Oldalletöltések száma: 8657267
2019. április 18. csütörtök 20:17,
Andrea és Ilma napja van.

Újból lehet majd technikumba járni

technikum dziennikwschodni plAz ember úgy érzi, hogy egy időgépben ül, amely spirálban halad körbe, időről időre elér az előző körben már érintett pontjához, csak egy kicsit magasabban jár. Ilyen érzése lehet annak, aki a divatot figyeli, vagy a politikát, jelen esetben pedig az oktatást, amelyben a szakemberek visszatérnek oda, ahol már jártunk.

   A szakképzés megújítása érdekében 2020 szeptemberében a mostani szakgimnáziumok ötéves technikummá, a szakközépiskolák pedig hároméves szakképző iskolákká alakulnak – hangzott el az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) budapesti sajtóbeszélgetésén, amelyen a Szakképzés 4.0 stratégiát ismertetették.

Bővebben ...

Velencén mostantól másként működik a lomtalanítás

lomtalanitas szeretlekmagyarorszag huA lomtalanítás sajátságos esemény hazánkban. A meghirdetett időpont előtt az adott utcákban lakók elkezdik kihordani a házuk előtti területre a megunt, feleslegessé vált tárgyakat, a helyi szabályokban megengedett hulladékot, amelyre aztán újrafelhasználók serege veti rá magát.

   Éppen ebből a szinte már zaklatásnak tűnő böngészésből, bogarászásból van elege sokfelé a lakosoknak. Lehet, hogy ez is kiváltó oka volt, hogy soron kívüli testületi ülésén módosította hulladékgazdálkodási rendeletét Velence, amely nyomán jelentős mértékben módosultak a lomtalanításra vonatkozó helyi szabályok – tudta meg a Feol.hu.

Bővebben ...

Fát ültettek a rendőrök a Bűnmegelőzés Napján

bunmegelozes faja police huIdén első alkalommal ünnepeltük április 12-én a Bűnmegelőzés Napját. A bűnmegelőzést Magyarországon a Nemzeti Bűnmegelőzési Stratégiáról szóló határozat emelte a kiemelten fontos feladatok sorába.

   A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési előadói faültetéssel ünnepelték a bűnmegelőzés napját – olvasható a Police.hu oldalon.

Bővebben ...

Hatalmas, látványos és korszerű a gárdonyi rendőrkapitányság új épülete

gardonyi kapitanysag kulcsa police huHa valamire rámondhatjuk, hogy megérett rá az idő, akkor az biztosan a mind több feladatot ellátó Gárdonyi Rendőrkapitányság elavult épületének újra cserélése. Mindehhez persze hely és sok pénz is kellett. Tegnaptól már hivatalosan is méltó körülmények közé kerültek a Velencei-tó és térségének rendőrei.

   A gárdonyi rendőrök felügyelik Baracska, Ercsi, Gárdony (Agárd, és Dinnyés), Gyúró, Kajászó, Kápolnásnyék, Martonvásár, Nadap, Pákozd, Pázmánd, Ráckeresztúr, Sukoró, Szabadegyháza, Tordas, Vál, Velence, Vereb és Zichyújfalu települések közrendjét, intézik a közbiztonsággal kapcsolatos ügyeit. Tegnaptól új épületben tehetik mindezt.

Bővebben ...

Általában természetes, most örömhír: már lehet vetni

gabonavetes mezohir huA mezőgazdasághoz mit sem értő városlakó számára egyszerű a képlet. Ha elfogy otthon a kenyér, be kell menni az egyik erre szakosodott boltba és venni valamelyiket a sok közül. Sajnálatos tény viszont, ha nem terem kenyérhez való gabona, az egész ügylet dugába dőlhet. A hazánkat sújtó régen látott aszály e rémképet vetítette előre.

   Szerencsére mindez már a múlté. Már ugyanis lehet vetni a Dunántúlon a hétvégi esőzésnek köszönhetően, ugyanakkor a csapadékhiány az Alföldön hátráltatja a tavaszi szántóföldi munkákat – közölte a Gabonatermesztők Országos Szövetségének elnöke hétfőn az MTI érdeklődésére.

Bővebben ...

Nyolcvanhatan mutatják meg, mit tudnak

fejer megyei kortars kiallitas fejervar huHa valamiben jól áll Magyarország, akkor a tehetségek számában biztosan. A számtalan kiváló szakember, tudós mellett igen szép számmal vannak tehetséges művészeink, jószerével valamennyi művészeti ágban. Vélhetően a lehetőségek okán is a legtöbben az ipar- és képzőművészetekben mutatják meg kivételes tudásukat.

   Nyolcvanhat kortárs alkotó művei láthatók a pénteken megnyílt Fejér megyei tárlaton, a székesfehérvári Csók István Képtárban.

Bővebben ...

Itt az idő a konvektorcserére, egy részét az állam állja

gazkonvekto vatera huNagyon sok magyar háztartásban vannak elavult, éppen ezért nagy energiaigényű háztartási gépek, fűtő alkalmatosságok, amelyek korszerűbbre cserélésére a családoknak egyszerűen nincs elég pénze. Rajtuk segít a rendre megismétlődő pályázat.

   Az Otthon melege program tíz alprogramja keretében eddig 300 ezer háztartás korszerűsítését támogatta az állam. Kétmilliárd forintos kerettel, 60 százalékos támogatási intenzitással, és pályázónként 750 ezer forintban maximált elnyerhető összeggel hirdetik meg azOtthon melege program konvektorcsere alprogramját.

Bővebben ...

Kettest érdemel az egészségügy a betegek szerint

korhaz 24 huAkinek egészségi állapota miatt időnként, vagy rendszeresen orvoshoz kell járnia tudja, hogy az egészségügyi ellátórendszer ezer sebből végzik. Ezek persze lehetnek egy-egy sikertelen kezelés, vagy hosszú várakozás utáni rossz élmények is, de ha már sokak tapasztalata ez, akkor a döntéshozóknak figyelembe kellene mindezt venniük.

   A többségnek lesújtó véleménye van az orvosi ellátásról, tart a betegségtől, de azért nem szívesen adna pénzt magánbiztosításra – írta Népszava.hu egy friss felmérés eredményéről.

Bővebben ...

Uniós pénzből táplálkozhatnak helyesen a magyar diákok

gyumolcsevo gyerek hcap europe bgEgy jól behatárolható politikai kör és szimpatizánsai versenyt szidják idehaza az Európai Uniót, miközben persze ők is haszonélvezői az uniós büdzséből hazánkba áramló euró-százmillióknak. Most például az iskolások helyes táplálkozását finanszírozza nagyvonalúan a sokat szapult szövetség.

   Nemrég fogadta el az Európai Bizottság a jövő tanévre vonatkozó uniós iskolagyümölcs-, iskolazöldség- és iskolatejprogram részletszabályait. Hazánk 1,8 milliárd forintot kap erre.

Bővebben ...

Megkezdődött a sárga csekk leépülése

sargacsekk siklosihirek huManapság, ha az ember levelet kap, akkor az többnyire a jellegzetesen hosszúkás, téglalap alakú, amelyben szinte mindig ott lapul egy befizetendő csekk is. Az ember ilyenkor elballag vele a postára, vagy kedvenc bankjába és befizeti a befizetni valót. Mostantól ezt már nehezebben teheti meg a legismertebb hazai bankban.

   Megszűnt a készpénz-átutalási megbízások, úgynevezett sárga csekkek befizetési lehetősége az OTP Bank fiókjaiban április 1-jével – tette közzé a hitelintézet hétfőn, a Facebook-oldalán.

Bővebben ...