Oldalletöltések száma: 5299364
2017. szeptember 23. szombat 21:56,
Tekla és Líviusz napja van.

Mielőtt rosszul lenne, elaludna, szagoljon!

auto illatosito ebay comAki rendszeresen vezet autót és hosszabb utakra is vállalkozik, biztosan találkozott már a hirtelen rátörő álmossággal. Az autóvezetők persze tudják, hogy ha becsukják a szemüket és elalszanak, akár meg is halhatnak, mégis oly vonzónak tűnik ilyenkor a pillanatnyi bóbiskolás.

   Sokan sokféleképpen küzdenek az elalvás ellen, például énekléssel, arcuk ütögetésével, az ablak lehúzásával. A brit tudósok arra jutottak, hogy bizonyos illatanyagok alkalmazásával hatékonyan vehetnénk fel a küzdelmet a közúti agresszió, a rosszullét és az álmosság ellen – írta a Vezess.hu.

Bővebben...

Gondolkodóba ejthet bennünket a rizsfőzés

rizsfozesA „brit tudósok” kezdetű mondatok mára hellyel-közzel szállóigévé váltak, és bizonyára számtalan kiváló felfedezést tettek a szigetország kutatói, a rizsfőzéssel kapcsolatos megállapításukat egyelőre nem tudjuk hova tenni, de elgondolkodni nem árt rajta.

   Az ipari szennyeződések és a korábban használt növényvédő szerek révén az igen mérgező arzén kerülhet az egyik legnépszerűbb élelmiszerünkbe. Egy kutatás szerint – amelyről korábban a Daily Mail-ben esett szó –, a káros toxin akár évtizedeken keresztül megmaradhat az elöntött rizsföldeken.

Bővebben...

Színesedik az élvezet, jön a rózsaszínű csoki és a kék bor

csoki rozsaszin eater com 001Az embernek vannak megrögzött elvárásai: a csokoládé legyen barna, vagy fehér, a bor vörös, rózsaszín(rosé), vagy fehér, a hús, meg a kenyér pedig a megszokott, bár sokféle színárnyalatú. Ha pedig az élelem ettől eltérően néz ki, azt többnyire elutasítjuk. Esetleg kalandvágyból megízleljük.

   A zürichi vezető csokoládégyártó, Barry Callebaut egy évtized alatt fejlesztette ki a rubin kakaóbabot, amelyből a rózsaszínű csokoládé készül, egy genfi start-up vállalkozás pedig kék színű borral állt elő.

Bővebben...

Még közelebb a biztonságos műtétekhez

mutetEgyetlen kósza fotont is képes érzékelni az az orvosi kamera, amelyet az Edinburghi Egyetem és a Heriot-Watt Egyetem kutatói fejlesztettek ki egy tüdőbetegségeket kutató projektjük során. Az első tesztek szerint az eszköz akár 20 centi szöveten keresztül is megtalálhatja a fényforrást – írta a 24.hu..

   A hírportál írása szerint a kutatók megoldást találhattak az endoszkópikus eszközök, kamerák, és a képalkotó eljárások drágasága, romlandósága ellen. Kamerájuk, amelyet ráadásul a betegágynál lehet használni, akár 20 centiméternyi szövet alól is képes érzékelni az endoszkóp fényét. Ezzel gyakorlatilag átlát az emberi testen, ráadásul jóval olcsóbbá teszi az ehhez hasonló orvosi beavatkozásokat.

Bővebben...

Hajszárító szórja a baktériumokat, legalábbis egyes szállodákban

hajszarito szallodai es aliexpress comA minap foglalkoztunk azzal, hogy éppen saját használati tárgyaink sodorhatnak bajba bennünket, mert fertőzést okozhatnak. Az agyontapogatott okostelefonunk, vécéülőkénk és a mosogatószivacsunk mellett is sok a fertőzésforrás a környezetünkben. Egy sokak által látogatott szállodában még nagyobb a veszély.

   Az ABC News mikrobiológusokat kért fel, hogy mérjék fel kilenc Los Angeles-i szállóban a helyzetet. Három olcsó, három középkategóriás és három luxushotel került górcső alá – írja a Turizmus Online.

Bővebben...

Samott-tégla lehet az új akkumulátor

tegla hotaroloManapság a legtisztábbnak az elektromos energiát tartja a világ, ezt mutatja az is, hogy mind több ország készül leszámolni a benzin és dízel hajtású járművekkel. Az elektromos energia felhasználásának legnagyobb megoldandó problémája jelenleg a tárolása. Az akku nem csak nehéz, de véges is a tárolókapacitása.

   Elektromos áramot akkumulátorokban lehet tárolni, különösen fontos a használatuk a szél- és napenergia esetén, amelyek nem állnak folyamatosan rendelkezésre, viszont folyamatosan szeretnénk használni – írta a Player.hu.

