Oldalletöltések száma: 10637080
2020. február 25. kedd 15:52,
Géza napja van.

Lesz fém is a fa helyett, tartósabb lesz az agárdi híd

agardi hid eptese 1Korhadás falja fel az agárdi kerékpáros hidat, írtuk április közepén, felhívva a figyelmet arra, hogy az Agárdot Dinnyéssel összekötő kerékpárút szép fahídját egyre gyorsuló ütemben falja fel az enyészet. Nem sokkal ezt követően a hidat a fenntartó önkormányzat az arra rendszeresen közlekedők biztonsága érdekében és persze nagy bosszúságára lezáratta.

   Mindazoknak, akik munkába járnak, vagy csak túrázva arrafelé kerekeznek bizonyára jó hír, hogy megkezdődött a híd helyreállítása és a mostani nagyobb kerülőutak megtétele helyett előreláthatólag augusztus közepetáján újra biztonságban kelhetnek majd át az Agárd árok felett.

   Az agárdi Nyár utcát a Szúnyog utcával az Agárd-árok felett összekötő fahíd szerkezetének egy részét a korhadás igencsak felfalta, ezt kell most újra cserélni. Ahogy kérdésünkre Tóth István, Gárdony város polgármestere elmondta, régóta foglalkoznak már a híd agardi fahid epitese 2rekonstrukciójával, felmerült annak lehetősége is, hogy a szép, de anyagában gyorsan pusztuló fahíd helyett egy tartósabb anyagból álló hidat építtessenek, de ehhez sok idő és nagyon sok pénzre lenne szükség. Ezért a város önkormányzata úgy döntött, hogy a mintegy másfél évtizedes fahidat újíttatja fel úgy, hogy egyes elemeit a fánál sokkal tartósabb fémszerkezetre cserélik.
   A munkálatok elvégzésére a kápolnásnyéki Fenyő-KHT Kft. kapott megbízást, a szerződés értelmében a kivitelezés nettó 1,7 millió forintba kerül majd. Ahogy a polgármester elmondta, reményeik szerint a hidat augusztus második felében már újra birtokukba vehetik az arra járók.