját halottjának tekinti.
   Egy ideje sok Facebook-bejegyzésében kiáltott segítségért magánya, rádiós munkájának elvesztése nyomán, de mi szaladtunk a magunk dolga után, legfeljebb egy-egy odavetett kommenttel reagáltunk szavaira.
   Kedd óta tudjuk, nagyon figyelmetlenek voltunk.