Oldalletöltések száma: 6684996
2018. június 23. szombat 23:07,
Zoltán napja van.

Ha még nincs húszéves, gyorsan kezdjen KRESZ-t tanulni

kreszvizsgaA ma emberének néhány műszaki berendezést illik tudni kezelni. Ilyen a számítógép, okostelefon és persze az autó. Természetesen ez utóbbit nem csak kezelni kell tudni, de vezetni is a szabályoknak, előírásoknak megfelelő tudás és vizsga birtokában. Ennek megszerzése nem túl olcsó mulatság.

   Július 1-jétől a kormány megtéríti a KRESZ-tanfolyam és -vizsga díját a 20 évnél fiatalabbaknak. Az erről szóló kormányrendelet a napokban jelent meg a Magyar Közlönyben – olvasható a Napi.hu-n.

Bővebben...

Állják a versenyt a velencei-tavi borok

borverseny velenceitavi feol huMég a borokat kevésbé ismerő emberek is fel tudnak sorolni neves hazai boritalokat és hasonlóan ismert szőlő- és bortermelő tájakat. A többség egyelőre még nem sorolja ide a Velencei-tó környékét, de egyre inkább rosszul teszi ezt.

   Rendkívül jó évjárat a 2017-es, amely jól érződik abban a több mint félszáz tételben is, amelyet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara második Fejér megyei borversenyén kóstolhatott a neves zsűri – tudósított az eseményről a Fejér Megyei Hírlap.

Bővebben...

Húszezerig nem fizetünk majd tranzakciós adót jövőre

ado 1Ahogy azt a Magyarországon szocializálódott emberek már réges-régen megszokták, megint csak megváltoznak az adószabályok. Akár örülhetnénk is a 2019-es változásoknak, de ezek összességében nagyjából olyanok, mint a bolti árleszállítások, ahol nem fordulhat elő, hogy a vevő jobban jár, mint a boltos.

   Lesznek ugyan érdekes és váratlan adócsökkentések és emelések, de ezek nem nagy horderejűek. A hangsúly ezúttal az egyszerűsítésen van, mind az adminisztráció, mind pedig az adók száma tekintetében. A Portfolio.hu összegezte a változásokat, ezekből emelünk ki néhányat.

Bővebben...

Jó nagy vágta lesz vasárnap délután

velencei vagtaTavaly nem jött létre, de a jelek szerint idén már biztosan meg lehet majd tekinteni a Velencei Vágtát, a Nemzeti Vágta velencei-tavi előfutamát. A szervezők nem csak a lovak látványát, versengését kínálják, számtalan érdekes programot is szerveztek a július 1-jei eseményre.

   Az első Nemzeti Vágtát 2008-ban tartották a budapesti Hősök terén. Mára már olyan sokan szeretnének ezen részt venni, hogy selejtezőket, úgynevezett elővágtákat. kell tartani. A Velencei is ilyen elővágta lesz.

Bővebben...

Hanyatló nyugat, lendületes kelet, csak statisztika ne lenne

szegeny gazdag tozsdeforum hu Miközben Magyarország kormánya kíméletlen és megalkuvást nem ismerő harcot folytat a hazákat nagy ívben elkerülő illegális bevándorlók és az őket állítólag felbujtó, segítő, 88. évében járó magyar származású amerikai pénzemberrel szemben, valahogy elsikkad a tény, hogy még mindig Európa szegényei közé tartozunk.

   Bár némileg csökkent, továbbra is óriási a különbség az Európai Unió leggazdagabb és legszegényebb országa, Luxemburg és Bulgária között. Magyarország a lista utolsó negyedében található – derül ki az Európai Unió statisztikai hivatala (Eurostat) által kedden kiadott, előzetes jelentésből.

Bővebben...

Szombattól még több vonat jár a Velencei-tónál

vonat kerekpar origo huEgy-egy kánikulai hétvégén rengetegen szállnak le a vonatokról a velencei-tavi állomásokon és estefelé zsúfolt peronokon várják a hazafelé induló vonatokat az utasok. Szerencsére a MÁV illetékesei is észrevették a zsúfoltságot, és változtattak a menetrenden.

   Életbe lépett szombaton a MÁV-Start nyári vasúti menetrendje, amely augusztus 26-áig érvényes. Ebben az időszakban a vasúttársaság több járatot és korszerűbb szerelvényeket közlekedtet főleg a Velencei-tó és a Balaton térségében.

Bővebben...

A nyaralók biztonságáért járják a tavat

vizbol mentesA meleg napokon oly csábító a Velencei-tó vize, még az is bemegy fürödni, úszni, aki ritkán szokott, vagy kenut, kajakot, vízibiciklit bérel és nekivág a kalandra csábító víznek. A program csodálatos mindaddig, amíg az emberi fegyelmezetlenség, vagy az időjárás meg nem változtatja az idilli állapotot.

   A Velencei-tavon fokozott ellenőrzést kezdtek a vízirendőrök. Főleg azt nézik, hogy a hajósok betartják-e a biztonsági előírásokat, a fürdőzők pedig figyelembe veszik-e a viharjelzést. Figyelmeztetnek, büntetnek, és ha kell, mentenek is – tudta meg a Híradó.hu.

Bővebben...

Nyugdíjasok munkavállalása: kezd helyreállni a rend

oreg dolgozo robertnicholson infoIgen komoly felzúdulást okozott a kormány döntése, amikor a közalkalmazottak esetében megtiltotta a nyugdíj melletti munkát. Pontosabban, azoknak a nyugdíjas közalkalmazottak, köztisztviselők, akik tovább akartak dolgozni, le kellett mondaniuk a nyugdíjukról. Aztán még ott volt egy másik korlátozó szabály is.

   A munkaerőhiány kezelését szolgálhatja az, hogy a kormány élénkíti majd a nyugdíjasok foglalkoztatását – hangzott el a csütörtöki Kormányinfón ahol az is kiderült, hogy egy fontos korlátozást eltöröl majd a kormány.

Bővebben...

Kevesebb cukorral üdít majd az üdítő

uditoital cukor rte ieKövér, de legalábbis túlsúlyos nemzet a magyar és ehhez hozzájárul a túlzott cukorfogyasztás. Sokan nem tudják, de akkor is hatalmas mennyiségű cukrot fogyasztanak, amikor frissítőként, szomjoltóként megisznak egy üdítőitalt.

   Az alkoholmentes italok átlagos cukor- és kalóriatartalma 2020 végére 50 százalékkal lesz kisebb a 2010-es értéknél a Magyar Ásványvíz, Gyümölcslé és Üdítőital Szövetség csütörtökön közzétett önkéntes vállalása szerint.

Bővebben...

Nem lett volna szabad megtörténnie: meghalt Kozma Ágnes

kozma agiOly elképzelhetetlennek tűnt a szomorú hír, hogy több forrásból is ellenőriznem kellett. Sajnos ezúttal nem egy rosszindulatú fake news-ról, egy buta álhírről volt szó. A velencei-tavi térségi televíziónak, a Tó Tévének egykori szerkesztője, műsorvezetője itt hagyott bennünket.

   A Fehérvár Médiacentrum, tette közzé azt a megdöbbentő hírt, miszerint alig két hónappal 50. születésnapja után, június 12-én elhunyt Kozma Ágnes újságíró.

Bővebben...