Oldalletöltések száma: 8450367
2019. március 23. szombat 05:54,
Emőke napja van.

Nem a fogyás legjobb módja a reggeli elhagyása

reggeli nelkul landellpp comSokan elégedetlenek az alakjukkal, testsúlyukkal és igyekszenek lefogyni. De a fogyás nem egy egyszerű kaland, tudatosság, kitartás és elszántság kell hozzá, ráadásul, a kívánt testsúly elérése után is fegyelmezettnek kell lenni, mert a kilók varázslatos gyorsasággal települnek vissza.

   Vannak, akik fogyni vágyásuk miatt, mások étvágytalanok olyankor, vagy a reggeli rohanás miatt nem reggeliznek, de tény, hogy tízből három magyar ember teljesen kihagyja az egyik legfontosabb főétkezést, a reggelit – írta a Napidoktor.hu.

   Az egészséges reggeli nem luxus, nem kell ahhoz többórás szertartás ébredés után, hogy a szervezetünk hozzájusson a napindításhoz szükséges legfontosabb tápanyagokhoz. Mégis vannak olyan tévhiteket, amelyekkel sokan igazolni akarják a reggeli elhagyását.
   Akadnak, akik úgy vélik, ha nem reggeliznek, lefogynak. Bár már óvodában megtanították a mondást, hogy reggelizz úgy, mint egy király, sokan arra hivatkoznak, hogy délelőtt egyáltalán nem éhesek, vagy éppen úgy hiszik, hogy hatékonyabban fogynak, ha kihagyják ezt a főétkezést. Valójában pont fordítva igaz, hiszen a reggeli kihagyásával számos vitamintól és hasznos energiaforrástól fosztják meg a szervezetünket, amit nem is tudnak pótolni a nap folyamán.
   Az ideális reggelinél fontos, hogy változatos tápanyagokat tartalmazzon, így egyaránt része legyen gabona, valamilyen teljes értékű fehérjeforrás, például joghurt vagy tojás és gyümölcs, zöldség.
   Ugyancsak sokan vélik úgy, hogy reggelire elég bekapni pár falatot. Pedig a reggeli nem nassolást jelent, hanem főétkezés, így nagyon fontos, hogy miből és mennyit fogyaszt valaki a napindításhoz. Ha nincs elég idő reggel a reggeli elkészítésére, érdemes a hétvégén egy nagyobb adag péksüteményt lefagyasztani, amelyek közül egyet-kettőt reggelente csak be kell dobni a sütőbe pár percre, és kész is a friss gabonaféle.
   Sokak reggelijét alkotja valamilyen péksütemény és egy pohár gyümölcslé, de annak, aki a cukor- és kalóriabevitelére figyelni akar, nem biztos, hogy ez a legjobb megoldás. Már a reggelinél is érdemes arra törekedni, hogy minél kevesebb hozzáadott sót és cukrot fogyasszon a reggeliző – olvasható a Npidoktor.hu oldalon.