Oldalletöltések száma: 8215967
2019. február 20. szerda 22:09,
Aladár és Álmos napja van.

Nincs mese, égni fog a télboszorka

velencei karneval 2017Bár a napok óta tartó koratavaszból éppen szombatra csöppenünk vissza a téli világba, legalábbis az előrejelzések szerint, a Velence Korzón elbúcsúztatásra gyűlik majd össze az érdeklődő közönség a hagyományos velencei karnevál alkalmából.

   A középkori piactéren sok más mellett hagyományos télboszorka égetés is lesz és vallószínűleg sikerrel, mert ha minden igaz két nappal később már megint melegebbre vált majd az idő.

Bővebben ...

Ez borvidék, jelzik a barna táblák

barna tablak 2Több mint egy héttel ezelőtt fedezhették fel a figyelmes autósok a Velencei-tó felé futó úton azt a barna alapon fehér betűkkel írt tájékoztató táblát, amely a borhoz és bortermeléshez kötődik és egy sokak által még nem ismert tényről tájékoztat.

   Összesen tizenöt darab idegenforgalmi tájékoztató táblát állított fel a Velencei-tó Körzeti Hegyközség a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Fejér Megyei Igazgatóságának együttműködésével a Velencei-tó körüli közutak bevezető szakaszaira. A táblák az Etyek-Budai borvidék déli hegyközségének területeit jelölik.

Bővebben ...

Ez már majdnem a 21. század a Déli pályaudvaron

deli palyaudvar info hhirek prim huBár a rendszeresen ingázók általában fejből tudják a menetrendet, számtalan olyan eset adódik, amikor jó lenne az állomásokon felvilágosításhoz jutni. A Velencei-tó térségéből sokan járnak vonattal a fővárosba, számukra lehet jó hír, hogy ha szükséges, könnyebben juthatnak friss információkhoz.

   Három nagyméretű, ipari üzemre alkalmas, vandálbiztos LCD-monitor segíti az utasok tájékoztatását a budapesti Déli pályaudvaron – közölte a Mávinform az MTI-vel.

Bővebben ...

Lehet, hogy a Velencei-tóhoz jön a repülős látványosság

red bull air race autonavigator huSokakat vonz évről évre az a hatalmas repülős esemény, amely a főváros közepén, a Duna fölött zajlik, és a nagyvilágban sok tévétársaság közvetíti. Vitathatatlanul nagy a reklámértéke, de még nagyobb a megosztottság abban, hogy vajon egy ilyen zajos, sok kényelmetlenséggel járó eseményt el-kell e viselniük a budapestieknek?

   Budapest főpolgármestere kedden jelentette be, hogy ha lesz is 2019-ben Red Bull Air Race Magyarországon, azt biztos nem a főváros közepén rendezik meg, mert – ahogy mondta – akármilyen sikeres ez a rendezvény, ilyet nem lehet a budapestiekkel csinálni – írta az Index.hu.

Bővebben ...

Másfél kilométernyi kerékpáros biztonság Velencén

kerekparut uj velencen feol hu6Velencén végre összenő a kerékpárút – írtuk novemberben annak nyomán, hogy kiderült, komoly összeget kapott a város a hiányzó kerékpárútszakasz megépítésére.

   A Széchenyi program keretein belül kapott 170 millió forintot kerékpárút fejlesztésre Velence – hangzott el a projektet lezáró sajtótájékoztatón, csütörtökön Velencén.

Bővebben ...

Egy halott, három összetört autó Agárdnál

baleset agardnal police huAz Agárdot Székesfehérvárral összekötő főút nem tartozik a legveszélyesebb útvonalak közé, mégis több alkalommal is súlyos baleset helyszíne volt ez az útszakasz. Talán a nyugalma, hosszú egyenesei altatják el a figyelmet.

   Nem lehet eléggé figyelni vezetés közben, ezt az örökérvényű igazságot erősíti a mostani eset is, amikor a köd vált cinkostársává a figyelmetlenségnek. Szerdán Agárd és Dinnyés között három személygépjármű ütközött össze, halálos áldozattal – tudatta a Police.hu.

Bővebben ...

Díjjal ismerték el a vízszolgáltatót

viz ivo

A Velencei-tó térségében, ahogy hazánk nagyon sok településen, kis- és nagyvárosban is teljesen magától értődő, hogy lakásokban mindig van vezetékes víz, amelyből bármikor bátran ihatunk is, és biztosak lehetünk abban, hogy a víztől nem leszünk betegek.

   Ez mindenképpen a szolgáltatás, a szolgáltató jó minőségét igazolja. A velencei-tavi településeken is szolgáltató Dunántúli Regionális Vízmű Zrt., tevékenységéért rangos szakmai elismerésben részesült – tudta meg a Feol.hu

Bővebben ...

Nem segíti a nádvágást az olvadó jég a Velencei-tavon

nadaratas part mellettAhhoz, hogy évente megújuljanak a Velencei-tó nádasai, minden évben a szakemberek által kijelölt területeken le kell, pontosabban kellene aratni a nádat. Ez nagy hidegben és vastag jégen biztonságosan megtehetik a nádvágók, de az olyan teleken, mint az idei, egyáltalán nem könnyű teljesíteni a feladatot.

   Február közepére-végére kell befejeződnie a nádaratásnak a Velencei-tavon, hogy a márciusban költő madarakat már ne zavarják – írta az Fmc.hu

Bővebben ...

Ha nem is csökkent, de legalább nem nőtt a kövér gyerekek száma

gyerek kover travelforobesity com Sok szülő úgy érzi, hogy akkor cselekszik helyesen, ha állandóan eteti a gyermekét és engedi, hogy sok édességet, szénhidrátot fogyasszon a számára szükséges zöldségek, gyümölcsök, fehérjék helyet. Nem csoda, hogy a gyerekkori elhízás tekintetében is élenjárók vagyunk Európában. Vagy csak voltunk?

   A különböző jogszabályi változtatásoknak és a szakmai összefogásnak köszönhetően megtorpant a magyar gyerekek körében a túlsúlyosok aránya – hangzott el egy szakmai konferencián csütörtökön, Budapesten. A gyerekkori elhízás a kövér gyerek látványán túl számtalan veszélyt jelent, például epekövek kialakulását is.

Bővebben ...

A hír igaz, sok nyugati gyártó szerint a kelet-európaiaknak a gyengébb is jó

szupermarket berlinben tagesspiegel deSokaknak, akik külföldön is szoktak vásárolni, feltűnt, hogy az a termék, amelyet ott és itt is megvett, valahogy nem ugyanolyan. Megszólalásig azonos a csomagolás, a kinézet, csak a tartalom tűnik a nyugatihoz képest szegényesebbnek. Eddig azt hihettük, hogy ez csak egy tévhit, de mint kiderült, nem az.

   Az Európai Bizottság (EB) Közös Kutató Központja által elvégzett tesztek előzetes eredményei alapján tényleg rosszabb minőségű élelmiszert kapnak azonos márkanévvel és csomagolással a kelet-európai tagállamok vásárlói. A termékek egyharmada bukott meg a teszteken – írta a Népszava.

Bővebben ...