Oldalletöltések száma: 8450227
2019. március 23. szombat 05:34,
Emőke napja van.

Az utak után már egyesülete is van a kerékpározásnak a Velencei-tónál

kerekparverseny festina.huAkik kedvelik a kerékpáros versenyeket, a különféle sportcsatornákon a főidényben órákon át élvezhetik a szép sportág viadalait, de sajnos idehaza sokkal kisebb az érdeklődés a drótszamaras versengések iránt, Talán azért is, mert kevés a kerékpáros egyesület és a neves, nemzetközi szinten is megfelelő versenyző.

   Ezen a hiányosságon enyhít némiképp egy új egyesület születése. VeloClass Velence néven kerékpáros klub alakult Velencén, amelynek első igazolt versenyzője a nemrégiben 200 méteren országos pályakerékpáros csúcsot tekerő Szalontay Sándor.

   Az egyesület csütörtöki bemutatkozó sajtótájékoztatóján Bogdán Csaba, a Velencei-tavi Kerékpáros Egyesület elnöke elmondta, hogy régóta tervezték a klub megalapítását. Miután tavaly év végén ismertté váltak Szalontay Sándor anyagi problémái, szponzort kerestek és találtak, tulajdonképpen így jött létre a csapat.
   A versenyző felkészülésének nyugodt hátterét a hazai kerékpáros szövetség mellett egy sportmenedzser igyekszik biztosítani, valamint szerződtettek egy cseh olimpikon pályakerékpárost, Pavel Buránt, aki edzőként segíti Szalontayt.
   Az elnök elmondta még, hogy az egyesület ernyőszervezetként fedi le a sportágat, a jövőben országúti kerékpár és mountain bike szakágban válogatót tartanak a helyi iskolákban, és utánpótlás-nevelésbe kezdenek.