Oldalletöltések száma: 7789372
2018. december 11. kedd 23:00,
Árpád és Árpádina napja van.

A tavon még nem, de mellette már lehet korcsolyázni

mujeg velence velencekorzo huAz elmúlt másfél hétben több napon keresztül is meglehetősen hideg volt, a korcsolyázás szerelmesei már előre dörzsölték a tenyerüket, hogy ha így megy tovább, hamarosan csúszhatnak egy jót a Velencei-tó jegén. Egyelőre erről szó sincs, hiszen napközben olykor márciust idéző a hőmérséklet, de a tókörnyék azért nem marad korcsolyapálya nélkül.

   Három évvel ezelőtt számoltunk be először arról, hogy ideiglenes korcsolyapálya létesült a Velence Korzón. A sátor alatti műjégpályát sokan kedvelték meg és várják azóta is minden évben, hogy jégre mehessenek Velencén. A jégpálya idén is megnyílt, de már más körülmények között fogadja a látogatókat, mint eddig.

Bővebben ...

Aki már nem tanul, jobb ha nem használja a diákigazolványát

diakigazolvany uj

Sok diák gondolja úgy, hogy ha már végzett, de még megvan a diákigazolványa, hát kihasználja annak kedvezményeit, amíg csak lehet. Sokan talán nem is tudják, hogy ezzel szabálysértést követnek el.

   Már csak tíz napig maradnak jogosultak az egészségügyi szolgáltatásra azok, akiknek idén október végén járt le a diákigazolványuk, és nem tanulnak vagy dolgoznak – tudta meg a Hvg.hu.

Bővebben ...

Száztizenhatmillió tonna tej és tejtermék megy a kukába

tej romlott huffingtonpost caMegint napvilágot láttak azok az adatok, amelyek azt bizonyítják, hogy míg a világ egyik fele éhezik, a másik igen pazarlóan bánik az élelmiszerrel. Ezúttal a tejtermékekről derült ki, hogy mennyi kerül szemétbe és ha csak arra gondolunk, hogy számtalan éhes száj várná ezeket, vagy arra, hogy a tejelő marhák által kibocsátott gázok is felelősek a klímaváltozásért, akkor bizony van miről gondolkodnunk.

   Évente 116 millió tonna tej és tejtermék, vagyis az előállított áruk 16 százaléka vész kárba világszerte a szemétbe dobás és a nem hatékony tárolási, szállítási folyamatok miatt – derült ki az Edinburghi Egyetem szakembereinek vizsgálatából.

Bővebben ...

Van még majd’ két hónapja az autósnak, de megveheti már most is

utdij 2019Sokan vannak, akik a kötelező befizetéseket az utolsó pillanatig húzzák, fenntartva a veszélyét annak, hogy akár el is késik a határidőt. A megyei autópályadíjak bevezetése óta megtanulták az autósok, hogy a következő év januárjának utolsó napjáig járhatnak az előző évi útdíjakkal. Akik pedig szorgalmasak, már most befizethetik a jövő évit, bár olcsóbban vásárolni így sem tudnak.

   December elsejétől már elindult a 2019-es éves e-matricák értékesítése, amelyek beszerzésére két hónap áll az autósok rendelkezésére, mivel a 2018-ra váltott országos és megyei változatok 2019. január 31-ig még érvényesek – mondta Bartal Tamás, a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt. vezérigazgatója az állami hírtévében kedden.

Bővebben ...

Ha meglesz a hazai szabályozás, bárhonnan rendelhetünk majd terméket

webshop 24tv uaBár az idei karácsonyra szánt ajándékok beszerzésénél a vásárlók még aligha számíthatnak az új lehetőségre, de biztosan sokan fognak élni a jövőben a szabad e-kereskedelmi móddal, amely az egész uniót könnyen elérhető bolttá teszi a vevők számára.

   Hétfőn az Európai Unió egész területén érvénybe lépett az az uniós rendelet, amely megszünteti az indokolatlan területi alapú korlátozásokat az e-kereskedelemben – írta a Hvg.hu.

Bővebben ...

Öt percen belül születhet majd meg az első döntés a betegről a sürgősségi osztályokon

surgossegi varo 24 huRémtörténetek sokasága kering a hazai sürgősségi ellátással kapcsolatban, nem mintha például a fejlettebb államok némelyikében ez másként lenne. Ha az idevonatkozó bejegyzéseket keresve az interneten szörfözünk, láthatjuk, időről időre bejelentették a mindenkori illetékesek, hogy rövidül a sürgősségi ellátásra várakozás ideje. Aztán mégsem.

