Oldalletöltések száma: 7028966
2018. augusztus 17. péntek 08:55,
Jácint napja van.

Strandon is kiváló olvasmány lehet a Gondola-t

velenceitaviIrodalmigondolatMa bárki a világ sokezer újságjának híreihez juthat jószerével ingyen, vagyis a többség úgy véli, hogy nem éri meg pénzt adni a nyomtatott lapokért. Így hát nem kevés bátorság kell egy nyomtatott, ráadásul irodalmi folyóirat indításához. Tiszteletet érdemelnek, akik a kultúra terjesztése érdekében ebbe belevágnak.

   Augusztus közepén sajtótájékoztatón mutatták be az alkotók Velencei-tavi Irodalmi Gondola-t című ingyenes kulturális újságot, melyet az Agárdi Termálfürdő finanszírozott és adott ki.

Bővebben...

Lesz nyugdíjprémium, az összegére még várni kell

nyugdijpremium mno huMostanában mindenki örömmel értesülhet a magyar gazdaság szárnyalásáról, arról, hogy a bérek igen komolyan növekszenek, még ha így is csak távolról követik a nyugati jövedelmeket, de ennek a kiváló időszaknak a nyugdíjasok csak kevésbé nyertesei. Igaz, azért nekik is csurran-cseppen valami.

   Amennyiben a gazdasági növekedés lehetővé teszi, a nyugdíjasok az idei évben is számíthatnak nyugdíjprémiumra – közölte csütörtök reggel a Pénzügyminisztérium, amely szerint ennek összegéről és kifizetésének idejéről ősszel születhet döntés. Az információról a Napi.hu írt.

Bővebben...

Ennek Vörösmarty is örülne

vorosmarty emlekmuzeum velenceito huKápolnásnyéken áll egy épület, amelyet némi keresgélés után lehet megtalálni, de nagyon is érdemes felkeresni, hiszen a látogató szembesülhet költőóriásunk, Vörösmarty Mihály életének emlékeivel.

   A Szózat 1800-ban Pusztanyéken született szerzőjére vonatkozó dokumentumok, korabeli használati tárgyai a barokk stílusú egykori tiszttartói házban tekinthetők meg. A Feol.hu információ szerint az emlékmúzeumot hamarosan felújítják.

Bővebben...

Tour de Hongrie: útlezárások a Velencei-tónál

tour de hongrie 1 tourdehongrie huAkik szeretik tévén nézni a francia háromhetes kerékpáros körverseny, a Tour de France, a spanyol Vuelta a Espana, az olasz Giro d’Italia, vagy éppen a világ más tájain megrendezett nagy viadalok látványos közvetítéseit, láthatják, hogy ezek a versenyek mindenfelé jelentős útlezárásokkal, forgalomkorlátozásokkal járhatnak. Jó hír, hogy már nekünk is van egy komoly körversenyünk.

   A Tour de Hongrie idén szintet lépett, mert megjelentek a versenyen a profi csapatok is. Bizonyára sokan állnak majd ki az utak mellé, hogy szurkoljanak a drótszamarazóknak, és vélhetően nem lesznek kevesebben azok sem, akik emiatt csúnyákat fognak mondani. A kerékpárverseny ideje alatt ugyanis a Velencei-tó mellett is lesznek forgalomkorlátozások – hívta fel rá a figyelmet a Police.hu.

Bővebben...

Vittek mindent, személyit, mobilt, pénzt

strandlopas 1Furcsa viszonyban vagyunk a biztonsággal. Lakásunk ajtajára biztonsági zárat, rácsot szereltetünk, autónkba különféle lopásgátlókat építtetünk, védjük – már, aki – adatainkat a számítógépünkön, vagyis tudjuk, hogy óvni kell értékeinket, de ez a tudás csak a strandig tart, ahol mindössze egy törölközővel takarjuk le vagyontárgyainkat, míg fürödni megyünk.

   Ezt jól tudják azok a tolvajok, akik a strandi lopásokra szakosodnak. A napokban szerencsésen végződött az áldozatok szempontjából a bűnözök akciója, hiszen a gárdonyi rendőrök rövid időn belül elfogták azt a két férfit és női társukat, akik fürdőzők értékeit gyűjtötték be egy velencei strandról – írta a Police.hu.

