Oldalletöltések száma: 5299360
2017. szeptember 23. szombat 21:56,
Tekla és Líviusz napja van.

Pár kattintás és máris tettünk valamit a biztonságunkért

anti phishingHiába minden figyelmeztetés, a legtöbb ember igen csekély figyelmet fordít okostelefonja, számítástechnikai eszközei védelmére. Pedig még az interneten és informatikában jártasak is könnyen belesétálhatnak az adathalászok, kíbebűnözők csapdájába.

   Elég egyetlen kattintás a különben tökéletesen ártalmatlannak látszó linkre és már fel is törték a Facebook-, vagy más, jelszóval védett fiókunkat – írta a Híradó.hu.

Bővebben...

Ha pénzt kérnek érte, akkor nem kell nekünk

youtube fizetos tubefilter comNyugodtan kijelenthetjük: nem szeretünk fizetni. Különösen akkor nem, ha ugyanaz, vagy ahhoz hasonló, amely bennünket érdekel, elérhető ingyen is. éppen ezért igen nagy fába vágja a fejszéjét az, aki egy ingyenes mellett fizetős szolgáltatást is sikerre akar vinni.

   Úgy tűnik ez a világ egyik legnagyobb cégének sem sikerült. A Google 2013-ban indította útjára az előfizetős tartalmakat, de nem igazán használta őket senki, éppen ezért a cég saját blogján jelentette be, hogy a YouTube előfizetős szolgáltatása megszűnik – írta a Geeks.hu.

Bővebben...

Kapcsolja ki, vagy frissítse, mielőtt támadás éri

bluetooth adapter bestmarkt huKevés olyan, a modern kor kommunikációs eszközei iránt érdeklődő, azokat használó ember akad, akinek nincs legalább egy bluetooth-os kütyüje. Boldogan használjuk a vezeték nélküli fülhallgatókat, okosórákat és még ki tudja hányféle eszközt, miközben fel sem merül a gondolatunkban, hogy veszélyben lennénk.

   A BlueBorne nevű támadási módszerrel egy, az Armis Labs biztonsági cég által felfedezett sérülékenység kihasználásával teljes ellenőrzés szerezhető a Bluetooth kommunikációs technológiát használó windowsos, linuxos, macOS-es és mobil eszközök felett – írta a Computerworld.hu.

Bővebben...

Iparágakat tett tönkre az okostelefon

okostelefonnal fenykeoetes makeuseof comAzt nem állíthatjuk, hogy mindenki fotózni is képes mobiltelefonnal rendelkezik de, hogy az emberek döntő többségének a telefon jóvoltából már ott lapul a zsebében, retiküljében a sokpixeles kamera, az biztos. Emiatt aztán még azok is fényképeznek, akik korábban ezt csak igen ritkán tették.

   2013 óta közel duplájára nőtt az évente készített digitális képek száma, pedig a felhasználók már akkor is 660 milliárdszor kattintottak valami nagyon fontos témára – írta a Bitportal.hu.

Bővebben...

Ideje ellenőrizni az e-mail cím jelszavát

spam simplelists comNagyon sokan panaszkodnak, hogy mostanában soha nem látott mennyiségben kapnak kéretlen leveleket, spam-eket. Ezeknél küldőként többnyire valamilyen keresztnév szerepel, és többnyire egy termékre hívja fel a figyelmet. Ha akarja a címzett, ha nem.

   A világ eddigi legnagyobb spamküldő rendszerét fedezték fel, több mint 700 millió e-mail cím található az adatbázisban – írta meg a Pcworld.hu.

Bővebben...

Szemét villogtató félelmetes robotfarkas őrzi a termést

super monster wolf mysinchew comMindennap cikkek sora jelenik meg arról, hogy igen rövid időn belül robotok veszik át sok területen a munkát az emberektől. Japánban, ahol közismerten nagyon magas színvonalú a robottechnológia, már az állatok is tarthatnak helyettesítésüktől.

   Kisarazuban, Japán délnyugati részén a Chiba prefektúrában farkasszerű robotot állítottak munkába, egyelőre kísérletként. A robot farkas feladata, hogy elriassza a mezőgazdasági károkat okozó vadon élő állatokat – írta a Nationalpost.com.

Bővebben...

Csak ha a felhasználó igent mond

automatikus letoltes tiltasa pcforum huAmikor megjelent, látványosan hódított a Windows 10 operációs rendszer, bár ez annak is volt köszönhető, hogy a Windows 7 és 8.1 rendszerekről egy éven keresztül ingyen lehetett frissíteni rá. A NetMarketShare nemzetközi statisztikái alapján idén júliusban a számítógépek 27,63 százalékán futott Windows 10.

   A Microsoftot sokat kritizálták ezért, mert túl erőszakosan próbálja ráerőltetni a felhasználókra Windows 10-et. A cég bejelentette, hogy a Windows továbbfejlesztő fájljai ezentúl csak akkor töltődnek le, ha a felhasználó erre határozottan igent mond – írta a Computerworld.hu.

Bővebben...

Okostelefonunk lehet az árulónk, ha fertőzött appot töltünk le

android fertozott samsungmagazine euAz okostelefonokat operációs rendszerek segítségével működtethetjük, ezek közül az egyik leggyakrabban használt az Android. A legtöbb felhasználó ezekkel a rendszerekkel cseppet sem foglalkozik, a készüléke működik és ez számára elegendő. Sőt, egy idő után meg is kedveli és bízik benne.

   Éppen a bizalom teszi veszélyeztetetté a telefonokat, amelyek egyre komolyabb játszóterévé válnak a hekkereknek. Legjobb példa erre, hogy újabb 500 olyan mobilappot találtak az Android áruházban, amelyek segítségével kiberbűnözők vírussal fertőzhetik meg az okostelefonokat. Minderről a Computerworld.hu írt.

Bővebben...

Láthatáron az öngyógyító telefonképernyő

okostelefon torott androidauthority comPár hónappal ezelőtt adtunk hírt arról, hogy kutatók olyan anyaggal kísérleteznek, amely nem csak átlátszó, de képes a benne keletkezett hibák kijavítására is, vagyis öngyógyító. Az időközben szabadalommá vált újításra – úgy tűnik – lecsapott az egyik okostelefon-gyártó.

   Mint az USA Szabadalmi és Védjegy Hivatala most kiadott szabadalmi engedélyéből kiderül, a Motorola – pontosabban immáron a Lenovo tulajdonolta Moto – olyan megoldásra készül, amely önjavító mechanizmussal ruházná fel a készülékeket – írta a Híradó.hu.

Bővebben...

YuMi int majd be a zenekarnak

karmester deviantart netNaponta olvashatunk híreket arról, hogy a robotok mind több munkakört vesznek át már napjainkban is az emberektől és ez a folyamat a közeljövőben még inkább felerősödik majd. A gyárak robotjain túl, van már újságíró, társalkodó robot és szeptemberben bemutatkozik a karmester robot is.

   Egy humanoid robot debütál karmesterként szeptemberben egy toszkánai zenekar élén, amely Andrea Bocelli sztártenor közreműködésével Verdi műveit játssza majd. A svájci fejlesztésű YuMi nevű robot gesztusai roppant kifinomultak, kifejezőek – mondta el Andrea Colombini, a pisai Verdi Színház igazgatója.

Bővebben...