   Most egy újabb szabályozás tervezetéről értesült a Népszava.hu. Ha ellátást nem is, de január elsejétől az első döntést a sorsáról már öt percen belül megkaphatja a beteg a sürgősségi osztályokon, legalábbis ezt tartalmazza a kabinet által már tárgyalt javaslat.

Bővebben ...

Katlan lett a Királydombból

katlan 1 fejervar huVasárnap a szürkülő délutánban is sokan élvezték Gárdony város legújabb létesítményének,a Katlannak szolgáltatásait. A műfüves kispálya, a körülötte elhelyezkedő futópálya, a gyerekek számára számtalan kalandot ígérő, gumival borított domb, a különféle sporteszközök igen kiváló programokat kínálnak mindazoknak, aki vállalkoznak egy kis mozgásra.

   Májusban még tervként írtunk róla, november utolsó napján pedig már birtokukba is vehették Gárdony város sportszerető lakosai a városközpontban, a főút mellett épült új szabadidőparkot. A terület korábban a hetvenes években egy bontás során felhalmozott törmelékből álló, a helyiek által csak Királydombnak nevezett, többnyire füves-gazos rész volt, évtizedekig kihasználatlanul.

Bővebben ...

Igazságot kaptak, de az állásuk odaveszett

birosagA Velencei-tó térséghez korábbi munkájuk révén kötődő újságírókat fosztottak meg tavaly állásuktól, egy a 2016. december 24-én a Fejér Megyei Hírlapban is megjelent, el nem hangzott mondatokkal meghekkelt miniszterelnöki interjú miatt. A két jeles újságíró, az egykor a VVSI munkatársaként is tevékenykedő Klecska Ernő és a térség televíziójában, a Tó Tévében is dolgozott Hajnal Csilla ártatlanul vesztette el hírlapos munkáját.

   Ahogy az Átlátszó.hu most megírta, az előző nap délutánján dolgozó, a december 24-i számért felelős szerkesztőket a következő napokban behívatták, kikérdezték, egyikük számítógépét lefoglalták, másikuk gépében pedig távkapcsolattal kutakodtak a sajtócég informatikusai. December 27-én mindkettőjüket azonnali hatállyal felmentették pozícióikból. Most, ha állásukat nem is, legalább megtépázott becsületüket visszakapták.

Bővebben ...

Nagyon nem tetszik az orvosoknak a kizsigerelés újabb szintje

orvos faradt prepareforchange netSenki előtt sem titok, hogy ma már a munkavállalók igencsak kiszolgáltatottak a munkaadóknak, akik nem ritkán kizsákmányoló módon dolgoztatják munkatársaikat. Erre tehet rá egy lapáttal az új – a köznyelven rabszolgatörvényként elhíresült – tervezet, amely drasztikusan emelné meg a túlmunka időkeretét. Mind többen tiltakoznak ellene, köztük az egyik orvosszervezet is.

   A Facebookon tiltakozik a Magyar Orvosok Szakszervezete (MOSZ) a Munka Törvénykönyvét érintő módosítások ellen. Az érdekvédő szervezet nyilatkozatában olvasható, hogy a munkavállalókra nézve óriási hátrányt jelentene, ha a hivatkozott törvényjavaslatot a képviselők megszavaznák.

Bővebben ...

Jön az előzetes értesítés a mulasztás miatt

postas levelekkel azuzlet.huAdózni általában senki sem szeret és a legtöbben már attól is idegesek lesznek, ha az adóhatóságtól levelet kapnak. Most pedig sokaknak lesz okuk, ha nem is idegeskedésre, de mindenképpen figyelemre, mert a hatóság sokakat fog figyelmeztetni. Igaz, egyelőre csak próbaként.

   A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) új szolgáltatásként, tesztjelleggel, előzetes értesítést küld azoknak, akik a november 25-ei előzetes vizsgálat szerint valamilyen mulasztás miatt már nem felelnek meg a köztartozásmentes adózói adatbázisban szereplés feltételeinek, a figyelmeztetés lehetőséget ad nekik arra, hogy még időben pótolják a mulasztást – közölte az adóhivatal a honlapján.

Bővebben ...