Oldalletöltések száma: 6351808
2018. április 26. csütörtök 05:50,
Ervin napja van.

Földbe csapódott egy oktatógép Zichyújfalu közelében

repulo zichynel lezuhant 20180108 police hujHa valamivel a Velencei-tó térségében nem túl gyakran találkoznak az emberek, az – szerencsére – a légi baleset. Sajnálatos módon ezúttal viszont áldozattal járó légi szerencsétlenségről érkezett hír.

   Lezuhant egy kétüléses kisrepülőgép hétfőn a Fejér megyei Zichyújfalu határában, a balesetben egy ember a helyszínen meghalt – közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-vel.

   Sipos Mónika elmondta, hogy a sportrepülőgép hétfő dél körül zuhanhatott le, mert az első információk szerint 11 óra 50 perckor tűnt el a gép jele a radarok képernyőjéről. A repülőgép három kilométerre a falutól csapódott a szántóföldbe.
   Szabó-Bisztricz Anett, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője azt mondta, hogy a motoros kisrepülőgép pilótája halt meg. A férfi a roncsba szorult, a pusztaszabolcsi tűzoltók szabadították ki onnan. A repülőgép a budaörsi repülőtérről szállt fel és Kaposújlakra tartott.
   Az MTI információi szerint egy Scottish Aviation Sk 61 Bulldog típusú repülőgép zuhant le. Ezt a típust speciálisan kiképzésre tervezte a gyártó Beagle Aircraft. Az első repülése 1969-ben volt, és 1971-ben mutatták be. Az SK61-es típust a svéd légierő számára alakították át. A 7 méter hosszú, 10 méteres szárnyfesztávolságú, 2,2 méter magas légcsavaros gép meghajtásáról egy 200 lóerős Lycoming hajtómű gondoskodik.