Oldalletöltések száma: 8215960
2019. február 20. szerda 22:08,
Aladár és Álmos napja van.

Tíz településre vigyáznak majd a pusztaszabolcsi tűzoltók

Tűz esetén minden pillanat számít az oltásnál. Minél később kezdődik a szakszerű mentés, tűzoltás, annál nagyobb lesz a kár, válik menthetetlenné a károsult vagyona. Cseppet sem mindegy, honnan és mennyi idő alatt érkeznek a tűzoltók.

   Pusztaszabolcsról menthetik a tűzkárt szenvedett velencei-tavi épületeket, járműveket a tűzoltók hamarosan. Tegnap jelentették be ugyanis, hogy az ottani önkéntes tűzoltók mellett egy hivatásos őrs is létesül még idén.

   A Fejér Megyei Kormányhivatal vezetője, Galambos Dénes, Magosi Lajos tűzoltó ezredessel, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetőjével közösen jelentette be az őrs létrehozásának tényét a pusztaszabolcsi lakossági fórumon – olvasható a pusztaszabolcs.hu weboldalon.
   A jelenleg közbeszerzési szakaszában lévő beruházás egy úgynevezett egy szer beállásos őrs lesz, mely a Dunaújvárosi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság alárendeltségében fog működni. Az őrsön egy gépjármű-fecskendő és naponta 4, összesen 18 tűzoltó állomásozik majd az év végétől.
   A tervek elfogadása után a közbeszerzési eljárás lezárása van hátra. Március 17-én választják ki a kivitelezőt, akinek szeptember 30-ig kell befejezni a laktanya épületének építését. A műszaki átadás-átvételt követően december 1-jétől lesz állandó bázis Pusztaszabolcson.
   Ahogy a szakemberek fogalmaztak, az őrs egy szakmailag fehér foltnak nevezett terület gondjait oldja meg, hiszen ellátja Pusztaszabolcs, Besnyő, Iváncsa, Beloiannisz, Szabadegyháza, Zichyújfalu, Adony, Velence, Gárdony, Kápolnásnyék elsődleges mentő tűzvédelmét is.