Oldalletöltések száma: 8941927
2019. május 25. szombat 00:47,
Orbán napja van.

Bokrétaünnep Velencén

Bokrétaünnepet tartott Velence Város Önkormányzata és a Bau-System Kft. abból az alkalomból, hogy a velencei Zöldliget Általános Iskola bővítése és felújítása során a kivitelező cég elérte az épület legmagasabb pontját.

   A régi, szép hagyomány jó alkalmat kínált egy kis ünnepségre és az Európai Uniós támogatásból megvalósuló projekt céljainak áttekintésére. 
   Két tannyelvű képzés kezdődik szeptemberben Velencén, míg a tervek szerint november végétől már a tanulók is birtokukba vehetik a kívül-belül megújult iskolát, ahol a nyelvtanulást két számítógépes labor és két hagyományos tanterem szolgálja majd. Az új iskolában minden tanár és diák számára hozzáférhető lesz az Internet és minden tanteremben lesz interaktív tábla.
   Külön szaktermeket alakítanak ki a fizika, kémia és biológia oktatásához. A tornaterem mellett konditerem is épül, és megújulnak az öltözők is. A Zöldliget Általános Iskolában Velence mellett további tizenegy környező településről fogadnak tanulókat.
   Az ünnepség szónokai megállapíthatták, hogy az építkezés az ütemterveknek megfelelően folyik, egyidejűleg jelenleg hetvenöt munkás végzi a feladatokat. Úgy tűnik, semmi sem veszélyezteti a novemberi átadást.