Oldalletöltések száma: 6351897
2018. április 26. csütörtök 05:55,
Ervin napja van.

Ha április vége, akkor Agárd

halvad 2018Ahogy arról a Vé már beszámolt, pénteken kezdődik a tizenegyedik agárdi gasztrofesztivál és ezúttal a tavalyi hideggel és esővel szemben előreláthatóan az időjárás is kedvez majd az ötnapos szezonnyitó nagy rendezvénynek.

   A Velencei-tó hagyományos szezonnyitó kulturális és gasztronómiai fesztiválja, a Velencei-tavi Hal-, Vad-, Bor- és Pálinkafesztivál kiemelt gasztro kiállítói között lesznek a Velencei-tó körüli pincészetek, Agárd és a régió pálinkafőzdéi, valamint az Aranyponty Halászati Zrt.

Bővebben...

Sajtószabadság: még mindig van lejjebb

sajtoszabadsag seenews comA választás előtt az egyik, önmagát kemény kormánypárti szavazóként jellemző Facebook felhasználó azt vetette a közösségi portál nem kormánypárti facebookosai szemére, hogy rendre az elvesztett sajtószabadságot siratják, pedig még egyetlen újságírót sem zárt írása miatt a hatalom börtönbe.

   Ez igaz, de a sajtószabadságot sokféleképpen lehet korlátozni. Például a nem kormánybarát média anyagi ellehetetlenítésével, öncenzúrára kényszerítéssel. A legfrissebb, cseppet sem szívderítő adatokról a Hvg.hu írt.

Bővebben...

A látvány mindent megér, még három darab százast is

velencei kilato mtiIgazi sláger kirándulási célpont lett az új velencei kilátó, sokakat vonz az ízléseket megosztó, de mindenképpen érdekes új létesítmény és a róla kitáruló szépséges látvány. A látogatók egy része ugyanakkor csalódva veszi tudomásul, hogy szép kilátásért fizetni kell.

   Sokáig kérdéses volt, hogy az építtető Vadex Zrt., vagy a velencei önkormányzat üzemelteti-e az új kilátót. Az nem volt vitás, hogy a látogatásáért fizetni kell, mert az építmény fenntartása komoly költséggel jár – írta meg a Fejér Megyei Hírlap online.

Bővebben...

Távoli utódaink korában a tehén lehet a legnagyobb állat

elefant rinoceropsz change orgMár az óvodások is tudják, hogy melyek a legnagyobb emlősállatok a Földön. Például a bálnák, rozmárok, elefántok, orrszarvúak, vízilovak, tigrisek, bölények és a felsorolás még hosszan folytatható. Hogy meddig marad ez így, rajtunk múlik.

    A nagytestű állatok pusztulása akkor kezdődött, amikor az emberek kivándoroltak Afrikából, és ha a folyamat folytatódik, évszázadokon belül a szarvasmarha lehet a legnagyobb emlős a Földön – írta az MTI híre nyomán a 24.hu.

Bővebben...

Emberséges a magyar kormány, csak nem akarja, hogy megtudják

befogadó igazolvany abcug huMiközben a kormányzat – legalábbis propaganda szinten – kíméletlenül elzárkózik a más kultúrájú, vallású országokból, a háborúkból menekülő emberek befogadásától, mint kiderült, titokban messze emberségesebben viselkedik.

   Az Index.hu bukkant rá az Eurostat elemzésére, amelyből kiderül, 2017-ben 538 000 menedékkérőt fogadott be az unió 28 tagállama, ami negyedével kevesebb, mint volt 2016-ban.

Bővebben...

A tűzoltók már felkészültek, rajtunk múlik, kell-e dolgozniuk

tutoltok balesetnel minalunk huAz elmúlt évek statisztikai adatai alapján kijelenthető, hogy Magyarországon évről évre emelkedik a közlekedési balesetekkel kapcsolatos műszaki mentések száma. A tűzoltók tudásának frissítése, naprakészen tartása érdekében országos képzéssorozat kezdődött, amelynek egyik állomása Székesfehérvár volt.

   Ahhoz, hogy a készenléti állomány tagjai a közlekedési balesetekkel kapcsolatos káresemények felszámolását a lehető leghatékonyabban hajtsák végre, elengedhetetlen tudásuk naprakészen tartása – írta a Fejér.katasztrófavédelem.hu.

Bővebben...

Ha nincs előzetes értesítés és megfelelő igazolvány, nem árt gyanakodni

csengetes hirosveny huSzinte minden napra jut egy csalássorozat híre, olyan sokan utaznak a könnyen becsapható emberek pénzére. Az emberek a szolgáltatók munkatársaiban megbíznak, éppen ezt akarják kihasználni azok, akik szakembernek adják ki magukat. Ezúttal éppen egy másik cég munkatársai teszi mindezt.

   Az E.ON nevével visszaélve téveszthetik meg a lakosságot Fejér megyében – közölte a társaság csütörtökön az MTI-vel, miután az elmúlt napokban erre utaló bejelentés érkezett ügyfélszolgálatukra.

Bővebben...

Wangiri, avagy egy csörgés és leteszik

wangiriA lenyúlásoknak átveréseknek se szeri se száma. Volt, mikor nigériaiak elektronikus levelekkel bombáztak minket, hatalmas nyereséggel kecsegtetve, máskor kölcsönt kértek tőlünk ígérve, hogy búsás kamattal fizetik vissza. Most (ismét) a telefonos csalások idejét éljük.

   Sokan tartanak attól, hogy ha egy ismeretlen számról érkező hívást fogadnak, akkor ezért súlyos árat fizethetnek. Ez nincs így. A gyanús külföldi hívás fogadása nem növeli az előfizetői számlát, de ezeket a számokat nem szabad visszahívni, mert csalási kísérlet is állhat mögöttük.

Bővebben...

Trükkösen kampányolt az állampárt mellett, kapott némi büntetést

valasztas szoljon huA velencei-tavi települések nem szoktak a híradásokba kerülni a választási rendellenességek, csalások híreivel, ezúttal viszont ez történt. Pákozdon a polgármester szeretett pártja választási sikerét nem akarta a véletlenre bízni.

   A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) az utóbbi hetekben több eljárásban is elérte, hogy a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) igazat adjon a választópolgároknak a választási eljárás törvényességével kapcsolatos kifogásaik miatt. Ezek egyike a pákozdi eset volt – derül ki a TASZ közleményéből.

Bővebben...

Májustól korán kell érkezni Velencére annak, aki parkolni is akar

behajtani tilosAz idegenforgalmi főszezonban igen nagy népszerűségnek örvend a Velence Korzó és homokos szabadstrandja Velencén. A létesítmény parkolóhelyeinek száma messze kevesebb, mint ahányan autójukkal ott kívánnak parkolni. Ők eddig a környező utcákban kerestek szabad helyet. Májustól ez már nem fog sikerülni.

   Május 1-jétől „Mindkét irányból behajtani tilos” közlekedési jelzőtáblákat helyeztet ki az önkormányzat a Tél, Ősz, Nyár, Tavasz, Szél, Rózsa, Vihar és Viola utcákban. A tilalom május 1-jétől szeptember 1-jéig lesz érvényben.

Bővebben...