Oldalletöltések száma: 5904965
2018. január 20. szombat 03:56,
Fábián és Sebestyén napja van.

Egyszer megvesszük és már soha többé nem lesz gondunk a ceruzaelemmel

forever batteries blog ossia comValamikor a 20. század első felében egy T. Henry Moray nevű ember azt írta, hogy „elegendő energia jön a Földre ahhoz, hogy minden egyes embernek másfél millió százwattos lámpát gyújtsunk”. A feltaláló be is mutatott egy áramellátás nélkül működő világító szerkezetet, amely persze később annak rendje és módja szerint el is tűnt.

   Az utókor úgy tűnik, közelít az egyszer már megalkotott eszközhöz, igaz, ezúttal elem formájában és még nem éppen környezeti energiával. A világ első töltő nélkül elemeit az Ossia készítette el, és Forever Battery-nek, örök elemnek nevezte el – olvasható a Blog.ossia.com oldalon.

Bővebben...

Korral jön a tapasztalat: politikai tevékenységre alig használják az idősek a netet

idosek internet quasimezzogiorno orgAz internet tömegessé válásakor írta egy elemző, hogy a mai időseknek nem kell tartaniuk az egyedülléttől, mert csak bekapcsolják a számítógépüket, rálépnek a világhálóra és kitárul előttük a világ, számtalan kapcsolattal. Mifelénk azért ez még igencsak gyerekcipőben jár.

   Miközben az EU-ban a 65 év felettieknek 45, addig Magyarországon 60 százaléka még sosem ült az internet előtt – közölte a KSH. Azok a 65 év felettiek, akik használják, főleg kapcsolattartásra veszik igénybe az internetet – írta a Napi.hu.

Bővebben...

Beszélgessünk egymással értelmesen, ezt szeretné a Facebook szülőatyja

facebook theguardian comRengetegen állítják, hogy ők azt sem tudják, hogy mi az a Facebook, enni kell-e, vagy inni, mások meg bár ismerik, távol tartják magukat tőle, mint ördög a tömjénfüsttől. Lehet mondani bármit, a tény az, hogy a Facebook igen jelentősen van jelen az életünkben.

   A cég igazgatója, Mark Zuckerberg hosszú posztban jelentette be, hogy változtatni fognak és a vírusvideók, médiaposztok helyett inkább a barátok, ismerősök felé igyekeznek terelni a felhasználók figyelmét, hogy erősödjenek az értelmes szociális interakciók – derül ki Computerworld.hu írásából.

Bővebben...

Csodálatos közeljövő, amikor már csak percekig kell tölteni az okostelefont

usb c dice bgAmióta szinte mindenkinek a zsebében, táskájában okostelefon lapul, szinte mindannyian megismertük a napi, akár többször töltés szükségességének cseppet sem kellemes érzését. Ráadásul az akkumulátorok felöltése időigényes, emiatt sokan este felteszik a telefont a töltőre és reggel leveszik onnan, mint kiderült, rosszat téve ezzel az akkunak.

   Míg a nagyobb elektronikai eszközeink esetében ez nem jellemző, a kisebb készülékeket – okostelefonokat, fényképezőgépeket, okosórákat – mára szinte kizárólag USB-szabvány használatával töltjük – írta a Bitport.hu.

Bővebben...

Most már biztosan megvédhetjük magunkat a megfigyelésektől

haven techruhez comAmilyen ütemben fejlődnek az okoseszközök, oly mértékben vagyunk mindinkább megfigyelhetőek. A legtöbb embert nemigen izgatja, hogy láthatatlan szemek magánéletük minden titkát meglesik, nem tették ezt másként régen a pletykás szomszédok sem, de a mai megfigyelésekkel nem csak bosszúságot, komoly károkat is lehet okozni.

