Oldalletöltések száma: 6351891
2018. április 26. csütörtök 05:55,
Ervin napja van.

Nem zárható ki, hogy bőrrákot okozhat a tetoválás

tetovalt ferfiElképesztően sokan viselnek tetoválást a testük valamely felületén, vannak, akik diszkréten, a ruhák által takart helyen, mások hivalkodóan, akár az egész testüket is ellepő módon.

   Lehet-e valaki bőrrákos azért, mert tetoválást visel? Egy új vizsgálat szerint a tetováló tinta a bőrből a nyirokcsomókba jut, ahol azok krónikus megnagyobbodását okozza – írta a Drportal.com a Mescape.com cikke alapján.

Bővebben...

Nincsenek elhagyott madárfiókák, még ha azt is hisszük

madarfioka kvizmester. comAkinek van kertje, gyakran jár parkokba, vagy erdőkbe, tavasszal találkozhat olyan megható látvánnyal, amikor egy parányi madárfióka próbál elbújni egy bokor alá, vagy más módon távol jutni az embertől. A legtöbben ilyenkor úgy vélik, hogy egy szüleitől elkallódott, így halálra ítélt madarat látnak, ezért segíteniük kell.

   Gyakorlatilag nincsenek elhagyott madárfiókák, a szülök mindig a közelükben vannak, ezért semmilyen szituációban nem ajánlott hazavinni a fiókákat – hívta fel a figyelmet Orbán Zoltán, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) szóvivője az állami hírtévé keddi műsorában.

Bővebben...

Só, víz és kész a hatásos gyógyszer

sos vizes gargalizalas vripmaster comMa, a korszerű gyógyszerkészítmények világában elmaradottnak tűnik a régi, bevált gyógyászati praktikák alkalmazása, pedig az évszázados tapasztalatokon alapuló módszerek sokszor segíthetnek ki bennünket a bajból.

   Egy pohár, némi víz és só, csupán ennyire van szükség ahhoz az igen egyszerű és sokoldalú házi módszerhez, amely számos módon hathat pozitívan az egészségünkre – írta Healthline.com cikke nyomán a Házipartika.com.

Bővebben...

Már áprilisban megkezdődik a harc a csípőszúnyogok ellen a Velencei-tónál

szunyogirtasÚgy tűnik, kogy két-három nap alatt lezajlott a tavasz és máris a nyár kellős közepén járunk, még ha a meteorológia éppen e hétre ígér lehűlést. A fák, bokrok virágjai szinte egyszerre nyíltak ki és már a szúnyogoktól is tartanunk kell, pedig még mindig csak április van.

   Idén a tavalyinál másfél hónappal korábban, már hétfőn kezdődik az országos szúnyoggyérítési program – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) vasárnap az MTI-vel.

Bővebben...

Még hazudni is képesek a kutyák, ha finomságról van szó

kutya kolbasszal foundationsevents comValahogy ezt az állatokról nem feltételeztük volna. Mindeddig azt hittük, hogy a hazugság, fondorlatos megtévesztés csak az állatvilág csúcsán álló, magas intelligenciával, beszédkészséggel rendelkező ember sajátossága. Tévedtünk és mostantól jó lesz odafigyelni a kutyákra.

   A kutyák tudnak hazudni, ha valamit nagyon akarnak, derítette ki egy nemrég nyilvánosságra hozott kutatás. A svájci szakemberek 27 különböző életkorú kutyát képeztek ki arra, hogy meg tudják különböztetni az eltérő embertípusokat és ennek megfelelően viselkedjenek – írta a Kivultagasabb.blog.hu.

Bővebben...

Allergiásoknak nem árt védekezni, ömlik ránk a pollen

nyírfa viraga eletforma huNyilvánvalóan nem állunk messze az igazságtól, ha kijelenjük, a hosszúra nyúlt tél után szinte mindannyian örülünk a jó időnek. Sajnos sokan vannak, akik megszenvedik a kikeletet, a bokrok, fák virágzást.

   Az elkövetkező napokban a nyír pollenkoncentrációja továbbra is sokfelé elérheti a magas szintet, és elkezdődött a platán, a tölgy, valamint a bükk pollenszórása is –olvasható az Országos Közegészségügyi Intézet legfrissebb jelentésében.

Bővebben...

Ha okosan táplálkozunk, elkerülhetjük az időskori látásromlást

makuladegeneracio sciencezoom czAz emberek általában tudomásul veszik, hogy annak, aki idősödik, romlik a látása. Ennek számtalan oka lehet, sokat mi magunk idézünk elő a nem megfelelő életmóddal, tevékenységekkel, de van, amit nehezen kerülhetünk el és ez a makuladegeneráció.

   A makula, vagyis a sárgafolt az éleslátás helye, ez az ideghártya-terület felelős a kép észlelésekor az éles látásért, és ez az a terület, amely olvasóképességünket is biztosítja. A degeneráció a betegségnél az éleslátás helyén az ideghártya sejtjeinek pusztulását jelenti.

Bővebben...

Hálóruhájának cseréjét a többség nem nagyon sietteti

pizsama csere littlethings comA higiéniát szem előtt tartó ember jellemzője, hogy naponta rendszeresen tisztálkodik, zuhanyozik, vagy körültekintően megmosakszik. Sokan választják a napzáró zuhanyozást, hogy utána pizsamába, majd az ágyba bújjanak, mások a zuhanyozást reggelre halasztják, hogy üdén, tisztán kezdjék a napot.

   E szokások figyelembe vételével közel sem mindegy, ki, mennyi időnként cseréli a pizsamáját, hálóruháját. Egy brit felmérés szerint a férfiak átlagosan két hétig, míg a nők 17 napig viselik ugyanazt a hálóruhájukat, mielőtt kimosnák azt – írta a Házipatika.com.

Bővebben...

Rossz hír az éjszakai baglyoknak

ejszakai bagoly luxreview comKapcsolatokat, házasságokat tehet nehézzé, ha a pár egyik fele bagoly, a másik pacsirta típus, vagyis egyikük szeret éjszakázni, éjjel dolgozni, szórakozni, másikuk viszont már kilenckor az igazak álmát alussza, cserébe rendre hajnalban kezdi a napot. De nem csak a kapcsolatot veszélyezteti mindez, hanem az egyik fél életét is.

   Az éjszakai baglyok korábban halnak, mint a korán kelők – állapították meg amerikai és brit kutatók. Eredményeik szerint az éjszaka szélsőségesen aktívaknál a 6,5 évnyi kutatási idő alatt mintegy 10 százalékkal nagyobb volt a halálozás kockázata, mint a korai kelőknél.

Bővebben...

Már a szoptatást is népszerűsíteni kell

szoptatas parents comA szoptatás a világ legtermészetesebb dolga és egyúttal a legnagyszerűbb is, hiszen feltétlen és örök kapcsolatot létesítenek ezek a meghitt percek anya és gyermeke között. Vélhetően ezt az összefüggést mutatja a latin mamma szó, amely emlőt is jelent. Innen is eredhet a magyarban a kedveskedő mama megszólítás.

   Ennek ellenére a fejlett országokban sok nő igyekszik a lehető legrövidebb időszakra szorítani a szoptatást. Emiatt is újabb kampányt indított az Unicef és a WHO a szoptatás népszerűsítésére a világnak azon a részén, ahol ez nem természetes – írta az Euronews.com.

Bővebben...