Bővebben...

Annak, aki nem nyer, vagy örököl nagy pénzt, sokáig kell gyűjtenie lakásra

kulcsok lakasA múlt század ötvenes, hatvanas éveiben az akkori fiatal családok számára, ha nem voltak jogosultak tanácsi lakásra – akkor is beláthatatlanul hosszú ideig kellett várniuk – és nem volt sok pénzük, esélyük sem volt saját lakáshoz jutni. Ezen az állapoton javított nagyrészt a lakótelepek megépítése.

   Ma sem könnyű saját ingatlanhoz jutni, bár eladó lakás, ház, bőséggel van. Az Otthontérkép.hu annak járt utána, hogy egy embernek hány évig kell dolgoznia egy saját lakás megszerzése érdekében. 

Bővebben...

Irma betett a magyar autósoknak is

olajfinomito hurrilan utan nbcnews comA tavaly júniusban elfogadott jövedékiadó-törvény miatt, ha a Brent olaj hordónkénti világpiaci ára egy negyedév alatt átlagosan 50 dollár alatt marad, a benzin és a petróleum esetében a jövedéki adó literenként 5, a gázolajé literenként 10 forinttal (+áfa) emelkedik.

   Ha 50 dollár felett van az árfolyam, akkor ez a jövedékiadó-emelés eltűnik. Akár örülhetnénk is, mert egy ideje ezt a furcsa adót nem érvényesíti az állam, ami azt is jelenti, hogy az aktuális negyedévben meghaladta az 50 dollárt a hordónkénti ár. Az elmúlt napokban tapasztalható üzemanyag-drágulásnak tehát más oka van.

Bővebben...

Ha csípi a füst a szomszéd szemét, hát úgy járt

avaregetes greenfo.huA Velencei-tó térségére a családi házak és nyaralók jellemzőek, ezekből igen sok van a tókörnyék településein. A kertekben pedig ősszel sok avar és nyesedék keletkezik, amelyekkel valamit csinálni kell. Például elégetni. Na de szabad azt?

   2015. március 5-én lépett hatályba az új Országos Tűzvédelmi Szabályzat, amely nagyon fontos előírásokat fogalmaz meg, többek között a kertes ház, és telektulajdonosokra vonatkozóan is – írta a Pénzcentrum.hu.

Bővebben...

Wake up! Életmentő leckét kapnak a fiatalok

ujraelesztes httpujraelesztes lap huA legtöbben csak döbbenten állnak egy összeesett ember mellett és nemigen mernek hozzányúlni, segíteni rajta. Sajnálatosan kevesen tudják, hogy mit kell tenni ilyen esetben, és hogy kell hozzálátni az életmentéshez. Pedig a gyorsaság valóban életet menthet.

   Kampányt indít az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) a laikus újraélesztés elsajátítására. Budapesti és vidéki fesztiválokra, nagyobb ifjúsági rendezvényekre oktatóbabákkal települnek ki a szakemberek, hogy gyors és gyakorlatias oktatást tartsanak – közölte a szervezet pénteken az MTI-vel.

Bővebben...

Hét százalékkal lett több a szingli háztartás Magyarországon tíz év alatt

szingli michaelmedved comHa az ember számba veszi ismerőseit, végiggondolja, hogy ki, hogyan él, hányan vannak egy-egy háztartásban, rájön, hogy sok barátja, családtagja él egyedül. De ez nem csak hazánkra vonatkozik, Európa szerte igen sok az egyedül élő ember.

   Az Eurostat legfrissebb adatai szerint 2016-ban Európában 220 millió háztartás volt, és ennek harmadában csak egy ember élt. Minden negyedik háztartásban csak kettesben élő párok laktak, míg minden ötödik háztartásban gyermekkel élő párok – írta az Eruonews.com.

Bővebben...

Bár a legtöbben nem tudják mit jelent a szó, a mirelitet szívesen veszik

gyorsfagyasztott zoldseg blog fripozo com Szeptember elején még mindig sokféle friss gyümölcsöt és zöldséget lehet kapni, de javában tart a házi eltevés, ahogy teszi ezt a konzervipar is. Telente ugyan már hozzájutunk a friss paradicsomhoz, paprikához és sok más zöldséghez, gyümölcshöz, mégis sokan veszik a mélyfagyasztott termékeket is.

   Vagyis a mirelitet, amely kifejezést sokan ma is előszeretettel használnak. Azt viszont csak kevesen tudják, hogy a mirelit, amely szó a köznyelvben gyorsfagyasztott terméket jelent, eredetileg a Mezőgazdasági Ipari Részvénytársaság Elit Terméke márkanévből létrehozott mozaikszó volt – írta a Pénzcentrum.hu.

Bővebben...