Oldalletöltések száma: 10637090
2020. február 25. kedd 16:06,
Géza napja van.

Szebb és erősebb az agárdi fahíd, mint volt újkorában

fahid agard 20190803Korhadás falja fel az agárdi kerékpáros hidat, írtuk április közepén, majd nem sokkal később – függetlenül cikkünktől – a gárdonyi polgármesteri hivatal illetékesei lezáratták a sokak által használt kerékpáros hidat, amely az agárdi Nyár utcát a Szúnyog utcával köti össze az Agárd-árok felett.

   Két hónappal később, július közepén már arról írhattunk, hogy hamarosan megkezdődik a híd rekonstrukciója és a gyorsan korhadó faelemeket fémmel váltják majd ki az építők. Örömmel tudatjuk, hogy a híd elkészült és szebb, mint volt valaha.

   A munkálatok elvégzésére a kápolnásnyéki Fenyő-KHT Kft. kapott megbízást, a szerződés értelmében a kivitelezés nettó 1,7 millió forintjába került az önkormányzatnak. A híd fából készült és a csak helyenként megrongálódott két főtartóját a cég munkatásai kijavították és helyükön hagyták, míg a keresztartókat fémekre cserélték. Új útfelületet is kapott a fahíd, amely megőrizte szépségét, ugyanakkor sokkal stabilabb és vélhetően időt állóbb lett a korábbi szerkezeténél.
   A mindeddig kerülni kényszerült kerékpárosoknak tehát jó hír, hogy különösebb ceremónia nélkül átadták az építők a közlekedőknek a hidat, amelyen mostantól ismét biztonságosan lehet áttekerni az Agárd-árok felett.