   Az amerikai titkosszolgálat megfigyelési ügyeit leleplező Edward Snowden eddig csak ajánlott olyan alkalmazást, amellyel kivédhetjük, hogy lehallgassanak bennünket, most azonban ő maga fejlesztett egyet, ezzel bárki lebuktathatja az utána kémkedőket – fedezte fel a Hvg.hu.

Bővebben...

A nap első balhéját az óra viszi el

mrwakey yankodesign comÉbresztőórára ébredni nem a legkellemesebb pillanata az új napnak. Sokan – ismerve magukat – jó messzire rakják maguktól a csörömpölő, vészes hangerővel zenélő, zörgő vekkert, mert tudják, első indulatukat biztosan azon töltik ki. Mr. Wakey egyébként éppen erre született.

   A Mr. Wakey névre hallgató szerkezet egy pocakos, öntelt, kellemetlen fickót ábrázoló ébresztőóra. A lényege, hogy addig biztosan nem hallgat el, amíg le nem pofozza, el nem hajítja, vagyis kemény testi erőt nem alkalmaz vele szemben az ébredésre kényszerített áldozata.

Bővebben...

Keveset legyen a fejünknél, ágyunknál, testünknél

oksotelefon fulnel pxhere comAz biztos, hogy az egyik leggyakoribb karácsonyi ajándék idén is az okostelefon lesz. A mobil kommunikációs eszköz nélkül ma már aligha vagyunk képesek elképzelni az életünket, annak ellenére, hogy még mindig nem tudjuk biztosan, hogy valójában káros-e, vagy veszélytelen az eszköz az egészségünkre.

   Időről időre felröppen a hír, miszerint a mobiltelefon sugárzása veszélyes az egészségünkre. Egy amerikai tudós szerint a veszély valós, emiatt Kalifornia illetékes hatósága figyelmeztette is a lakosságot – írta a Piacésprofit.hu.

Bővebben...

Kütyü ellenőrzi a légzést és vége az álmatlanságnak

2breathe cnet comA kutatók szerint, amíg nem volt az utcákon közvilágítás, és a lakásokban is csak a drága gyertyákkal, vagy petróleummal lehetett világítani, az emberek sötétedéskor lefeküdtek és két-három részletben végigaludták az éjszakát. Akkoriban nemigen panaszkodtak álmatlanságról az emberek.

   A Sleep Health Foundation szerint manapság minden harmadik ember álmatlanságtól szenved, erre már középtávon sem jelent megoldást a kávé és az altató. Az álmatlanságot szeretnék gyógyítani a 2Breathe nevű viselhető eszközzel – írta a Pcworld.hu.

Bővebben...

Csak a marha fülét kell figyelni

szarvasmarha ledfeny dtnpf comAzt, ha valamilyen hiba jelzéseként kigyullad egy kis LED-lámpa az autónk műszerfalán, teljességgel természetesnek tartjuk, ahogy a különféle elektronikus eszközeink visszajelzéseit is. Az viszont, hogy haszonállataink küldjenek ledes visszajelzést, ma még talán viccesnek is találjuk.

   Pedig mint kiderült, a jelzőlámpákat még az állatok egészségének ellenőrzésére is használhatjuk. A kigyúló zöld fény jelzi az állatok egészségkárosodását, így a beteg egyed gyorsan elkülöníthető – írta az Agroinform.hu.

Bővebben...

Telefontöltő nagycsaládosoknak

connect charlie akamai netMiután ma már a legtöbb telefontöltő USB csatlakozóval rendelkezik, ezért cseppet sem jelent olyan nagy bajt, ha a családban elromlik valakinek a töltője, hiszen használhatja a másikat. Igen ám, de a legtöbben általában este és egyszerre akarják feltölteni kedvenc eszközeiket. Az új készülék minden ilyen gondot megold.

    Olyan töltőre bukkant a Pcworld.hu, amely akár egy többfős családnak is megoldást kínál, hogy a családtagoknak ne kelljen sorban állni egy kis energiáért a lemerülő mobillal.

Bővebben...