Oldalletöltések száma: 8450105
2019. március 23. szombat 05:09,
Emőke napja van.

A Nagy Ugrás: százezrek egyszerre csobbannak egyet

nagy ugras kekesonline huAmilyen meleg napok vannak mostanában, az embernek délutánra már csak az a vágya, hogy beugorhasson a Velencei-tóba, vagy valamelyik más tóba, folyóba, hogy lehűtse magát. Ha mindezt egy adott napon és szervezetten teszik az emberek, a fürdőzéssel jó ügyet is szolgálnak.

   Már több mint egy évtizede hódít Európa-szerte a Nagy Ugrás, amely amellett, hogy szuper nyári program, arra is felhívja a figyelmet, hogy milyen fontos az ember és a természet közötti harmónia újjáélesztése. Az eseményről az Ng.hu írt.

   A Nagy Ugrás az ember és a természetes környezet közötti harmónia újraélesztésének európai kezdeményezése. Július második vasárnapján a kontinens több mint 500 helyszínén százezrek ugranak egyszerre a folyókba és más természetes vizekbe az emberek, hogy így hívják fel a figyelmet éltető vizeinkre. Az első hivatalosan meghirdetett Nagy Ugráson, 2005-ben több mint 250 000 ember vett részt, akik 22 ország 31 folyójába ugrottak egyazon időpontban.
   A Nagy Ugrást kezdeményező Európai Folyókért Hálózat (ERN) eredeti célkitűzése az volt, hogy társadalmi támogatói bázist építsen ki az Európai Unió vízvédelmi szabályozási rendszerének és Víz Keretirányelvének népszerűsítéséhez. A kezdeményezésről mostanra elmondható, hogy inspiráló és tömegeket megmozgató esemény lett, ami Európa-szerte hitelesen képviseli az élővizek védelmének fontosságát.
   A World Wide Fund for Nature magyarországi szervezete, a WWF Magyarország idén is felhívást tesz közzé hazánk települései és közösségei számára, hogy rendezzék meg a saját Nagy Ugrásukat július 8-án, vasárnap délután 3 órakor. A Nagy Ugrást megszervező települések, illetve közösségek között rendhagyó versenyt hirdettek: ahol a legegyedibb, legizgalmasabb és természetes vizeink védelmét leginkább hangsúlyozó programtervvel készülnek, oda a WWF Magyarország csapata is ellátogat, és együtt ugrik a település vagy közösség tagjaival. Minderről a National Geographic Magyarország számolt be.
   A nem mindennapi eseményre június 15-én éjfélig lehet nevezni. S bár eredetileg a folyóvizek védelme ösztönözte a szervezőket, igen kiváló program lehet az együttes vízbeugrás a Velence-tónál is.