Bővebben...

Olcsó a magyar gáz és villany ára az EU országok többségéhez képest

csekk internetValljuk meg rezsicsökkentés ide, vagy oda, a magyar emberek zöme drágának tartja a hazai energiaárakat. Amikor megérkezik a havi gáz-, vagy villanyszámla, sokan szisszennek fel, pedig mint kiderült, sok országban irigyelnek bennünket ezekért az árakért. Igaz, mi meg őket a jövedelmükért.

   Első alkalommal tett közzé összehasonlítható adatokat az EU országainak energiaárairól az Eurostat. Korábban csak egy bizonyos fogyasztási tartományt vizsgáltak, de most már pontosan össze lehet vetni a tagállamok háztartásainak terheit – olvasható az Euronews.com hírében.

Bővebben...

Ha tönkreteszik a nyaralásunkat, fizetniük kell

repuloter csomagok pommietravels comNapjainkban nagyon sokan indulnak repülővel útra, hogy pár napot eltöltsenek egy távolabbi városban, tengerparton. Sajnálatos módon az elmúlt hetekben mind többen tapasztalták, hogy a légitársaságok közül néhány, ha érdeke úgy kívánja, csomagok nélkül szállítja el az utasokat, vagy éppen a repülőtéren hagyja őket, akiknek így akár a teljes nyaralásukat is tönkreteszik ezzel.

   A légi utasok közül kevesen élnek jogaikkal, amikor valamilyen hátrányt szenvednek a repülőút során, pedig több száz eurós kártérítést is járhat, amennyiben ez a légitársaság hibájából történt – hangzott el a Kossuth Rádió egyik műsorában.

Bővebben...

Háromezren úsztak egy nagyot a Velencei-tóban

velenceito atuszas hirtv huHa ezen a nyáron valamikor is jó volt csobbanni a Velencei-tó vizében, akkor ez az elmúlt hétvégére esett. A kánikula a legmelegebb nyarakat idézte, a tó vize a levegő hőmérsékletéhez képest volt hűsítő, hiszen a maga 27, majd 28 fokával már minden volt, csak hideg nem.

   Fürödni, a vízben játszani kiválóan lehetett, de az úszni már nehezebben volt a meleg vízben.  Pedig nagyon is sokan választották az úszást szombati programjukként, ugyanis mitegy háromezren neveztek be az idei eseményre Gárdonyban, ahonnan elrajtoltak és ahova célba értek a Velencei-tóúszás résztvevői – tudósított az eseményről a Hírtv.hu.

Bővebben...

Autók vizesárokban, tűzoltók halászcsizmában

autok arokban dinnyesnel feher katasztrofavedelem huVizes napjaik voltak a tűzoltóknak és rendőröknek. Akár még jó is lehetett volna mindez számukra a nagy hőségben, ha nem éppen bajbajutottakat kellett volna menteniük. Mindkét eset kialakulásában közrejátszott a figyelmetlenség.

   Összeütközött két személygépkocsi augusztus elsején, szerdán délelőtt a 7-es főúton, a dinnyési halastónál. Mindkét autó a vízelvezető árokban állt meg, az egyik az oldalára dőlt – írta a Fejér.katasztrófavédelem.hu. Előző nap pedig embereket kellett menteni a Velencei-tóból, erről a Police.hu tájékoztatott.

Bővebben...

Készült egy programterv, de mi lesz velünk a kórházban?

korhaz veszpremkukac huNyilvánvalóan egy betegség megelőzése midig és jelentősen olcsóbb, mint annak gyógyítása, ahogy nehezen ellenőrizhető, végrehajtható irányelvek meghirdetése is kevesebbe kerül, mint modern, jól felszerelt egészségügyi intézményeket létrehozni, orvosokat, egészségügy dolgozókat nyugat-európai bérrel megfizetni.

   Az alkohol-, a sófogyasztás, a dohányzás csökkentését, a magas vérnyomás, az anyagcsere betegségek mérséklését, a sportolási kedv növelését tűzte ki célul a Népszava információi szerint az új népegészségügyi program – írta a Napi.hu.

Bővebben...